Kevyttä kesäruokaa

Ladataan...

Kesäruoka on mielestäni sellaista, joka ei jymähdä vatsalaukkuun, vaan antaa energiaa lähteä vaikka samantien kirmaamaan pihalle, valmistuu nopeasti ja pitää kauan vatsan kylläisenä. Kovin mielikuvituksellisia eivät ole tämän kesän ruoat olleet, mutta silti maukkaita. Tässä maanantaille oikein voimaruokaa. 

Uuniin (225 astetta, 20 min):

  • kirsikka- tai...
Share

Herkullinen korvasienipasta

Ladataan...
ellunkahvihuone Coachellu

Ennen kuin kirjoitan mitään muuta, haluan muistuttaa että raaka tai väärin käsitelty korvasieni on tappavan myrkyllinen! Lue ohjeet oikeaan käsittelyyn myös muualta kuin tästä blogista, kuten esimerkiksi Eviran sivuilta!

...

Share

Nyhtökaurabolognese

Ladataan...
Wannabe Wege Wannabe Wege

Vihdoinkin sain nyhtökauraa! Nyhtökauraohjeita alkaa puskemaan siis kuin täydestä tuutista Wannabe Wegeen, varokaa vaan! Ensimmäinen onnistunut hamstraus on avopuolison löytämät kokonaista _4_ pakettia Stockalta. Ensimmäisenä kokeilussa erittäin onnistunut perinteinen bolognese nyhtökaurasta. Lajikkeena Gold & Green -tomaattinen nyhtökaura. Nudenyhtis käy bologneseen varmasti myös vallan mainiosti. Nyhtökaura on tosi hyvää ja olenpa syönyt aimo annoksen saaliista ihan suoraan paketista....

Share

Tuorepuurojuttuja

Ladataan...
Riika V. Koti Kumpulassa

Minun on nyt myönnettävä, että olen tainnut ihastua tuorepuuroihin. Välillä ihan tekee mieli raikasta aamupalaa lämpimän puuron sijasta ja tuorepuuro on kyllä ollut tosi hyvä vaihtoehto. En toisaalta ihmettele, että lapsillakin on välillä kausia, että lämmin puuro ei vain uppoa kun kerran itselläkin joskus rupeaa tökkimään! Silloin mennään lasten kanssa jugurttilinjalla, sillä heille ei tuorepuuro maistu.

Tuorepuurot olen tehnyt aikalailla perusmeiningillä ja suosikit taitavat tällä...

Share

Hello American Diner!

Ladataan...

Vinkki kesä-Suomeen Lahden suunnalle. Mökkireissun yhteydessä satuimme pysähtymään Lahden keskustassa. Vesijärvenkadun funkkistalossa on toiminut huoltoasema ja erilaisia ravintoloita, mutta nyt talo oli elementissään, kun siihen on auennut Hello! American Diner. Kyltti lupasi kaupungin parhaita burgereita ja koska lounasaika oli jo käsillä, niin pitihän sitä kurvata pihaan. Enkä voi koskaan sanoa ei Jenkki diner -fiilikselle, kuka...

Share

Vähän rennompi Pariisi

Ladataan...
A.H. Helsinki-Antwerpen

Mies ei ole mikään must-see-nähtävyyshullu, mulle tämä oli kolmas kerta Pariisissa ja olin nähnyt jo aiemmilla reissuilla Notre Damet, Mona Lisat ja muut pakolliset. Jonotimme vain yhteen nähtävyyteen.

 

Katakombeille on kuulemma aina parin tunnin jono. Me selvisimme...

Share

Iso-Kallan Pimeyden Morsian

Ladataan...

Onko moraalisesti väärin ostaa tuotetta, jota ei haluasi tukea pennin pyörylälläkään? Varmasti on, mutta tikki mielessä ja kokeilunhalu jalassa kaivoin nöyrästi kuvetta Iso-Kallan Pimeyden Morsiamen kohdalla. Tämä Imperial Stout on tehty Turmion Kätilöille, tuolle suomalaisen junttihevin Klamydialle (mietin hetken, että olisinko käyttänyt pientä alkukirjainta) ja jopa maailman paras bändiolut -titteliä on intter webseissä oluen kohdalla käytetty. Paskapuhetta...

Share

hernesaari sen kuin paranee – kaunis löyly, kesäolohuone meren rannalla

Ladataan...
Hanna K Love Da Helsinki

Kävimme lauantaina katsastamassa luultavasti tämän kevään puhutuimman rakennushankkeen lopputuloksen: Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian perustaman, saunasta ja ravintolasta koostuvan Löylyn.

Sää ei ollut parhain mahdollinen rantakohteen katsastamiseen: aurinko piilotteli harmaiden...

Share

Viherrystä

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

Tämä vihreä smoothie on pehmeän kermainen ja inkivääri ja minttu herättelevät lempeästi aamuun. Tämä maistuu hyvin myös meidän kohta 11-vuotiaalle.

VIHERRYS SMOOTHIE

  • avokado
  • omena
  • reilu kourallinen mintun lehtiä
  • ~1cm pala inkivääriä
  • reilusti tuoretta pinaattia (...
Share

Pages