Kattausvinkki jouluun: kukkiva pöytäkoriste

Kattausvinkki jouluun: kukkiva pöytäkoriste
Joulun kaunein kattaus syntyy maailman helpoimmalla köynnöksellä. Tässä onnistuu tumpelokin.
Julkaistu 13.12.2015

Pinnalla juuri nyt: Drake, joulusiivous-geeteet ja luonnosta inspiroituneet joulukoristeet. Kokeile trendikästä pöytäköynnöstä, se syntyy vähemmällä vaivalla ja taidolla kuin seppele tai kukkakimppu, mutta lopputulos on vähintään yhtä palkitseva. Kokeile, niin uskot.

Keskikokoisen ruokapöydän koristeluun tarvitset muhkean nipun erilaisia leikkovihreiden oksia, ja reilut kymmenen isoa ruusua. Yksinkertaisimmillaan: marssi kukkakauppaan, ja pyydä myyjältä lajitelma leikkovihreitä. Valitse ne, joiden ulkonäöstä pidät eniten. Unohda kirkkaat vihreät, hienostunein köynnös syntyy haalistuneista tai todella tummista leikkovihreistä. Muista eukalyptuksen oksat, ne ovat kauniita ja kestäviä, ja lisäksi ne tuovat herkullista tuoksua köynnökseen. Pinkit ruusut taas sopivat erityisen hyvin sammuneen vihreään sävymaailmaan. Ja sitten askartelemaan.

Tee näin:

- Päätä ensin, haluatko että köynnös kulkee pöydällä pituus- vai leveyssuunnassa. Asettele sitten isoimmat leikkovihreät rungoksi pöytää pitkin.

- Sommittele sirompia leikkovihreitä, kuten eukalyptuksen oksia rungon väleihin. Piilota oksien päät rungon sisälle. Ole luova (ja suurpiirteinen): köynnös saa jäädä villiksi ja rehottavaksi. Notkuvat oksat voivat hyvin valua pöydän reunan yli.

- Katkaise ruusujen varret muutaman sentin pituisiksi, ja pujota kukat köynnökseen.

- Psst! Leikkovihreät ovat kestävää kamaa, mutta ruusut kaipaavat vähän ekstra-huomiota. Jos siis haluat tehdä illallispöydän köynnöksen valmiiksi jo aamulla, sujauta ruusut kukkakaupoista saataviin vedellä täytettäviin suppiloihin. Asettele ruusut leikkovihreiden lomaan niin, että suppilot jäävät piiloon.

Kommentoi »