Joulukalenterin luukku 21: Tryffelit

Ladataan...
JiiHoo Princess in Wonderland

Tämän päivän luukusta aukeaa yleelliset tryffelit. Olen aina pitänyt tryffeleistä ja varsinkin punaviinin kera nautittuna nämä ovat täydellisiä! Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla tryffeleiden tekoa itse ja myös näistä täytyy todeta, että kaupan tryffelit jäävät tästä lähtien kaupan hyllylle. Niin helppoa näiden teko oli. Suosittelen kokeilemaan! Ohje on Kotiliedestä napattu.

...

Share

Loma

Ladataan...

Viikko joululomaa takana ja on kyllä ollut ihanaa olla Väinön kanssa kotona. En muistanutkaan kuinka mukavaa on juoda aamukahvit rauhassa, samalla kun Väinö katsoo aamupiirretyt. On saanut nukkua itsekin päiväunet ja ei vaan yksinkertaisesti ole tarvinnut kiirehtiä mihinkään. Ollaan ulkoiltu paljon, käyty pitkästä aikaa sirkustelemassa ja nähty ystäviä, sekä perhettä. Tomilla oli myös alkuviikko vapaata, joten se teki viikosta vieläkin mukavamman.

...

Share

Mitä jälkiruuaksi jouluna? No vaikka joulupavlovaa!

Ladataan...
Eino Jätä mullekin!

Yhteistyössä Siipikarjaliitto ry

Se tapahtuu joka vuosi. Ostan sata kiloa ruokaa jouluksi, aivan kuten tekin. Joka vuosi myös tuppaan kuvittelemaan, että tarvitsen jouluruokien lisäksi vielä jonkinlaista jälkiruokaa, ja jälkiruokien lisäksi vielä erilaisia hedelmiä. On helppo kuvitella, että hedelmillä voi sitten mukavasti raikastaa...

Share

Kaalipiirakat ja kotitekoinen voitaikina

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Vietimme viikonloppuna esijoulua anoppilassa. Rouva teki lauantain päivälliselle alkuruoaksi kaalipiirakoita itse tehtyyn maitorahka-voitaikinaan. Niistä tuli niin hyviä (ja söpöjä), että halusin jakaa ne myös teidän kanssanne.

Kaalipiirakat

Ainekset

Pohja

  • 4 1/2 dl jauhoja
  • 2/3 tl suolaa
  • 200 g voita
  • ...
Share

Creme brûlee ja puolukkapunasipulihillo

Ladataan...
Pyjama Pyjamapäiviä

Mun vanhemmat kävivät tänään kylässä ja toivat samalla tullessaan siskon ja sen lapset. Tällainen ennen joulua -perhepäivä. Mies oli hankkinut työkaverinsa kautta poronkäristystä ja teki siitä ruokaa perunamuusin kera. Oikein hyvää.

Minä tein siihen kylkeen puolukoista ja punasipulista hilloa (100 g puolukoita ja 1 iso punasipuli pilkottuna kattilaan, keitetään 5 minuuttia...

Share

Luukku 20: Piparikaruselli

Ladataan...
maikku67 Vihreitä unelmia

Onnistuin sössimään ensimmäisen juttuversion, joten tässä lyhennelmä. Tein pojan kanssa pikaversion Kasvihormoni-blogin upeasta piparikarusellista. Aikaa, hermoja ja taikinaa ei mennyt paljoa, kun vähensin katto- ja pylväsosat sekä porot viiteen ja liimasin osat sulatetulla sokerilla, jolloin koko homman pystyi tekemään yhteen syssyyn. Alkuperäinen upea ohje löytyy täältä, mutta siis...

Share

Vähän luomumpaa safkaa

Ladataan...

Liityin vähän aika sitten Joensuun luomu- ja lähiruokapiirin asiakkaaksi ja ainakin tähänastisen kokemuksen perusteella voin suositella ruokapiiriä lämpimästi. Ruokien tilaaminen on jopa helpompaa kuin kaupassa käyminen, ja valikoimassa on monenlaisia peruselintarvikkeita lähellä ja luomuna tuotettuna...

Share

Jouluinen mysli

Ladataan...
sipriina Seikkailujen Helsinki

Päätin yrittää fuusioida tavallisesta myslireseptistäni hiukan jouluisemman

Yleensä vain sekoitan

-Jonkin verran kaurahiutaleita

-Jonkin verran eri pähkinöitä

Sitten sotken ne hunajaan. Käytän pelkkää hunajaa sen jälkeen kun kerran laitoin liikaa öljyä ja mysli alkoi homehtumaan jo muutamassa päivässä, olen todennut, että pelkkä hunajakin riittää. Uunissa 175 astetta 10 minuuttia käänellen puolessa välissä. Sen jälkeen heitän jäähtyneeseen mysliin sekaan suklaa...

Share

Se niistä sosehommista

Ladataan...
Riika V. Koti Kumpulassa

Kirjoittelin aiemmin kuinka minä olen sosehommat hoitanut. No, sitten kuvioihin tuli tämä:

 

Me siis lähdetään maanantaina käymään Luvialla Topin vanhemmilla. Ollaan siellä yötä ja en millään jaksaisi raahata sinne mukanani pakastamiani soseita, joten...

Share

Perunalooda

Ladataan...
IitaIip mamasiitta

Eli jouduin tosiaan uusinta taistoon perunalaatikon kanssa ja näin meistä tuli taas ystävät:

1. Keitin kuorineen suolattomassa vedessä 2kg200g rosamunda perunaa

2. Kuorin perunat kuumana ja muusasin sähkövatkaimella "muusiksi", sitten annoin survoksen jäähtyä niin kauan että se oli n. 40-50 asteista (tämä tärkeää ennen jauhojen lisäämistä, jottei ne pala!)

...

Share

Pages