Tee, joka muistuttaa keväästä

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

Uusin ihastukseni on tällä hetkellä japanilainen.

Nyt puhutaan teestä. Nimittäin herkullisesta, vihreästä sekoituksesta shizuokaa, matchaa, kukichaa ja senchaa. Jos et ole oikein tykästynyt tämän hetken trenditeehen matchaan tai kaipaat joskus jotain iisimpää kuin bambuvispilällä teen vatkaamista, niin tässä hehkeän vihreä tuttavuus: Kiyoshi.

...

Share

Kätevää emäntää ei haittaa

Ladataan...
tulips tulips

vaikka iltapalapiirakan pohja olisi vähän raaka ja täytteessä olisi mukavasti rouskuvia munankuoria.

Tonnikala-aurinkokuivattu tomaatti-oliivi-aurajuusto-oltermannipiirakka eli tutummin "heitä sekaan mitä kaapista on menossa vanhaksi".

Share

Hyvä kahvila, parempi mieli

Ladataan...
Laura Pollari Laura de Lille

Olen alkanut enenevissä määrin puhua freelance-töistäni myös blogin puolella.

Vaikka suurin osa työnkuvastani on ei-niin-jännää markkinointikirjoittamista, olen syksystä lähtien tehnyt myös muunlaisia vapaan kirjoittajan töitä.

Yksi näistä on Paulig.fi:lle työstämäni kahviaiheinen juttusarja, joka jatkuu pitkälle kevääseen saakka.

...

Share

linssikeitto

Ladataan...
Veera Katariina barbamama

Tässä meidän kylmien vuodenaikojen vakkariruokamme, linssikeitto. Tämä soppa lämmittää ja maistuu. Minä sovellan reseptiä lähes joka kerta tehdäkseni siitä vielä vähän parempaa, ja tämänkertainen versio oli jo hyvin lähellä täydellistä. Heittelen keittoon vaihtelevasti linssien kaveriksi papuja ja kikherneitä ja tälläkin kertaa kattilaan meni purkki kidneypapuja. Siinä mielessä linssikeitto...

Share

Gluteenittomat siemensämpylät

Ladataan...
Marjo A. Sparkle.

Puputin puoli vuotta gluteenitonta näkkäriä joka päivä, kunnes kyllästyin. Sitten päätin hieman googlailla gluteenittomia leipäohjeita, mutta kaikissa oli jotain vialla. Päätin hieman siis säveltää omiani, ja muokkailin muutamasta reseptistä itselleni mieluisan sämpyläohjeen. Tässä leivässä on ehdottomasti parasta se, että a) se on helppo tehdä ja b) se maistuu ihan oikealta leivältä, eikä miltään sahanpurupullilta, joita ruokakaupat myyvät aivan naurettavaan hintaan...

Share

70th Day of Autumn

Ladataan...

Päivän tärkein ateria ja keväinen granola

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät syö aamiaista.
Vaikken ole mikään aamuihminen, on aamuissa parasta isolla mutteripannulla keitetty kahvi. Neljä kuppia espressoa herättää pahimmankin yökuokunnan jälkeen.
Aina aamiaiseni ei ole täydellisen lautasmallin mukainen, yhtenä aamuna norjalaista...

Share

Chorizo–shakshuka ja korianterijogurtti

Ladataan...
Alisa W Suusta suuhun

Tein ensimmäistä kertaa shakshukaa viime syksynä, kun etsin jotain uutta ja mielenkiintoista kasvisruokaa lautasellemme. Se oli hyvää, mutta jotenkin jäin haaveilemaan vielä mausteisemmasta ja tuhdimmasta versiosta. Meille oli jäänyt viikonlopusta yli muutama raaka chorizo...

Share

Katsaus meidän Ginihyllyyn

Ladataan...
heta margareta Viinillä

Meidän kodissa mun toisikslempparein asia heti viinikaapin jälkeen on viinakärry, jonka alahylly on ginipullojen valtaama. Noin vuosi takaperin poikaystävä innostui gineistä ja niitä onkin sen jälkeen osteltu lentokentiltä ja viinakaupoista ympäriinsä.

Gini on katajanmarjoilla maustettua viinaa. Sitä voidaan tehdä kaatamalla aromia ja vettä etanoliin tai liottamalla yrttejä viinassa tai liottamalla yrttejä viinassa ja tislaamalla tuote uudelleen. Ginissä tärkeimmät muuttujat ovat ”...

Share

Herkullinen possukastike ja muusi

Ladataan...

Tämä ei sitten ole mitään terveysruokaa, mutta eipä kaikki voi ollakkaan ;) Bongasin tämän reseptin Hanna Gullichsenin blogista reilu vuosi takaperin, jolloin teinkin kyseisen annoksen useampaan otteeseen. On se vaan niin herkullista!

Neljän hengen ateriaan tarvitset:

  • 400g maustamattomia porsaan suikaleita (mielellään luomua)
  • 1 sipuli
  • 1 dl kermaa
  • dijon sinappia
  • soijakastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  • vehnäjauhoja...
Share

Ensimmäiset ilmeet, parhaat ilmeet

Ladataan...

Kaksi vuotta sitten olimme helmikuussa samassa tilanteessa, kuin eilen olimme. Papu aloitti sosemaistelunsa 3,5kk iässä ja Allu täyttää tällä viikolla 4kk. 

Ruokana itse soseutettu & pakastettu bataatti. Papu söi aikanaan kaupan ruokaa eikä vieläkään tykkäisi syödä "oikeaa", niin kokeilen...

Share

Pages