Synnyttäminen ei ole kansalaisvelvollisuus

Ladataan...
Minja Koskela Bluestocking

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmaisi eilen huolensa suomalaisten syntyvyyden vähenemisestä linjaamalla, että Suomeen pitäisi lanseerata synnytystalkoot. Samaan hengenvetoon Rinne totesi, että suurten ikäluokkien syntymän tietämillä suomalaisia kannustettiin lastentekoon sloganilla “neljäs isänmaalle”. Oli kuulemma käyttis mainoslause. En edes.

 

Ensinnäkin, minun kohtuni ei ole talkooharava. Jos joskus...

Share

Hyvä elämä on monenlaista

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Oltiin tuossa yhtenä päivänä Alpun kanssa päiväretkellä Espoossa. Tapasin ystäväni Paulan ja tämän siskontytön Emmassa. Oli hypnoottista istuskella pitkään sellaisen Brasiliaa kuvaavan videoteoksen edessä ja kuunnella, kun Paula kertoi, mitä ihmiset puuhailevat Rio de Janeirossa.

Tämän jälkeen...

Share

Kehityspaineet alkavat heti kohdusta päästyä

Ladataan...
Silke Silke

Onneksi vauvani ei tajua vielä juuri mistään mitään, vaikka kehittyykin koko ajan. (Omaan tahtiinsa.) Jos tajuaisi, se olisi jo kovin stressaantunut, mikä sekään ei olisi hyväksi hänen kehitykselleen.

Vauvani on 7 kk, eikä käänny vatsalleen kuin vahingossa. Se ei istu tuetta, hyvä kun jaksaa soseannoksen syönnin verran syöttötuolissa nuokkua. Se ei ryömi eikä konttaa. Ei myöskään osaa sanoa "äiti", ajaa pyörällä tai auttaa minua kotitöissä.

Ok, vauvallamme on pieni motorinen...

Share

Mitä ne äidit siellä kotona oikeen tekee…Osa 1

Ladataan...
mamofonia Mamofoni

Myönnän, että itsekin ihmettelin että mitä kummaa äitiyslomalla oikein duunataan - eihän lapsi nyt koko päivätyö ole. Nyt kun aikaa on hetki äippälomalla vierähtänyt, voin mieluusti jakaa teille viikon meidän kanssa.

 

Ensimmäinen osa maanantaista keskiviikkoon:

 

Maanantai

...
Share

Pelosta

Ladataan...
Lepetiteo Le Petite O

Vielä viimeisillä viikoillani raskaana pelkäsin silti, että jotain vielä tapahtuu. Mitä jos tämä vauva ei selviäkään?  Toki tiesin, että on epätodennäköistä että hän yhtäkkiä menehtyisi, mutta en saanut pelkoa karistettua mielestäni. Huokaisin helpotuksesta vasta kun hän oli sylissäni. 

Kun Olivia saapui maailmaan pelkäsin ensimmäisinä öinä ihan hirveästi hengittääkö hän. Ensimmäiset yöt kotona oli aikamoista valvomista mun osalta, koska piti välillä tarkistaa onko pienellä kaikki...

Share

Kotidoppler keventää mieltä

Ladataan...

Nyt on menossa viikot 13+5 ja päätin hankkia meille oman dopplerin kotiin, jotta voidaan yhdessä J:n kanssa kuunnella mönkiäisen sydämen sykettä. Löysin dopplerin käytettynä puoleen hintaan, joten olen aika tyytyväinen hankintaan. Doppler on nimeltään UnbornHeart Fetal Doppler ja ensimmäisen käyttökerran perusteella olen siihen erittäin tyytyväinen! Näin varhaisilla viikoilla...

Share

Rv 9+2

Ladataan...

 

Vielä kolme yötä, niin pääsen ensimmäiseen neuvolaan. Osa raskausoireista on taas mystisesti kadonneet. Tosin vatsa on niin turvoksissa, että voisi kuvitella raskauden olevan jo pidemmällä.

Lapsille en ole vielä suoraan kertonut olevani raskaana. Myönnän silti möläytteleväni vahingossa kaikkea raskauteen...

Share

Muutoksia blogiin

Ladataan...
Lepetiteo Le Petite O

Moikka!

Päätin siirtää blogini Wordpressistä tänne Lilyn puolelle. Jos kiinnostaa käydä lukemassa aiempia postauksiani, niin kurkkaa https://lepetiteo.wordpress.com/ Viimeksi kirjoittelin unikoulusta, joten jos kiinnostaa käy lukemassa. 

Tervetuloa uudet ja vanhat lukijat!

Täällä kirjoittelee siis 24v äiti & opiskelija Tampereelta. Blogin nimen mukaisesti pääosin kerron pienestä tytöstäni, Oliviasta. Hän...

Share

Testissä äitien Tinder: Momzie

Ladataan...

Lueskelin eilen kahvitauolla Vauva-lehteä. Siellä kerrottiin Momziesta. 

Ymmärsin jutun perusteella, että se on jonkinlainen (suht uusi..?) applikaatio äideille, jotka haluaisivat löytää seuraa muista äideistä. Sovelluksen kehittäjä kertoi lyhykäisessä jutussa, että sovellukselle on selvästi ollut tilausta, sillä se on otettu hyvin vastaan ja moni on löytänyt sitä kautta mukavia äitiystäviä.

Uteliaana ihmisenä oli tietenkin pakko ladata sovellus ja selvittää mistä tässä on...

Share

Pages