Meksikolainen olutdrinkki Michelada

Meksikolainen olutdrinkki Michelada
Yhdistämällä chiliä, limeä ja olutta saat lasiisi jotain yllättävän virkistävää.
Julkaistu 26.5.2016

Michelada on meksikolainen olutdrinkki, jota ennakkoluuloisenkin kannattaa testata. Jos mietit, miksi haluaisit juoda oluesi jäillä, chilikastikkeella ja limellä, siihen on parikin hyvää syytä. Olutdrinkit ovat ensinnäkin paljon huokeampia kuin cocktailit, sillä juoman idea on piristää huokeamman oluen makua limellä ja chilillä. Lisäksi olutdrinkkejä voi siemailla kesähelteillä hyvällä omalla tunnolla, sillä niiden alkoholiprosentti on paljon pienempi kuin vaikka viinilasissa. Suosittelemme silti micheladaa juotavaksi laseittain, ei saaveittain.

Micheladasta on olemassa monen monta versiota, mutta perusversiossa lasista löytyy lageria, jäitä, tuoreen limen mehua ja jonkinlaista hot saucea.

Trendin tarjoiluehdotus? Juo michelada ilta-auringon, tortillasipsien ja guacamolen seurassa.

Michelada (kahdelle)

  • 2 pulloa lager-olutta (esim. Corona tai Sol)
  • tabascoa tai muuta hot saucea
  • 2 limeä
  • suolaa
  • tarjoiluun jäitä

Jäähdytä kaksi lasia kylmäksi. Ripottele kerros suolaa lautaselle ja lisää toiselle lautaselle yhden limen mehu ja muutama tippa tabascoa, sekoita neste. Kasta lasin reuna ensin lime-tabascoseokseen ja sitten suolaan.

Lisää lasiin reilusti jäitä, kaada päälle kylmä olut ja mausta limelohkoilla ja halutessasi kunnon tujauksella chilikastiketta. Nauti drinkki kylmänä.

1 kommentti