Lily

Mimmit sijoittaa –blogin Pia-Maria: ”Sijoittaminen on laiskankin puuhaa – ja 15 euroa kuussa riittää”

Mimmit sijoittaa –blogin Pia-Maria: ”Sijoittaminen on laiskankin puuhaa – ja 15 euroa kuussa riittää”
Mimmit sijoittaa –blogin Pia-Maria Nickström haluaa blogissaan näyttää mimmeille, että sijoittaminen on helppoa ja kiinnostavaa.
Julkaistu 29.4.2019

Miten päädyit bloggaamaan sijoittamisesta?

”Aloitin bloggaamisen elokuisena viikonloppuna 2018. Käynnissä oli juuri Flow-festivaalit, joille en suureksi harmikseni päässyt osallistumaan rahatilanteeni vuoksi. Jouduin olemaan kotona, vaikka olisin halunnut olla ystävieni kanssa nauttimassa festariviikonlopusta. Päätin, että haluan muistaa viikonlopun jostain muusta kuin ikävästä fiiliksestä, ja päätin pitkän suunnittelun jälkeen perustaa blogin. Kun nyt ajattelen tuota viikonloppua, on blogin perustaminen osoittautunut paljon merkittävämmäksi muistoksi kuin festareilta pois jääminen.

Olin tuolloin jo itse perehtynyt sijoittamiseen ja ymmärtänyt, kuinka helppoa se on. Yritin miettiä, miten muut naiset voisivat saada sijoittamisesta tietoa kiinnostavalla ja helpolla tavalla. Kyllähän rahasta puhutaan, mutta ihmiset haluavat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten sijoitetaan. Blogissani neuvon esimerkiksi, miten avataan arvo-osuustili viidessä minuutissa ja miten laiska mimmi voi sijoittaa. Vaikka en ole sijoittamisen asiantuntija, minun on helppo toimia esimerkkinä, sillä kerron avoimesti myös omasta rahatilanteestani ja siitä, miten itse sijoitan.”

Miksi rahasta on tärkeää puhua?

”Raha koskee aiheena meitä kaikkia, vaikka talousuutiset ja pörssikäyrät eivät jaksaisi hirveästi kiinnostaakaan. Kaikkia ihmisiä kuitenkin kiinnostaa oman pankkitilin saldo. Olisi ihanaa, jos ihmiset kiinnostuisivat siitä enemmänkin. On hassua, ettei ole olemassa instituutiota, jonka tarkoituksena olisi saada nuoret ihmiset sijoittamaan.

Toivon, että blogeista voisi helpommin päästä rahajuttuihin kiinni. Digikäyttäytyminen sosiaalisessa mediassa on nykyään esteettistä ja haluamme kaunista sisältöä. Ei siis ihme, jos raha-ja taloussivustot näyttävät tylsiltä ja epäkiinnostavilta. Jos voin itse blogissani jakaa tietoa humoristisilla otsikoilla ja kauniilla kuvilla höystettynä, teen sen mielelläni.”

Opiskelet bloggaamisen ohessa kauppakorkeakoulussa. Onko bloggaaminen työlästä?

”On! Otan bloggaamisen tosissani, ja saatan miettiä jotain otsikkoa jopa kaksi päivää. Teen postauksiani varten paljon taustatyötä. Samalla opin myös itse. Toki myös kauppakorkeakoulussa opiskelemisesta on ollut hyötyä. On ultimaattinen koe, että voin sisäistää jonkin asian ensin itse ja vielä selittää sen muille. Jos lukija on ymmärtänyt postaukseni, olen onnistunut siinä.”

Avaat lukijoille taloustermistöä ja kirjoitat rahasta hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Onko tällainen kirjoitustyyli ollut suunniteltu?

”Kyllä, ehdottomasti. Haluan luoda blogistani internetiin mukavan paikan, jonne on tervetullut olo. Siirtymä vaikkapa blogeista tai Instagramin ihanalta kuvafeediltä raha-aiheiden pariin ei saisi tuntua dramaattiselta, vaan helpolta. Haluankin yhdistää sekä kepeän tyttömäisen, että asiallisemman rahamaailman. Se näkyy myös nimessä: mimmit symboloi naisia ja yhteisöllisyyttä, sijoittaa taas, no, sijoittamista.”

Onko jokin asia yllättänyt bloggaamisessa?

”Se, kuinka työlästä, mutta samalla antoisaa bloggaaminen on. On ihana fiilis, kun joku tulee kommentoimaan postaustani. Se palkitsee tuntien taustatyön, ideoinnin ja julkaisuprosessin jälkeen. Paras palaute on, että joku on perustanut ohjeillani arvo-osuustilin.”

Millaisia asioita toivot blogisi nostavan pinnalle rahakeskusteluun?

”Esimerkiksi sen, että sijoittamiseen menevä summa voi olla oletettua pienempi, kuten esimerkiksi 15 euroa kuussa. Ei ole myöskään fiksua olettaa, että pörssisijoittaja on aina vanhempi salkkumies.”

Onko sinulla omaa rahagurua?

”Omat esikuvani, kuten esimerkiksi Tarja Halonen, eivät välttämättä liity rahaan. Ne liittyvät kuitenkin siihen, että voit olla naisena mitä tahansa – presidentti tai Suomen Pankin johtaja.”

Sijoittamiseen liittyvää luettavaa löydät myös muun muassa näistä blogeista:

Jäikö sijoittamiseen ja rahaan liittyvä blogisi mainitsematta? Ilmianna lukuvinkki kommenteissa!

Kommentoi »