Ei se oo niin tarkkaa

Ladataan...
Aniaa no delays

Jos jotain olen oppinut nyt kolmen viikon palkallisen työskentelyn jälkeen Australiassa (ja aikaisemmat vapaaehtoishommat vain vahvistavat tätä näkemystä), niin sen, että vaikka kaikki asiat ovat vähän sekaisin, työntekijät vähän pihalla, esimiehet hukassa, työvälineet vielä enemmän hukassa, niin ei se ole niin kamalaa. Kaikki johtavat, eikä kukaan tottele, mutta ei se maailma siihen kaadu. Seuraavana päivänä tullaan taas töihin ja toistetaan sama uudestaan. Edelleenkin ilman kunnon...

Share

Sairaala- ja vankilafantasiat

Ladataan...

Tuttavan Facebook-seinällä käytiin taannoin mahtava keskustelu. Tuttava tunnusti haaveilevansa säännöllisesti siitä, että joutuisi joko vankilaan tai sairaalaan, mutta niin mitättömästä syystä, ettei siitä olisi suurta tai pysyvää haittaa terveydelle tai muulle elämälle.

Pointti: Saisi olla rauhassa. Kaikki arjen vaatimukset (työ, perhe, opinnot, koti, vastuut ja velvollisuudet, mitä näitä nyt on) putoaisivat niskasta vähäksi aikaa.

Samantien suuri joukko ruuhkavuosissaan...

Share

Päivän kaikki asut eli työmatkapyöräilyn logistiikkaa

Ladataan...
Lotta Katariina Pumpui

Työmatkapyöräily, tuo jaloista jaloin liikuntamuoto, jossa pääsee roudaamaan miljoonaa eri vaatekertaa ja keräämään moraalisia voittajapisteitä räntäsateessa mankeloidessaan. 

Eräs lukija pyysi kertomaan lisää työmatkapyöräilyn logistiikasta, joten täältä pesee! Tavoitteeni on pyöräillä läpi talven, koska se on ajankäytöllisesti järkevintä ja muutenkin viisasta. Oman...

Share

Lääkiseläisen arki

Ladataan...
Emma91 Mustavalkoista

Voisin valoittaa hieman toisen vuoden lääkisläisen arkea, nyt kun olen tattiutunut taas Ouluun. 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: olen n. 3 viikkoa etuajassa kartalla siitä, mitä minun tulisi tehdä ja mitkä tekijät tulevat häiritsemään maaliani. Näin arkeen saa mahtumaan vaikka millä mitalla sattumia ja nautintoa.

Runttasin...

Share

Viisaat naiset

Ladataan...

Olin eilen ystäväni kanssa Trendin lukijoilleen järjestämässä illassa, jossa oli eri alojen naisia puhumassa työelämästä. Ensin luovuuskouluttaja Maaretta Tukiainen puhui inspiraatiosta ja siitä, kuinka joskus tarvitsemme ympärillemme ihmisiä, jotka uskovat meihin enemmän kuin me itse.

"Aina emme itse näe, mihin kaikkeen meistä on. Mutta joku toinen voi nähdä." ...

Share

Viisaat naiset työelämän kiemuroissa

Ladataan...
Hertta Lilou's Crush

"Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan." ja "You rise by lifting others" ovat usein näkemiäni mietelauseita. Tällaisten tokaisuiden taakse kätkeytyy monta tarinaa -ehkä sinulla on sellainen kerrottavaksi, minultakin löytyisi. Tänään pääsin viettämään iltaa todella antoisalla tavalla: Trendi kutsui lukijoitaan viettämään kanssaan aikaa "Inspiraatiota työelämään...

Share

Menovinkki perjantaille: Late Night with UniSport

Ladataan...
Katri Ilona MaraKatri

 

Se tulee taas! Nimittäin työpaikkani UniSportin kaksi kertaa vuodessa järjestettävä myöhäisillan treenitapahtuma, tällä kertaa treenataan Meilahden kampuksella. Tänä syksynä olen mukana järjestämässä ja tuohon on kyllä saatu kulutettua aikaa ja energiaa todella paljon. Mutta toisaalta, vitsi mikä setti meillä on kasassa! Mahtavaa! Aivan huikeita tunteja ja ohjaajia. JEE!

...
Share

Ohjeita viimetippailijoille

Ladataan...
reetatrying Reeta trying

Onko sinullakin tapana jättää hommat aina viime tippaan? Haluaisitko muuttua? Jos vastasit molempiin kysymyksiin "kyllä", tämä juttu on juuri Sinua varten. 

 

 

Kullanarvoisia ohjeita opiskelijalle, jolla on tapana jättää asiat aina viime tippaan

 

(a.k.a. "Kuivat ajat elämässä...

Share

Töistä

Ladataan...
sanninen Sairaan Ihana Sanni

On hetkiä kun työskentely tuntuu ihan pakkopullalta. Näkee vain monta metriä paperia, pienen puuvärin minimaalisen terän ja niiden yhtälön synnyttämän epätoivon. Ja sitten hetkiä, kun joku kohta tai vaihe valmistuu ja voi siirtyä seuraavaan kohtaan ja vaihtaa esimerkiksi värejä. On hetkiä, jolloin niska on niin kipeä, ettei usko enää pystyvänsä jatkaa ja siitä taas seuraa toisenlainen hetki, kun niskaan ei satukaan yhtään. On tylsiä pintoja ja innostavia pintoja. On hitautta ja sitten...

Share

Pages