Kahvi vai cocktail? Filosofisia kysymyksiä lomalla

Ladataan...
Eiksjoo (pikkuseikkoja)

Kaupunkilomilla päivän tärkeimmän kysymyksen kuuluu olla luokkaa ottaisinko seuraavaksi kahvin vai cocktailin?

Kumpaa sitten kaipaatkaan enemmän, tässä elämyksellisiä vinkkejä kumpaankiin vastaukseen, jos suuntaat Pariisiin.

...

Share

Ensimmäinen lauantai omassa kodissa

Ladataan...
lindat Madridissa

Ah, miten olenkaan odottanut tätä päivää. Ensimmäinen viikonloppuaamu omassa kodissa. Ei herätyskelloa soimassa kello 6.57. Ei kiirettä hotkaista aamiaismuroja. On aikaa paistaa kananmunat, keittää kahvia mutteripannulla ja nauttia se matkalaukun uumenista kaivetusta omasta kupista. Aamiaisen seuraksi...

Share

Espanjalainen ruokakulttuuri osa 1: tapakset

Ladataan...
noorab Tudo Bem

Olemme molemmat innokkaita ruokaintoilijoita, joten odotimme suut kuolassa kaikkia espanjalaisia herkkuja, joita reissulla pääsisimme maistamaan. Parissa viikossa olemme saaneet jo jonkinlaisen käsityksen perinteisistä pohjoisemman Espanjan ruokatottumuksista, joten haluamme jakaa niistä muutama sana. Kerrottavaa riittää, joten jaamme nämä ruoka-aiheiset kirjoitukset muutamaan osaan. Ensin luvassa hieman asiaa tapaksista. 

Tapakset ovat pieniä annoksia...

Share

Fresh Smoothie Bowl

Ladataan...
sanninokikuru Sanni Nokikuru

1 Pakastettu Banaani
2 Pakastettua Persimonia
1/3 Ananas
Valinnainen maito - Itse tykkään kauramaidosta. (Maitoa ei tarvitse paljoa!)
Blenderiin. Blendaa pienellä teholla!

Ja volà! Laita päälle oman mielen mukaa herkkuja, ja bowli on valmis...

Share

Överimakeaa

Ladataan...
Jeba Tuuliajolla

Terve kaikki!

Elämä jatkuu surullisten menetysten jälkeenkin ja mikäs sen parempi tapa hypätä kiinni arjen kiemuroihin, kuin vinkata teille yhdestä överimakeasta herkusta.

Ohjeen löydätte alta! Kuullaan taas, puss!

...

Share

3 syytä kattausetiketin noudattamiseen ja pahin sudenkuoppa

Ladataan...
lauraamaariiaa Syytä juhlaan

 

Rakastan kattamista varsinkin silloin kun tarjolla on monta ruokalajia juomineen. On ihanaa asetella lasit ja aterimet ja miettiä pöydän somistusta. Kun minulle on tulossa illallisvieraita, katan pöydän hyvissä ajoin. Tällöin voi rauhassa säätää pöydän ulkoasua. Kuitenkin, ennen somistusta on hoidettava perusasiat eli asetettava astiat ja aterimet. Jotkut haukkuvat oikeaoppista...

Share

Rento ja maukas San Sebastian

Ladataan...
noorab Tudo Bem

San Sebastian on hieman vajaan 200 000 asukkaan kaupunki Baskimaalla lähellä Ranskan rajaa. Sen kiehtova ruokakulttuuri ja laguunimainen ranta tarjoavat loistavat lähtökohdat lomailuun. Turismi onkin keskeinen tulonlähde alueella. Tämän huomasi saman tien etenkin kaupungin vanhassa osassa, sillä kuulimme siellä ensimmäistä kertaa matkan aikana englantia.

Vaikka San Sebastian tunnetaan rantakohteena ja aurinkolomapaikkana, on kaupunki talviaikaan...

Share

Vihanneksia lapselle - mehuna masuun!

Ladataan...

Olen silloin tällöin kirjoitellut vihermehuista, joita juon, mutta viimeisimmän ruokapostauksen innoittamana kerron kuinka meillä lapsikin hyötyy vihreästä voimasta. 

Emilio osoittaa kirjan kuvaa ja sanoo "mäm". Hän ei ehkä tiedä mitä pillimehu on, mutta vihermehut ovat tuttuja.

Poikamme ensikosketus tekemiini mehuihin tapahtui...

Share

Pikamajoneesi

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Pikamajoneesi on monelle varmasti tuttu juttu. Itse opin tämän tavan/kikan noin 12 vuotta sitten silloiselta ravintolakoulun opettajaltani, kiitos Tarja. 12 vuoden aikana on tullut tehtyä majoneesia monesti juuri tällä helpolla ja nopealla tavalla. Itse tykkään laittaa kulhoon ensin noin desin verran öljyä ja lisätä sitä sitten sen mukaan minkä paksuista majoneesia haluan. Kannattaa varmistaa että kananmuna ja öljy ovat saman lämpöisiä, mielellään huoneenlämpöisiä. Silloin tässä on vaikea...

Share

Pages