Raskaus ja siihen liittyvä ylihysterisyys ja kiihkoilu

Ladataan...
piiakarpovuo Piian matkassa

Ylihysteerisyys

Oon yrittänyt välttää kaikenlaisia vauva-foorumeita, mutta muutamiin facebook ryhmiin olen liittynyt. Lähes kaikkeen mitä siellä julkaistaan ja kysytään eksyy näitä hysteerikkoja. He kertovat kuinka kaikki on vaarallista sikiölle ja olisi parempi pysyä neljän seinän sisällä kotona. 

Pidän ryhmästä kuitenkin todella paljon ja olen saanut sieltä runsaasti tukea ja apua raskausaikanani. :) 

Hyvänä esimerkkinä kun kysyin hiustenvärjäyksestä kuinka moni on...

Ensiaskeleet

Ladataan...
makingthebaby Making the baby

Tervehdys!

On pitänyt hetken keräillä ajatuksia päässä ja saada ne jonkilaiseen järjestykseen. 

Nyt on vuosi takana yrittämistä. Vaiken vuosi elämässäni takana, ja ilmeisesti jatkuu edelleen. Oon kasvannu ihmisenä enemmän tän vuoden aikana kuin koko mun elämän aikana. Musta on tullut jollakin tapaa vahvempi ihmisenä eikä pienet vastoinkäymiset enää tunnu miltään. Sitä ajattelee vain, että on tässä isompiakin asioita meneillään. 

Vuosi sitten, kun päätettiin alkaa...

Olen nyt rv32+5

Ladataan...
Alias_8 #art

Alle 8viikkoa laskettuunaikaan (15.7)

Monenlaisia ajatuksia on pyörinyt päässä koko raskauden ajan.mm.

  • Onko lapsi terve
  • ei kai sillä ole mitään kehityshäiriöitä
  • kasvaako se normaalisti

Uskon, että monella  raskaana olevalla naisella pyörii samat ajatukset mielessä. Aluksi en edes uskonut, että olen raskaana (tämän takia tein kaikenkaikkiaan kolme raskaustestiä ja kävin vielä verikokeissa, kävin myös varhaisultrassa viikolla...

Toinen kolmannes vetelee viimeisiään

Ladataan...
Äidiksikö Äidiksikö?

Viimeinen kolmannes alkaa ensi viikolla (tähän kauhistelua siitä, miten aika kuluu ja kohta ollaan synnyttämässä), joten voisi olla aika kerrata toista kolmannesta, kun se on vielä suhteellisen tuoreessa, joskin lievästi raskausaivojen sumentamassa muistissa.

Mun raskaus on monilta osin mennyt, kuten oppikirjassa. Ennen raskautta olin varma mm. siitä, että minä olen se, joka saa keskenmenoja, oksentaa läpi raskauden ja joutuu vuodelepoon jo ennen puoliväliä. Mieheni joskus...

Tyttö vai poika & kolme ahdistavaa päivää

Ladataan...
emmilaakkonen Emmi Laakkonen

Kävimme viime viikolla sekä 4D että rakenneultrassa. Lupailinkin palailla vauvan sukupuoleen loppuviikosta, mutta sitten eteen tuli jotain mitä emme osanneet odottaa ja joka vei ajatuksemme täysin. Nyt asiat ovat kuitenkin selvinneet, joten aloitetaan vaikkapa alusta:

Viime viikon keskiviikkona ajoimme Helsingin Femedaan 4D-ultraan ja saimme kuulla, että odotamme toista poikaa...

Kumman olisin halunnut, tytön vai pojan?

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Varmaan jokainen raskaana oleva kohtaa tämän kysymyksen: "Kumpaa sä toivot, tyttöä vai poikaa?"

Minulla on todella ristiriitainen suhtautuminen sukupuolta koskeviin toiveisiin. Olen vastannut jokaiselle toiveitani tiedusteelle, että minulle kumpi vain on tervetullut, näin oli ihan alusta alkaen. Nyt tosin poikalupauksen jälkeen, tyttö voisi olla shokki. En suoraan sanottuna...

"Älä stressaa" -turhin neuvo ikinä?

Ladataan...

Onko naisia, jotka eivät ole stressanneet (alku)raskaudessa? Vaikka en enää ajattele asiaa aktiivisesti ihan koko ajan se on koko ajan takaraivossa. En pysty mitenkään olemaan lunki ja vilpittömästi jättämään asiaa vaan herran haltuun. Vaikka niinhän se pitäisi, koska en voi vaikuttaa siihen, miten käy. Muuten kun olemalla röökaamatta, juomatta ja vetämättä huumeita ym.

Nyt ei ole pariin päivään ollut mitään oireita, paitsi nuo kipeät rinnat. Hullunmoinen nälkäkin on...

Pages