Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #16

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rouvan Instagram-fiidi on täyttynyt viime viikkoina sämpyläkuvista siinä määrin, että hän joutuu kuulemma jo rajoittamaan niiden postaamista. Mutta voi härreguud, miten herkullisia sämpylät ovatkaan! Ne tuntuvat kohoavan kerta kerralta paremmin ja olevan aina edellistä kertaakin makoisampia. Tänäänkin söin neljä, ja voisin oikeastaan ottaa vielä yhden!

"Olen nyt pari...

Share

Laskiaissunnuntain pullat

Ladataan...

No tietysti, laskiaissunnuntain pullat ovat laskiaispullia. Niitähän meilläkin. Jaoin taikinan puoliksi, toisesta laskiaispullia ja toisesta niitä ihania korvapuusteja.

Mietin tässä jo aikaisemmin miksi on laskiaistiistai ja -sunnuntai erikseen? Mikä ero niillä niinkuin aikuisten oikeasti on? Ovat niin lähekkäinkin. Pitääkö kumpanakin päivänä leipoa laskiaispullia ja mennä pulkkamäkeen?

Pulkkamäkeen en mene kumpanakaan päivänä ja pulliakin leivoin vain tänään. Työssäkäyvänä, ei...

Share

SUNNUNTAIGRANOLA

Ladataan...

Juuri äsken sattui tuolla mun keittiössä sellainen pienenpieni mayhem, joka sai mut muistamaan että ai piru vie, mullahan on blogi!

Moi blogi, mitä kuuluu? Pitkästä aikaa, näytätpä hyvältä!

Totuuden nimissä lueskelin äsken noita mun jorinoita ja tajusin että ei, etsä kyllä näytä. Näytät siltä, että viisivuotias olisi löytänyt kattilan ja kauhan sekä värikynät, ja päättänyt, että hei, näistähän saisi hyvän blogitekstin. Tosin tämän päivän viisivuotiaat ovat kyllä niin fiksuja,...

Share

ON SUNDAYS WE BRUNCH – EPISTROPHY

Ladataan...
Hanna K Sunday Blondie

Kun katson nyt ulos ikkunasta talviselle pihamaalle, tuntuu viime sunnuntainen brunssimme Nolitan Epistrophyssa lähes unelta.

Epistrophy on pala Italiaa New Yorkin sydämessä. Sardinialaiset kaverukset ihastuivat Manhattanin sykkeeseen ja halusivat perustaa Nolitaan ravintolan, joka tarjoaisi...

Share

Paluumuuttajan vinkit Mansesteriin

Ladataan...
nellinurminen Itä

 

 

 

Oi keväinen Helsinki, kuinka olikaan ikävä! Viimeiset kaksi kuukautta vierähti Tampereen suunnalla duunissa. Asuin porukoilla, mikä ei ollut ihan niin kamalaa kuin etukäteen pelkäsin. Oikeastaan oli yllättävän jees, että joku tankkasi auton ja pyytämättä lenkitti koiran... Mutta vinkkejä pyykkien...

Share

Laskiaisen nyhtöpullakakku

Ladataan...
HanKo Running on Tofu

Monkey bread! Miksi en ollut aiemmin moisesta kuullutkaan ennen uusinta Maku -lehteä? Sehän on aivan nerokas idea: tehdään pullataikina, leikataan pieniksi paloiksi, dipataan sulaan voihin/margariiniin, kieritellään sokerissa ja kanelissa ja paistetaan kakkuvuoassa. Pullaa kakkumuodossa ja hei, sitä...

Share

Laskiaissunnuntai

Ladataan...
Heini P. Hejni

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita. Se on loistava syy syödä useampi pulla, luvan kanssa. En ole itse kovinkaan "leivosihmisiä". Syön mieluummin karkkia tai suklaata, jos kaipaan herkkuja. Kakut ja pullat eivät koskaan ole ollut suurinta herkkuani. Mutta laskiaispulla. Siinä on sitä jotain. Se on jo aivan oma kategoriansa. On siis kakut, pullat, karkit, suklaat ja laskiaispullat. Ehkä laskiaispullasta erityisen tekee juuri se, että niitä voi syödä niin sanotusti luvan kanssa vain kerran...

Share

Mukava synttäri-illallinen

Ladataan...
HM rakastan rakastan

Mies vei minut syömään näin lauantai-illan sekä lähestyvän syntymäpäiväni kunniaksi. Laitoin meikkiä ja mustia höyheniä tukkaan.

Tämä outing kohdistui äskettäin muutaman sadan metrin päässä avattuun italialaiseen Primitivo di Papa Gabi. Pienehkö, tyylikäs, mukava lauantai-illan kohde. 

Jaoimme pullollisen proseccoa. Hieman ylikurssia mutta syntymäpäivät ovat vain kerran...

Share

Lempiaihe: ruoka

Ladataan...

 

Tässä sokerijuuri jonka meidän paikallinen tutor osti auton ikkunasta kauppiailta keskellä liikennettä. Näitä siis pureskellaan, jotta saadaan sokeria irti. Pureskelun jäkeen pala heitetään sokerin saatuaan pois. Kuten voitte uskoa: hyvää oli varsinkin nälkäisenä!

 

...

Share

Waahto India Pale Ale (ja vähän myös Stout)

Ladataan...

Iltapäiväpalaveri Bryggassa, jossa kisahuuma oli jo käsinkosketeltavissa talviterassin sekä hiihtotilpehöörin muodossa. Uudet oluttuulet puhaltelevat Vesijärveltä kohti keskustaa, sillä tapaaminen liittyi erään keväällä avautuvan anniskelupaikan juomavalikoimaan. Ei puhuta mistään varsinaisesta olutravintolasta, eli intohimoiset harrastajat ja tikkien perässä juoksijat voivat pysyä vielä housuissaan, mutta hieno homma kuitenkin, että Mastokaupungin olutkulttuuria...

Share

Pages