Kukkiva kevätkattaus syntyy mummolakuosin avulla

Kukkiva kevätkattaus syntyy mummolakuosin avulla
Anna kukkapöytäliinalle uusi mahdollisuus. Näillä vinkeillä teet mummolakuosista modernin.
Julkaistu 17.3.2016

Valitse yksiväriset lautaset

Kun pöytäliinassa on runsas kuosi, karsi muu kattaus minimiin. Yksiväriset, mattapintaiset lautaset rauhoittavat kattausta, ja tuovat modernia otetta kukkaliinaan. Erityisen hyvältä ruoka näyttää neutraalin sävyisellä lautasella.

Suosi rouheutta

Juuri nyt pinnalla astiamaailmassa: keramiikkavaikutteet. Etsi käsintehtyjä astioita kirpputoreilta tai keramiikkataiteilijoilta. Esimerkiksi kotimainen RAAKA RÅ -merkki valmistaa kauniita astioita käsityönä. Huokeita vaihtoehtoja löydät Ikeasta, jossa myydään mattapintaisia lautasia mustina ja harmaina.

Käytä lautasten koristeina esimerkiksi kukkivia puun oksia, kuten kirsikan- tai omenankukkia. Kauniita kukkaliinoja voi löytää myös kirpputoreilta.

Tarjoa juoma kirkkaista laseista

Kirkkaat juomalasit antavat pöytäliinan kuviolle tilaa hengittää. Matalat kristallilasit ovat koristeelliset, mutta silti rennot.

Ajattele kukkakimppu uusiksi

Kun liinassa on kukkia, unohda perinteiset kukkakimput. Aseta sen sijaan jokaiselle lautaselle simppeli kukan oksa. Käytä myrkyttömiä lajikkeita – mahavaivat eivät ole se juttu, jonka haluat vieraittesi muistavan. Aseta kukkaset lautasille vasta juuri ennen ruokailua, jotta ne eivät nuupahda.

Kommentoi »