Missä kannattaa syödä Tampereella? – tässä Trendin toimituksen suosikit

Missä kannattaa syödä Tampereella? – tässä Trendin toimituksen suosikit
Tampere on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia ravintoloita. Trendin toimitus listasi suosikkinsa!
Teksti

Julkaistu 3.8.2020

Baba's Kitchen

Missä: Kauppakeskus Tullintorilla Tullinkatu 6

Milloin: Nopeaan nälkään ja Lähi-idän makujen himoon. Kokoliha-döneriä, falafel-pyöryköitä ja halloumia. Täytetty pitaleipä vie isonkin nälän, ja kastikkeet vievät kielen mennessään. Myös vegaanisia vaihtoehtoja.

Hinta: Annokset 11–15 e, lounas 10 e sisältäen valitun annoksen, kahvin ja suklaan.

Bistro Naapuri

Missä: Kyttälässä Tuomiokirkonkatu 24

Milloin: Kun kaipaat terveellistä lounasta, smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Kaikki ruuat tehdään tilauksesta, joten kaikki on varmasti tuoretta. Kokoa oma salaattisi tai kokeile erilaisia pitaleipiä. Samassa tilassa oleva sisustuskauppa tekee lounashetkestä entistä ihanamman.

Hinta: Salaattiannokset 14 e.

Borneo

Missä: Tammelassa Itsenäisyydenkatu 15

Milloin: Kun kaipaat vähän parempaa aasialaista ruokaa ja kivan paikan, jossa syödä ja jutella ystävien kanssa. Paikan malesialainen ruoka on maistuvaa, se tarjoillaan kauniista astioista ja menuun on kirjoitettu paljon tietoa malesialaisen ruuan taustoista. Tiesitkö esimerkiksi, että malesialainen nuudelikeitto on syntynyt, kun kiinalaiset siirtolaiset menivät naimisiin paikallisten kanssa ja yhdistivät omia ruokakulttuureitaan? Nuudeli- ja riisipohjaisten ruokien lisäksi tarjolla on pieniä katuruoka-annoksia. Eri ruokavaliot on huomioitu hyvin.

Hinta: Pääruuat 17–20 e.

Gopal

Missä: Tammelassa Ilmarinkatu 16

Milloin: Legendaarinen kasvisravintola on täydellinen lounaspaikka kasvissyöjille. Intialaisittain maustettu kasvisruoka on itsetehtyä, luomutuotteita on paljon ja tarjolla on monenlaisia ituja, tahnoja ja hapatettuja tuotteita. Buffetpöydässä on ruokia niin monipuolisesti, että lautanen täyttyy helposti. Tunnelma ja sisustus on rennon hipahtava.

Hinta: Ruoka hinnoitellaan painon mukaan, 2, 20 e/100 grammaa.

Guru's Kitchen & Bar

Missä: Keskustassa Aleksis Kiven katu 15

Milloin: Etkoilla. Monipuolinen juomalista, mezejä, dippejä ja salaatteja tekevät Guru's Kitchenistä hyvän paikan aloittaa ilta. Kokeile esimerkiksi vegaanista bowlia tai tilaa pitkä lista mezejä koko seurueen kesken jaettavaksi. Iloinen ja äänekäskin tunnelma tarttuu ja nostattaa illan tunnelmaa. Ja ruokakin on hyvää!

Hinta: Pääruuat 18 e, mezet 7–8 e.

Pikku kiinalainen

Missä: Tuomiokirkonkatu 34

Milloin: Kun mielesi tekee kiinalaista ja kaipaat kattavaa listaa. Tästä sympaattisesta ravintolasta löytyy monenlaisia herkkuja kasvisruokaa suosivalle. Kokeile esimerkiksi soijaproteiinista valmistettua naudan korviketta.

Hinta: Annokset 8–10 e.

Masu

Missä: Keskustassa Hämeenkatu 3

Milloin: Kun haluat nauttia hyvästä aasialaisesta ruoasta. Hans Välimäen rento ravintola tarjoaa moderneja aasialaisia ruokia suomalaisille makunystyröille muokattuna. Listalta löytyy muun muassa sushia, teryaki-kanaa ja tulisen meheviä porsaan ribsejä. Ravintola on tummanpuhuva ja tyylikäs ja asiakaspalvelu ilahduttavan rentoa ja ystävällistä.

Hinta: Annokset 18–27 e, menut 44–59e, viinipaketti menulle 44 e.

