Mielensäpahoittaminen ja puolestaloukkaantuminen ovat tavallisia moraalitajun ilmentymiä

Ladataan...
tinndy Eläköön vallankumous!

Olen törmännyt sekä oikeassa elämässä että somessa lukuisia kertoja ilmiöön, jossa ihmisoikeusasioista huolestuneita kutsutaan ”mielensäpahoittajiksi” ja ”puolestaloukkaantujaksi”.

Kerronpa nyt heti alkuun olevani mielenipahoittaja ja puolestaloukkaantuja, pitäväni nutturaa kireällä ja kärsiväni mystisen kroonisesta PMS-oireilusta.

Mielestäni ihmisoikeudet ovat sen arvoisia.

Viime päivinä mieliä on pahoitettu esimerkiksi...

Share

Lapsiuhrit rahan alttarilla.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Oulussa viime päivinä käyty oksettavan järkyttävä oikeustapaus tuskin on jäänyt keneltäkään huomaamatta. Kyseessä on tapaus jossa isä sai Oulun käräjäoikeudelta juuri kahdeksan vuoden tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 1999–2008. Tyttärelle oli tehty useita raskaudenkeskeytyksiä, joista ensimmäisen hänen ollessaan vain 11-vuotias. Tytär myös synnytti isälleen lapsen 17-vuotiaana.

 

Sosiaalijohtaja Arja...

Share

Some antaa sorretulle äänen - ja sortajalle peiliinkatsomisen paikan

Ladataan...
nuppunen Asiasta kukkaruukkuun

Olen viimeisen vuoden aikana herännyt toden teolla siihen, että Suomi ei ole mikään tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden utopistinen onnela, joksi se usein kuvitellaan. Tai joksi sen ainakin valkoinen, etuoikeutettu hetero hyvin mutkattomasti kuvittelee. Syy tähän heräämiseen ovat olleet lukuisat somekohut, jotka ovat...

Share

RASISMI

Ladataan...
Ronja-Maaria RUMA

Tästä kevyestä aiheesta mun on jo monesti pitänyt kirjottaa, mutta joka kerta mua alkaa suututtaa aivan saatanasti ihmisten kapeakatseisuus että en oo sitten enää pystynyt rakentamaan ehjiä lauseita. Mutta tänään luin Melissan kirjoituksen http://ylioppilaslehti.fi/2016/10/mina-kuulun-tanne/ ja tämä sai mieleni sopukat huutamaan ja oksentamaan ajatuksensa seuraavanlaisesti julki.

 

Oon useasti miettinyt että...

Share

Tinderin pinnallinen maailma

Ladataan...
Nona S Nona Li's..

Olen sinkku ja siksi käytän deittisovellus Tinderiä. Eihän siellä ole pakko olla, mutta miksi ei? Missä muualla oikeastaan tapaan miehiä kuin siellä ja yökerhoissa? Varsinkin tällaisena hyvin hiljaisena jaksona mun elämässä, kun en pysty pitämään itseäni tarpeeksi kiireisenä, niin se tuo jotain viihdettä elämään tosi-tv ohjelmien lisäksi, joka myös on paheeni ja nautintoni. Luin juuri tänään Facebookista erään netissä olevan artikkelin rasismista ja ennakkoluuloista. Eräs (puoliksi?)...

Share

Kun persu normeja purki

Ladataan...
tinndy Eläköön vallankumous!

Perussuomalaiset nuoret julkaisivat tällä viikolla normienpurkuohjelmaksi kutsumansa poliittisen tavoitelistan. Valitettavasti en saanut ladattua ohjelmaa mobiililaitteella kokonaisuudessaan (yrittäisikö kännykkäni säästellä mielenterveyttäni), mutta onneksi persusnuoret ovat julkaisseet parhaita paloja Facebook-sivullaan.

Moni lukijani ja...

Share

Tästä syystä Aleksi Valavuoren anteeksipyyntö meni pieleen

Ladataan...
Toimitus Toimitus

Somemyrskyt eivät ole uusi juttu koripallojoukkue Espoo Unitedin general managerille Aleksi Valavuorelle. Viime talvena keskustelua herättivät Teemu Selänteen twiitit maahanmuutosta ja raiskauksista, joiden epäiltiin olevan Valavuoren kirjoittamia.

Tuorein huudatus syntyi eilen, kun Lidlin...

Share

Epäneutraalista sukupuolikirjasta

Ladataan...
Minja Koskela Bluestocking

Ennustan: loppuviikosta media kohkaa perussuomalaisen kustantamon julkaisusta nimeltä Epäneutraali sukupuolikirja. Kirja keskittyy tarkastelemaan sitä, miten “miesten tasa-arvo-ongelmat jäävät usein feminismin jalkoihin ja sukupuolineutraaliutta korostavat puheenvuorot jättävät perinteisten sukupuoliroolien merkitystä pohtivat näkökulmat varjoonsa”. (You can’t make this stuff up.) Loppuviikosta kohkataan, koska persujen työmies Matti Putkonen järjestää...

Share

Kuinka tehdään klikkiotsikko

Ladataan...
Pax Liikehdintää

Kirjoitin postausta rintaliiveistä. Halusin olla raflaava. Valitsin otsikoksi "Koolla on väliä!" ja ensimmäiseksi kuvaksi tämän, koska tiesin sen nousevan otsikon seuraksi Lilyssä. (Sama syy, miksi se ei ole tämän kirjoituksen ensimmäinen ja ainoa kuva.)

...

Share

Pages