Lily

Anna Vihervaarasta -blogin Anna: ”Somemyrskyn uhka on aina olemassa, jos kirjoittaa nettiin"

Anna Vihervaarasta -blogin Anna: ”Somemyrskyn uhka on aina olemassa, jos kirjoittaa nettiin"
Anna Vihervaarasta -blogin Anna kannustaa hyväksymään juuri sen vartalon, johon on syntynyt.
Julkaistu: 19.12.2017

Kirjoitat kehopositiivisuudesta blogissasi. Kerro kolme vinkkiä, miten voi oppia rakastamaan omaa vartaloaan.

”Ensimmäinen vinkki on, että älä etsi virheitä. Yleensä näemme ne asiat, joihin keskitymme. Jos etsii itsestään vain virheitä, niitä myös löytää. Kannattaa siis katsoa itseään positiivisessa valossa.

Toinen vinkkini on pitää huolta itsestään. Uskon vahvasti mielen ja kehon yhteyteen. Kun on positiivinen mieli, kehokin tuntuu hyvältä. Muista liikkua, syödä ja nukkua hyvin. Kun on hyvä ja voimakas olo, keho myös näyttää omasta mielestä paremmalta.

Kolmantena vinkkinä sanoisin, että älä vertaa koskaan itseäsi muihin. Olemme syntyessämme saaneet tietynlaisen kehon, jota ei voi rajattomasti muokata. Jos on vaikkapa leveä lantio, kannattaa se nähdä kauniina asiana ja itsensä kurvikkaana kuin yrittää laihduttaa sitä pois.”

Mitkä asiat boostaavat hyvinvointiasi?

”Hyvinvointiani lisää liikunta ja ulkoilu. Olen aina liikkunut paljon. Minulla on kaksi paimenkoiraa, jotka kaipaavat paljon liikuntaa. Niiden kanssa käyn kävelyillä metsissä, meren rannalla ja kauniissa kaupunkimiljöössä. Joogaan myös noin kolme kertaa viikossa. Se on poistanut kireyksiä kehostani ja asentoni on paljon parempi. Joogan myötä olen myös huomannut hengittämisen merkityksen. Jos on stressaantunut, yleensä ensihätään auttaa, kun hengittää viisi kertaa todella syvään.

Myös ystävät ja sosiaalinen elämä lisäävät hyvinvointiani. Minulle on todella tärkeää, että elämässäni on hyviä tyyppejä. Vastapainoksia kuitenkin kaipaan myös omaa aikaa, jolloin en näe ketään.

Nukkuminen on yksi merkittävä tekijä, jotta voin hyvin. Aikaisemmassa ammatissani ollessani minulla oli uniongelmia, mutta nykyään nukun hyvin. Uni on asia, josta en suostu tinkimään. Nukkuminen vaikuttaa kaikkeen, esimerkiksi hormonituotantoon, ja ihmiset aliarvioivat sen merkittävyyttä.”

Mitä teet, jos mieleesi tulee pakottava tarve liikkua, mutta olet aivan uupunut?

”Olen joskus liikkunut ihan liikaa ja pakonomaisesti. Nykyisin jos minulle tulee väsymyksestä huolimatta pakonomainen tunne liikkua, laitan sille stopin. Päätän jäädä sohvalle makaamaan enkä tee mitään. Tällaisessa tilanteessa pitää pystyä erottamaan, mikä on väsymystä ja mikä motivaation puutetta.

Jos kuitenkin haluaa pakosti liikkua, voi tehdä rauhallisen kävelylenkin tai joogata eikä mennä juoksemaan kymmenen kilometrin lenkkiä hikihatussa. Liikunta ei saa hallita elämää.”

Olet kirjoittanut ”cool girl -efektistä”. Miten olet päässyt siitä eroon ja miltä se on tuntunut?

”Siitä on ollut vaikeaa päästä eroon. Huomasin, ettei omien tunteiden piilottaminen toimi. Elän tunteideni kautta ja arvostan aitoja ihmiskontakteja. Jos en kerro ikinä tunteistani enkä uskalla ottaa riskiä, että joku ei pidäkään minusta, ihmiset ajattelevat, ettei minulla koskaan ole negatiivisia tunteita. Tunteiden kertominen rakentavasti on kaikille parhaaksi. Silloin ei muiden tarvitse arvailla, mitä 'cool girlin' päässä liikkuu eikä minun tarvitse piilotella tunteitani.”

Miten pidät huolta mielenterveydestäsi pimeään aikaan?

”Pimeä aika on minulle vähän raskasta. Kaamos ei masenna minua, mutta se väsyttää minua. Yleensä tähän auttaa ulkoilu, vaikka sitten siinä pimeydessä, jos ei päivänvalon aikaan ehdi ulos.

Yritän myös kääntää pimeyden hyväksi asiaksi. Rakastan polttaa kynttilöitä ja joulun aikaan tykkään hyasintin ja havujen tuoksusta. Olen myös antanut itselleni luvan olla väsyneempi eikä minun tarvitse töiden jälkeen tehdä mitään. Voin rauhassa tunnelmoida kotona ja katsoa jotain hyvän mielen sarjaa. Sitten kun tulee helmikuu ja on enemmän valoa ja energiaa, voin suunnitella uusia asioita ja edistää elämääni. Nyt on kuitenkin vain aika olla.”

Tätä et tiennyt Annasta

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

"Seuraan aika vähän somea, mutta tulen aina iloiseksi Pumpkin The Raggoonista. Pumpkin on pelastettu pesukarhu, joka asuu Bahamalla kahden rescuekoiran kanssa. Pumpkinin Instagram-tili naurattaa!"

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi? Miksi?

"Omat suosikkini ovat ihan eri postauksia kuin luetuimmat tekstini. On aika vaikea valita yhtä, koska olen blogannut yli neljä vuotta ja eri postaukset ovat olleet eri hetkissä tärkeitä ja mielestäni onnistuneita. Viimeisen vuoden ajalta tykkään näistä:

Elämänkausia ja marsipaania: Minua itseäni kiinnostavat erityisesti tarinat. Niitä rakastan kirjoittaa ja lukea, vaikka ne ovatkin lähiaikoina jääneet vähemmälle.

Rakkaudesta osa tsiljoona oli myös kiva postaus, koska se oli minulle tärkeä aihe, joka sisältää ison oivalluksen.

Myös Mielen ja kehon yhteydestä kertova postaus oli hyvä. En uskonut, että se kiinnostaisi kauheasti, ja olin onnellinen, kun kiinnostikin. Uskon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tämä postaus kertoo juuri siitä."

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi? Miksi?

"Ehdottomasti Visual Diaryn Saara Helkala! Olemme nykyisin ystäviä, mutta olemme alun perin tutustuneet blogien kautta. Fanitin Saaran blogia kauan ennen kuin tutustuin häneen. Visual Diary on ihanan raikas ja hyvällä tavalla omalaatuinen poikkeus blogimaailmassa. Rakastan Saaran tarinoita yli kaiken!"

Kommentoi »