Juhannuscocktail

Juhannuscocktail
Italialaisen kesädrinkin salainen ainesosa löytyy Ikeasta.
Julkaistu 22.6.2016

Unelmatilanteessa tarvitset juhannuksena vain jääkylmän juoman, jääkaappiin jemmatun after sun -voiteen ja kukkaseppeleen. Mutta koska asumme Suomessa, on realistista odottaa, että juhannukseen kuuluvat myös hyttysparvet, kaatosateet ja hyiset tuulet.

Miten saavuttaa kesätunnelma ankarissa sääolosuhteissa? Vastaus on drinkki nimeltä Hugo.

Tämä kesäinen cocktail tulee alunperin Pohjois-Italiasta, aperitiivien ja auringon luvatusta maasta. Aperitiivit ovat usein kitkeriä, koska kitkeryyden sanotaan herättävän ruokahalua. Raikkaasta Hugosta on kitkeryys kaukana: kepeän seljankukkamehun, kuplivan proseccon ja mintun yhdistelmä tuo pikemminkin mieleen Mojiton.

Hinta-laatusuhteltaan paras seljankukkamehutiiviste tulee puolestaan kaukaa Italiasta, eli halpojen kalusteiden ja lihapulla-annosten luvatusta maasta: Ikeasta. Jos et ehdi Ikeaan ennen juhannusta, myydään suurimmissa supermarketeissa ja Ruohonjuuressa Belvoir-merkkistä tiivistettä.

Mikäli juhannussää ei anna parastaan, suosittelemme Hugo-cocktailien lisäksi paksuja villasukkia ja kerrospukeutumista. Oli tyylisi mikä tahansa, älä unohda kukkaseppelettä.

Hugo

  • (1 annos)
  • 1 rkl seljankukkamehutiivistettä
  • 1,5 dl Proseccoa (tai muuta hedelmäistä, kuivaa kuohuviiniä)
  • 1-2 limeviipaletta
  • muutama lehti tuoretta minttua
  • (kivennäisvettä)

Jäähdytä prosecco hyvin. Tipauta limeviipaleet ja minttu viilennetyn lasin pohjalle ja nuiji kevyesti, jotta eteeriset öljyt pääsevät loistamaan. Lisää lasiin jäitä ja mittaa päälle seljankukkamehutiiviste ja prosecco. Jos haluat juomaasi vähemmän alkoholia, lisää cocktailiin kivennäisvettä.

Sekoita hyvin ja nauti jääkylmänä.

Kommentoi »