Dos and Don'ts

Ladataan...

Heti sen jälkeen, kun olin perustanut blogin viime keväänä, parikin ihmistä pyysi minua postaamaan säästövinkkejä siihen liittyen, mitä EI kannata tehdä tai oikeammin lähinnä siitä, mitä ei kannata ostaa. Tällaisia hinta-ansoja on on yhteiskunnassamme paljonkin erityisesti ruoka-asioihin liittyen eikä niitä välttämättä havaitse ennen kuin itse on oppinut kantapään kautta niitä välttämättään.

 

Harkitse siis tarkkaan ennen kuin toteutat seuraavat toimenpiteet.

-...

Share

Ryhmähaastattelut eivät ole aikuisia varten

Ladataan...
Satya Epäkorrektia

En ole ryhmähaastatteluja vastaan. Niiden puolestakaan en voi liputtaa, koska jokainen mihin olen osallistunut on poikkeuksetta tuntunut trippimäiseltä paluulta ala-asteelle. Keräännytään neljän hengen ryhmiin.(Henkevää ei meno ole niissä ikinä.) Tehdään nimilaput. Kerrotaan itsestään. Moi, mä oon Matti Manninen 25-vuotta. Opiskelen blaa blaa blaa. Haen tätä paikkaa, koska blaa blaa blaa. Lopuksi vuorossa on kerta toisensa jälkeen typerämmäksi muuttuva ryhmätehtävä. Vaikka...

Share

Lumitöissä

Ladataan...
Huitu Kanan elämää

Lunta on hieman tuprutellut viime päivät tai kohta voi sanoa että viikot. Todisteen siitä näkee takapihallamme. Lauantaiaamuna edessä oli tällainen näky.

Kauaa terassin vallannutta lumimäärää ei kuitenkaan ehtinyt ihmetellä, kun Kana jo päristeli kaivurillaan tutkailemaan tilannetta.

...

Share

Miten lääkikseen pääsee?

Ladataan...
annaj Ad Somnium

Tsägällä, tuurilla, munkilla, mäihällä... mitä näitä nyt on?

Siinä vastaus siihen mysteeriin, miten lääkikseen päästään. Tätä mieltä olen minä ja gallupin mukaan moni kurssikavenikin. Ennen ajattelin, että lääkikseen voi päästä vain superihmiset, joilla on älykkyysosamäärä tasoa Mensa. Voin sanoa, että näin ei todellakaan ole. Myös joku mysteeri sen ympärillä, kuinka Helsingin lääkikseen ei voi päästä kuin mini-Einsteinit ja että Stadin lääkiksessä on kamalan kova kilpailu...

Share

Regional Usability Director ja muita uusia duuneja

Ladataan...
jatuva Hashtag abuser

Kuva: Joonas Rinta-Kanto

 

Monet kaverini ovat tässä pikkuhiljaa valmistumassa ja siten edessä onkin työnhaku. Ah, se on kyllä aina yhtä mukavaa. Jo työnhaku itsessään käy kokopäivätyöstä. Työpaikkailmoitusten lukeminen voi kuitenkin olla myös hyvin viihdyttävää ja pitää arvostaa näitä luovia ja kekseliäitä ihmisiä jotka osaavat kuvailla paskimmankin työnkuvan mitä...

Share

Kirjoittamisen vaikeudesta

Ladataan...
S. 40 hours and counting

Monet meistä ovat jo ennättäneet kertoa, kuinka päätyivät kirjoittajiksi tähän blogiin ja mistä aikovat kirjoittaa. Aluksi ajattelin sulavasti omalla kohdallani sivuuttaa aiheen, sillä koin, ettei ole kovin motivoivaa, jos kerron etten ole varma mitä voin tälle blogille antaa enkä todellakaan tiedä mistä kirjoittaisin.

Mutta toisaalta, niin kuin elämässä yleensäkin, ei kaiken tarvitse tulla luonnostaan ja kulkea kuin rasvattu.

Aina voi oppia. Ja motivoitua ja...

Share

Todellisuus

Ladataan...

Haaveilin 6-vuotiaana balettitanssijan urasta. Sain idean barbie-nukelta, jolla oli yllään sievä valkoinen tutu ja taipuisat nivelet. Hauskinta tässä on se, että vihasin eskarin jumppatunteja, enkä edes harrastanut balettia. Olin kömpelö ja jo kävellessä uhka koko maailmalle.

Karu todellisuus iski eli eihän musta balettitanssijaa tullut, eikä tule. Nykyään karu todellisuus hakkaa vielä useammin aiheuttaen huonoa omatuntoa tuon tuostakin. En voi lojua...

Share

Matkamessut 2015

Ladataan...

Vuosittain järjestettävät Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Meidänkin koulusta lähtee viimeisen vuoden opiskelijat aina messuille. Näin mekin siis tänä vuonna. Matkan meille suunnitteli toisen vuoden opiskelijat matkansuunnittelu-kurssillaan. Kuljetus Vuokatista ja Kajaanista Helsinkiin järjestyi Kainuun ammattiopiston logistiikkaopiskelijoiden toimesta. Majoitus taas tapahtui Sokos Hotel Presidentissä.

...

Share

Esimiesten vaikutus työviihtyvyyteen

Ladataan...
mandy Eksyksissä elämässä

Aloin hakemaan uutta työtä. Vaikka minun ei pitänyt, koska opiskelijana teen töitä hyvin vähän aiempaan verrattuna, ja ajattelin että kesään asti jaksaisin olla nykyisessä paikassa. Mutta niin se vaan on, että työilmapiirillä on valtava vaikutus henkiseen hyvinvointiin, ja olen koko talven huomannut stressaavani töihin menoa jo päiviä ennen seuraavaa vuoroa.

Aloin muistella taaksepäin entisiä työpaikkoja, ja miltä niissä tuntui. Olen kohdannut kaikenlaisia esimiehiä, ja oli työ sitten...

Share

Hymyilevät kassatytöt 4/50

Ladataan...

Tasaisin väliajoin kuulee joltain tyypiltä tai voi lukea huikeaa analyysiä palstoilta tästä ilmiöstä. Kaava on yksinkertainen. Kaveri käy samassa kaupassa viikottain ja siellä on se niiiiiin ihanasti hymyilevä kassatyttö.

"Se hymyilee aina mulle. Onkohan se kiinostunut? Pitäisköhän mun kysyä siltä puhelinnumeroa?"

Ei pitäisi Romeo. Tyttö hymyilee kahdesta syystä:

a) Se...

Share

Pages