Myönteisiä keinoja vanhemmuuteen,kiitos!

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Jokainen vanhempi varmasti allekirjoittaa seuraavan väitteen: Vanhemmuus nostaa pintaan voimakkaita tunteita ja käsittämättömän automaattisia reaktioita, joita ei ole aina ihan helppo kohdata. Tiukasti uhmaava ja kiukutteleva lapsi herätti itsessäni aivan uusia piirteitä. Kun mittani täyttyi sanoin: "äiti ei kestä yhtään tällaista pelleilyä.", ja annoin pukeutumista tai nukkumaan menemistä vastustelevalle lapselle hetken hengähtää kiukusta. Fridaan toimi hyvin pieni...

Share

Näin opetat lapsen syömään ennakkoluulottomasti!

Ladataan...
Karoliina Sallinen Kolmistaan

Meillä asuu ekaluokkalainen, joka syö lähes kaikkea paitsi maksaa ja sipulia (jota kuitenkin syö tietämättään kuusi kertaa viikossa). Hän ei kuitenkaan ole mikään helppo syömäri siinä mielessä, että riemusta kiljahdellen olisi taaperosta asti rynnännyt maistelemaan erilaisia makuja. Ei todellakaan! Hän on monessa suhteessa ollut hyvinkin ennakkoluuloinen, ja ”yök, en syö -puheetkin”...

Share

Puhdasta rakkautta

Ladataan...
kks Kaikesta kyllä selviää

Sitä tunnen, kun katselen kuopustani jakelemassa pusuja perheenjäsenilleen. Tunteeseen ei sekoitu enää huolta, joka varjosti jokaista hetkeä hänen alkutaipaleellaan. Huoli ei tietenkään ole kokonaan hävinnyt, eikä varmasti häviäkään niin kauan kuin elän, mutta sille on oma aikansa.

Eikä sen aika ole silloin, kun vietämme koko perheen voimin olohuoneessa iltaa. Yksi laittaa puuta takkaan (ja vahtii samalla, että pikkukädet pysyvät kaukana tulisesta luukusta), yksi seisoo käsillään,...

Share

Tuiki tuiki tähtönen

Ladataan...
puro koivun oksaan korkealle

Siirtyminen sänkyyn yhdeksän aikoihin. Vauva kapaloon ja rinnalle. 45 minuutin syömisen jälkeen pienet silmät killittävät pimeässä tarkkaavaisina. Voi räkä. 

Rinnan vaihto ja seuraavat 45 minuuttia rinnalla. Tuhinaa. Vauvan siirto omaan sänkyyn. Hiljaisuus. Tyytyväinen äiti hipsii pesemään hampaat ja rasvaamaan naaman. 

Sängyssä on puhtaat lakanat. Yökylässä oleva sisko näplää vieressä puhelinta, koira kuorsaa ja vauva tuhisee. Ah, unta palloon. 

Prööt. 

Wääääääää...

Share

Maanantai viisiviikkoisen kanssa

Ladataan...

(Kuvituskuva. En yleensä hoida lasta mustassa karjakkokoltussa, mutta puklulla koristeltuja pieruhousuja ei ollut valittavana ilmaisessa kuvapankissa.)

06.30 Herään vauvan ökinään, joka on ilmeisesti alkanut hetkeä aiemmin, kun aivomiehen herätyskello soi. Väsyttää. Nänniniekka on nukkunut melko hyvät yöunet ikäisekseen, kaksi...

Share

Mukulan suusta: vähän vaikea lukea

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Frida on todella tarkka nukahtamisensa aikaikkunasta, ja sen ylityttyä unta voi joutua odottamaan kolmattakin tuntia. Mitä yliväsyneempi lapsi, sitä enemmän meillä menee nukahtamiseen aikaa. Nyt olemme onneksi päässeet harjoitteluissa jo niin pitkälle, että sinnikäs mukula malttaa etsiä unta itsekseen. Lauantaina hän löysi avukseen sängyn vierelle jääneet kirjat. Naureskelimme Allun kanssa olohuoneessa, kun pimeästä makuuhuoneesta kuului täsmällisiä kirjan lauseita.

...
Share

10 suihkusaippuaa.

Ladataan...
Kajsa PROJEKTI 365

Lasken huomaamattani suihkusaippuapulloja suihkussa. Yhdeksän. Selviäisin kahdella, ehkä jopa yhdellä, mutta minulla on yhdeksän. Käännän selkäni ja katseeni osuu suihkujakkaraan. Perkele. Kymmenen. Kolme joulutuoksua, kuusi pientä pulloa, joista kolme tuoksuu hyvältä, kaksi ookoolta ja yksi aivan järkyttävän kamalalta. Ja yksi helvetin iso pullollinen vesimelonin tuoksuista, vaaleanpunaista litkua. Kymmenen.

Samalla 5 kuukauden ikäinen poikani istuu tyytyväisenä sitterissä. Toisessa...

Share

Ihana ihankamala Vauvavuosi nro yksi

Ladataan...
Nl Almost twins

Niin se vauvavuosi. Se ihan ensimmäinen lajissaan. Miten se niinku meni omasta mielestä? Just se mistä ei oo hirveesti niitä muistikuvia. Tai sit vaan mun mieli on halunnut unohtaa koko vuoden.

Ihana ja niin rakas esikoisemme tupsahti tähän maailmaan syyskuussa 2013. Meidän pieni poika. Miten ihmeessä hän olikin niin pieni. Pelkäsin hajottavani hänet pelkästä kosketuksesta. 

...

Share

Ruuhkavuosiperheen ruokahuolto

Ladataan...

"Mitä syöt päivällä töissä (tai kotona, tai missä sitten oletkaan)?
 Jaa parhaat (tai epäonnisimmat) päiväeväsvinkkisi - millä pysyy konttorirotan nälkä kurissa?
 Mitä lapsille välipalaksi?
 Mitä tyhjän kolon täytteeksi ennen treenejä?

 Mitä tyhjän kolon täytteeksi kun nojuu sohvannurkassa?"

...

Share

Pages