AMK, eli Aina Mulla on Kiire

Ladataan...
maryjane sinkkublogi

AMK:n ennakkomateriaalit julkistettiin tänään. Niitä on toistasataa sivua ja tuntuu jo nyt, että ranne kramppaisi. Tässä on ensimmäisestä materiaalista vielä 18 sivua jäljellä. Ajattelin saada tänään kirjoitettua siitä kaikki pointit. Jossain vaiheessa pitäisi käydä lenkillä ulkona, kun siellä on kaunis sää. Voisin vähän juosta, jos onnistuisi. Ajattelin opetella juoksemaan ja jopa tykkäämään siitä. Katotaan nyt.

Kävin eilen äidin kanssa lenkillä ja mainitsin sille, että välillä...

Share

Vielä ehdit hakea mukaan Dialogiin!

Ladataan...

Nyt luvassa muistutus Aalto-yliopiston naisopiskelijoille: vielä on kaksi päivää aikaa hakea mukaan tämän vuoden Dialogiin!

Dialogi on Viestintätoimisto Ellun Kanojen vuonna 2011 käynnistämä hanke, jossa opiskelijat ja...

Share

Voiko työelämässä elää omien periaatteidensa mukaisesti?

Ladataan...
saarah visual diary

Olin aiemmin töissä mainosalalla ja kysyinkin kerran esimieheltäni tätä:

Voisinko periaatteessa kieltäytyä tekemästä esimerkiksi lihateollisuuden brändin mainontaa näin ei-lihaa-syövänä-ihmisenä.

Hän oli pitkään hiljaa ja sanoi: Voisit, mutta ei kannata.

-----

...

Share

Eilinen, nykyhetki ja tulevaisuus

Ladataan...

Katson edellisen merkinnän päivämäärää ja katson mitä tietokoneeni kalenteri näyttää. Tekisi mieli nauraa, mutta vähän ehkä itkeäkin. Tämä blogi totaalisesti jäi pari kuukautta sitten..

Olen kuitenkin mainnut siitä lähtien, kun pääsin opiskelemaan, että tämä tilanne olisi mahdollinen. Silti tuntuu hieman pahalta, mutta päivässä on vain tietty määrä tunteja. Viikossa on tietty määrä energiaa käytettävänä. Sen olen oppinut, ehkä välillä vähän kantapään kautta. Nyt näin sunnuntaina on...

Share

Se tunne, kun ketsuppitahrat on pyyhitty pöydän alta ja kaikki lojuvat raukeina sohvalla

Ladataan...
Sanna Inkeri Inkerin vikaa

Aina välillä saan itseni kiinni siitä ajatuksesta, että tässä niitä ruuhkavuosia nyt eletään. Että päivät ovat yhteensulautunutta ja ruskeaksi muuttunutta muovailuvahaa, että viikonpäivällä ei ole väliä ellei ole perjantai ja että näiden aikojen lasten kehityksestä ei jää muistijälkeä mieleen eikä varsinkaan vauvapäiväkirjaan.

Tottahan tuossa toki toinen puoli onkin. Pääosa arjesta sijoittuu Bermudan kolmioon, jonka kärkipisteet muodostuvat kodista, työpaikasta ja...

Share

"ei se haittaa, että sulla ei ole lapsia"

Ladataan...

Viisivuotias tekee pöydässä kynätehtäviä samalla, kun minä valmistan aamupuuroa koko talolle. 

Hän sipsuttaa viereen, nypeltää paidan helmaa ja kysyy: "Onko sulla lapsia?"

"Ei ole", minä vastaan ja sydäntä kurtistaa. Tekisi mieli itkeä. En itke, vaan hymyilen ja nostan lapsen syliin. Lapsi silittää poskeani, minä hämmennän puuroa.

"Ei äidillä ja isilläkään ollut ennen kuin mä synnyin toisen äidin masusta", sanoo hän ja jatkaa: "Ei se haittaa, että sulla ei oo lapsia. Sä...

Share

Vielä täällä

Ladataan...

Hei vaan!

Long time no abc. Oppari on pitänyt kiireisenä ja meno on seuraavat kolme viikkoa vielä melko hektistä, mutta jos nyt nopeasti henkäisen tännekin elonmerkkejä.

Perjantaina koulussa askartelin pikaisesti uuden bannerin tälle blogille. Aika isohan siitä tuli, mutta... no, olkoot. Minun blogi, minun megajättibanneri. Jos jotakuta haittaa, niin se on sitten hänen ongelmansa. Tätä ajatusmallia olen toteuttanut kovasti viime aikoina.

Edellisellä kerralla itkeskelin...

Share

Katkeran ääni

Ladataan...
Suntio2001 Haudan partaalta

Kyllä sitä tuntee itsensä taas niin tärkeäksi. Tässähän oli nämä vaalit. En tie, huomasitko. Sanovat jotta minun ääneni on tärkeä ja totta. Minähän pääsin vaikuttamaan siihen jotta mistä häntä leikataan. Tai ainakin pääsin yrittämään vaikuttaa.

Ja nyt on tämä Nepalin hätä ja minun apuni on tärkeä. Voi yhden kerran. Kun meillä oli tämä tulipalo ja kaikki meni, niin tuliko Nepalilaiset apuun, hä. Tiesivätkö asiasta, hä? Tuliko uniseffi? Ei tullut. En kai ollut tärkeä.

Onko kukaan...

Share

Omalla alueella on mukavaa

Ladataan...
marile Levottomat jalat

Sanaraivovaroitus: tässä kirjoituksessa käytetään useaan otteeseen kahta hyvin ärsyttävää ilmaisua. Kumpikaan niistä ei ole ”tahtotila”.

Kun ihmisiä halutaan motivoida kokeilemaan jotain uutta, heitä patistetaan uskaltautumaan epämukavuusalueelle. Mukavuusalueella pysyttely nähdään negatiivisena ja kehitystä jarruttavana tilana. Tämä on tiettyyn...

Share

Pages