Guo Xi: Metsien ja virtojen ylevä viesti

Ladataan...
Lukumato Lukumato

Kiinalaisen maalaustaiteen kuvaileminen herättää mielikuvia vuorilla hiippailevista pitkäpartaisista taolaismestareista, buddhalaisista munkeista luostareissa ankaran työn parissa, sekä paperiseinäisissä taloissa runoilevista kungfutselaisista virkamiehistä. Kaikki on ylevää, sopusuhtaista ja käyttääkseni kiinakliseesanaa, harmonista. Tällaisena Guo Xi esittää mitä maalaustaiteen tulisi olla.

...

Share

ELOKUVAVINKKI: T2 - Trainspotting 2

Ladataan...
Vinkkipankkiiri Vinkkipankki

Ystäväni kysyy elokuvan jälkeen: "Mikä siinä nyt oli niin siistiä silloin aiemmin kun eka Trainspotting tuli, että tän olis pitänyt olla nyt jotenkin todella hieno elokuva?"

Se on hyvä kysymys, sillä mitä siistiä on sekoilussa,...

Share

Elokuvissa

Ladataan...
ellaa's A dream come true

Itsellä oli jäänyt edellisviikolta kirjoittamatta teille elokuvasta, jonka kävimme logopedian opiskelijoiden kanssa katsomassa. Päätinpä korjata asian näin viikkoa myöhemmin! Tällaisella asulla olin siis liikenteessä edellisviikon torstaina ensin koulussa ja sen jälkeen jonottamassa (olin hieman etuajassa) elokuvateatterin oven takana. Harvoin sitä tulee mentyä elokuviin arkipäivänä jo kahdentoista aikaan!

...

Share

Balettia ja pesäolutta

Ladataan...
Laura Miina "Parilla"

Klassikkojen klassikko, jokaisen pienen ballerinan unelmaesitys on tietysti Joutsenlampi.

Kävin katsomassa koreografi Kenneth Greven tulkinnan teoksesta Kansallisbaletissa 23. helmikuuta. Kyseessä oli tämän teoksen 34. esitys.

Pjotr Tšaikovskin musiikki, valkoiset tutu-unelmat ja dramaattinen tarina veivät kyllä arkimurheet mennessään torstai-iltana. Kyseisessä esityksessä yleisö oli erityisen hullaantunut.

...

Share

the fame monster

Ladataan...
Mikko Antero silent shout

when you're lonely, I'll be lonely too

pakko jatkaa vielä musalinjalla kun sitä nyt sisimmästä kumpuaa. joanne world tour-lipun myötä mun täytyi tietysti kaivella levyhyllystä gaga stereoihin ja huolehtia että spotifyn gaga-soittolista on ajantasalla. materiaalia löytyy useamman levyn edestä, mutta silti mä huomaan...

Share

Ei ollu helmee

Ladataan...

Uusimmat lainaukset siis näkyvät kuvassa. Alimmaisena vasemmalla Joel Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea, alimmaisena oikealla Amelie Nothombin Nöyrin palvelijanne ja päälimmäisenä Jack Kerouacin Matkalla. 

Matkalla meni kohtaan 43 eli kirja jonka lukemista olet suunnitellut pidempään. 
Nöyrin palvelijanne...

Share

Laaksosen Touko ja tummaakin tummempi porter

Ladataan...
Laura Miina "Parilla"

Tom of Finland -elokuva saa vihdoin ensi-iltansa tänään. Media- ja mainosnäkyvyyden ansiosta tuntuu siltä, että Tomppa olisi voinut tulla ulos valkokankaalla jo aikaa sitten.

Touko Laaksosen elämästä kertova elokuva on kokonaisuudessaan puhutteleva, koskettava ja avartava. Ohjaaja Dome Karukosken kädenjälki näkyy. Erään facepalm-reaktion herättäneen kuorokohtauksen ounastelen olevan tulosta Suomi 100 -yhteistyöstä. Siitä huolimatta toivon,...

Share

Elokuvissa: Tom of Finland

Ladataan...
Jemina No Sex and the City

Kun kävin katsomassa tänään ensi-iltansa saaneen Tom of Finland -elokuvan ennakkonäytöksen, tapahtuman skaala teki minuun suuren vaikutuksen: elokuvalle ja sen yli 2000 kutsuvieraalle oli kaikki Tennispalatsin salit. Viime vuosien hypen jatkumoksi oikein mainiosti sopinut tapahtuma korosti ToF-brändin valtavaa kansansuosiota. On aikamoinen juttu, että Touko Laaksosta töineen juhlitaan nykyään niin avoimesti ja yleisesti, että se on synnyttänyt jopa keskustelua Tom of...

Share

Mitä tehdä Prahassa?

Ladataan...
Tomi Tomi Mustikka

Loppiaisena oli pakko matkustaa jonnekin ja lentokoneen keula osoitti lopulta Tsekkeihin. Kollektiivinen matkakuume Itä-Euroopan maihin ei ole vielä purrut meikämatkaajaan ja Praha valikoitui matkakohteeksi silkalla sattuman kaupalla. 

Praha osoittautui onneksi juuri sopivaksi kohteeksi parin päivän...

Share

Pages