Melkein vegaaninen mättösalaatti ja pari ajatusta kasvissyönnistä

Ladataan...

Kuuntelen parhaillaan Maria Veitolan äänikirjaa. Veitola puhuu siinä muun muassa omista syistään syödä pääosin kasviruokaa ja kyseenalaistaa kulttuurimme, jossa lihansyönti on normi, johon lapset kasvatetaan. Meidät opetetaan pienestä pitäen ajattelemaan, että on ok ja ihan tavallista tappaa eläimiä ja kasvattaa...

Viimeisiä lomapäiviä, retki Suomenlinnaan ja Café Silo

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Onpahan ollut ikimuistoinen kesäloma! Ei minkään erityisen aktiviteetin tai matkan vuoksi vaan koko maata hellineen kolmenkymmenen asteen helteen ansiosta! Kun viime kesä oli niin kylmä, ettei oikein huvittanut tehdä mitään, tänä kesänä on saatu nauttia ulkoilmasta senkin edestä.

Helsingissä ollessamme olen ehtinyt tehdä muutakin kuin...

Vartin mökkiwokki

Ladataan...
Aalo Arkiruokablogi

Olen tällä hetkellä etätöissä mökillä, jossa on erityisen mukavaa syödä kotimaisia kasviksia kaikissa muodoissaan. Ensimmäisenä mökkipäivänä valmistui helppo tofuwokki. Parhaimmillaan wokki on tietenkin tuoreista vihanneksista tehtynä, mutta itse heitin sekaan jo parhaat päivänsä nähneen parsakaalin eikä se haitannut menoa lainkaan.

Ruoka on luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen, jos valitset gluteenittoman soijakastikkeen ja suosit sokeria hunajan sijaan.

...

Danielin ensimmäiset maut!

Ladataan...

Tulin tänään kertomaan vähän meidän ensimmäisistä sosemaisteluista ja lemppareista. Aloitimme kiinteiden maistelun vähän sen jälkeen, kun Daniel täytti 4kk. Maitoa meni jo sen verran päivässä, että saatiin neuvolasta siunaus aloittaa. Olin tehnyt valmiiksi pakkaseen bataatti ja porkkanasosetta minigrip pusseihin, jotka olin litistänyt niin oli helppo katkaista pieni palanen ja laittaa mikroon. Ensimmäisenä syötiin porkkanaa, siitä sitten pikkuhiljaa eteenpäin. Nyt ollaan jo maisteltu ihan...

Klassikolla liikkeelle

Ladataan...
Aalo Arkiruokablogi

Hei vaan, sinä!

Olen joskus aiemmin pitänyt täällä Lilyssä blogia, josta nappasin poistohetkellä talteen yhden lempiresepteistäni uudelleen jaettavaksi. Tämä ruoka on helppo tehdä gluteenittomana ja vegaanisenakin: pastaksi gluteeniton versio ja vuohenjuusto pois. Juuston voi toki halutessaan korvata tofulla, jos mielii.

Ilman vuohenjuustoa annokselle ei tule hintaa juur lainkka, mikä tuskin haittaa ketään. Tämän lemppariruokani myötä tervetuloa lukemaan Arkiruokablogia!...

Pages