taivaallinen kanttarellipiiras

Ladataan...
Piret lainahöyhenissä

 

jos olet sieni-ihmisiä, rakastat tätä piirasta. 

kanttarelligalette 

pohja

3 dl spelttijauhoja, vajaa teelusikallinen suolaa

ruokalusikallinen tuoretta oreganoa 

0,5 dl oliiviöljyä

...
Share

Aloittelija keittiössä

Ladataan...
Nenia Kauhanvarsikauhu

Vielä pari vuotta sitten ruuanlaitto oli sana, joka ei hetkauttanut elämääni suuntaan eikä toiseen. Hernekeittoa purkista, pitsaa pakkasesta ja marinoituja kanasuikaleita valmiina paketista: siinä kokkailuni. Silläkin eli. 

MasterChefistä Australiasta se kai alkoi. Muutama vuosi sitten löysin australialaisten suosikkisarjan ja (näin uskon) koko maailman parhaan ruokarealityn, jossa aivan tavalliset pankkivirkailijat ja metsäkoneenkuljettajat loihtivat lautaselle huikeita luomuksia ...

Share

Iltapuuron jämistä herkullista aamupalaa

Ladataan...
Pyjama Pyjamapäiviä

Suomalaiset tuhlaavat vuosittain 400 miljoonaa kiloa ruokaa, eli 10-15 prosenttia kaikesta ruoasta. Suurin osa ruokahävikistä syntyy kotona. Määrä on kyllä järkyttävä!

Puuro on sellainen ruoka, että sitä tahtoo jäädä yli. Ja kun on vielä halpaakin, niin onpa helppo heittää bioroskiin. Silloin tällöin leivon loput puurot 20 minuutin sämpylöihin, joihin ei tarvita hiivaa eikä kohoteta...

Share

Saturday Sorbets

Ladataan...
Kriselda Kriselda

 

 

Festareiden jälkeinen elämä on ollut haastavaa, etenkin kun oli juuri päässyt vauhtiin ja kesän makuun! Syksy lähti viime viikolla toden teolla käyntiin, joten mikäs sen ihanampi tapa viettää iltoja, kuin pikku hemmottelujen parissa. Idea itsetehtyyn sorbet-jäätelöön lähti näistä Vichyn ihanan tuoksuisista suihkugeelistä ja...

Share

Frutti di mare

Ladataan...
  • Tässä on ainoa kuva tästä ruuasta. Oli aivan järkyttävän painostava ilma ja ensimmäistä kertaa sitten teinivuosien makasin sängyssä migreenissä. Tuoreet simpukat ja katkaravut taasen eivät piitanneet tuon taivaallista migreeneistä, vaan olisivat pilaantuneet seuraavaan päivään mennessä. 
  • Ruoka oli varmasti hyvää. Itseäni kaikki veden hajusta lähtien lähinnä ällötti, joten mies joutui syömään tätä...
Share

keitot seinillä

Ladataan...
karoliinaaaa Karoliina L

Olenko ainut jonka mielestä on oikeasti tosi jees kun syksy on tulossa? En usko.

Olen varmaan maininnut tän ennenkin, mutta mä olen ihminen joka ei vihaa mitään vuodenaikaa. Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät- ja huonot puolensa ja vaikka syksy tarkoittaa sitä, että kesä on ohi, niin en koe sitäkään mitenkään huonona asiana - varsinkaan tänä vuonna. Syksy on uuden alun aikaa, toiset aloittaa opiskelun ja toiset palaa lomalta töihin tai kouluun. Mä...

Share

Kukkakaalia, tomaattia ja tahinia

Ladataan...
Lotta E Lempiruoka

Olenko minä ainut, jonka mielestä kukkakaali on ollut jotenkin poikkeuksellisen hyvää tänä kesänä? Ainakin sitä on tullut syötyä kilotolkulla. Kun olin lapsi, napostelimme kesäisin telkkarin ääressä raakaa kukkakaalia, jonka päälle oli ripoteltu aromisuolaa. Aromisuola on nykyään ehkä vähän kyseenalainen...

Share

Unelmien focaccia

Ladataan...
iristuulevi Böönan sipulit

 

Myönnän, juon paljon enemmän smoothieita kuin annan ymmärtää. Tämä kuvassa näkyvä on tehty jämämustikoista ja kaurajugurtista, mutta ei nyt keskitytä siihen. Keskitytään focacciaan, ja siihen että joudun myös myöntämään olevani aivan aloittelija hiivalla kohotettavien leivonnaisten suhteen.

Ja silti — focaccia onnistui täydellisesti. Se oli ihan...

Share

Pages