Muusa

Missä: Kyttälässä Satakunnankatu 10

Milloin: Brunssille! Olympia-korttelissa sijaitsevan gastrobaarihenkisen Muusan suosittu sunnuntaibrunssi on jo moderni klassikko. Tarjolla on muun muassa monipuolisia salaatteja, smoothieita, lämmintä ruokaa sekä erilaisia levitteitä ja tahnoja. Ruoka on kasvispainotteista, mutta lihavaihtoehtojakin löytyy. Viehättävällä sisäpihalla on ihana nautiskella hyvästä ruuasta ja rennosta tunnelmasta.

Hinta: Brunssi 19,50 e, annokset 18–26 e.

Nanda Devi

Missä: Keskustassa Näsilinnankatu 17

Milloin: Jos olet aidosti tulisen, intialaisen ruuan ystävä ja haluat sunnuntaipäivän tuhdin lounaan, käy Nanda Devin buffetpöytään. Ruoka on mausteista ja todella hyvää. Ravintola on äänestetty voittoon useissa ravintolaäänestyksissä. Jos et haluat valita ruokaa buffet-pöydästä, valitse ruokasi menuusta - silloin voit säätää ruuan tulisuuden juuri kohdalleen.

Hinta: Pääruuat noin 18 euroa.

Pizzeria Napoli

Missä: Keskustassa Aleksanterinkatu 31

Milloin: Tekeekö mieli täyteläistä pastaa tai laadukasta pitsaa? Tampereen vanhimmassa pitseriassa on italialainen tunnelma. Pitsatarjontaa tutkiessa saattaa iskeä valinnan vaikeus, sillä listalta löytyy yli 100 erilaista vaihtoehtoa. Jos perinteiset täytteet tylsistyttävät, valitse pitsan päälle vaikka strutsinlihaa tai mustaamakkaraa! Napoli lukeutuu Tampereen suosituimpiin ravintoloihin, joten etenkin lounasaikaan kannattaa varautua ulos asti ulottuvaan jonoon.

Hinta: Pitsat 12,90–15,60 e, lounas 9,80 e.

Saunaravintola Kuuma

Missä: Laukontori 21

Milloin: Saunomisen ja Pyhäjärveen pulahtamisen jälkeen ruoka maistuu erityisen hyvin. Sara La Fountainin ja Eero Mäkelän loihtimassa ruokalistassa korostuvat puhtaat pohjoismaiset maut. Liha- ja kalaruokien lisäksi monipuoliset kasvisvaihtoehdot ilahduttavat. Tyylikäs ja skandinaavisesti sisutettu ravintola on viihtyisä. Kesäsäillä terassi kutsuu nautiskelemaan lasillisen äärelle ja katselemaan Pyhäjärvellä seilaavia laivoja.

Hinta: Lounas 12,90, annokset 20–28 e.

Sitko

Missä: Keskustassa Näsilinnankatu 22

Milloin: Kun pitsanhimo iskee ja haluat kokeilla jotain uutta. Perinteisesti pitsataikina kohotetaan hiivalla, mutta Sitkossa menetelmä on toinen: pitsapohjat leivotaan talon omaan hapanjuureen. Taikinan uskotaan olevan vatsaystävällisempi - mutta ennen kaikkea se on supermaukas. Saatavilla myös gluteeniton pitsapohja ja vegaanista juustoa.

Hinta: Pitsat 12,90–16,90 e.

Tuulensuu

Missä: Keskustassa Hämeenpuisto 23

Milloin: Tekisikö välillä mieli rentoa ja tuhtia bistroruokaa: juustoja, etanoita, makkaroita ja valkosipulia? Tuulensuusta saa niitä kaikkia ja lisäksi hyvät juomasuositukset oheen. Istahda tänne vaikka teatteri-illan jälkeen. Belgialaistyylinen bistro on iso, mutta usein täynnä rentoa puheensorinaa: pienen seurueen kanssa yleensä mahtuu aina sekaan. Lämmin suositus etenkin bistron maalaisperunoille ja dipeille.

Hinta: Pääruuat noin 20 e.

Zeytuun

Missä: Tuomiokirkonkatu 21 ja Kuninkaankatu 17

Milloin: Kun haluat herkullista ja terveellistä lounasta. Kasvisruokapainotteisessa Zeytuunissa tarjoillaan puhtaita ja raikkaita Lähi-idän makuja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Listalta löytyy muun muassa mezejä, leipiä, salaatteja, smoothieita ja jopa burgereita. Maista ainakin ihanan meheviä ja mausteisia falafeleja! Annoskoot ovat sopivan täyttäviä, ilman ähkyä.

Hinta: Annokset 6,90–16,90 e, lounas alkaen 10 e.

Kommentoi »