Lily

Mungolife-blogin Anna: "Välillä on vaikea erottaa, mihin blogi päättyy ja mistä oma elämäni alkaa"

Mungolife-blogin Anna: "Välillä on vaikea erottaa, mihin blogi päättyy ja mistä oma elämäni alkaa"
Mungolife-blogin Anna Pastakille blogi on ammatti, mutta blogin ja henkilökohtaisen elämän välille tehtävä rajanveto on haastava. Samalla kun haluaa olla mahdollisimman aito ja rehellinen, monesti tuntuu, että joidenkin mielipiteiden ääneen sanominen ei ole sallittua.
Julkaistu 12.8.2018

Olet pitänyt blogia kymmenen vuotta. Mitä olet oppinut sinä aikana? Miten bloggaaminen on muuttunut?

”Mun on hirveän vaikeaa sanoa, mitä olen oppinut bloggaamisesta, sillä se on kuulunut elämääni lähes koko aikuisikäni ja ollut iso osa minua viimeiset kymmenen vuotta. Välillä minun on vaikea erottaa, mihin blogi päättyy ja mistä oma elämäni alkaa.”

”Bloggaaminen on muuttunut tosi paljon. Siitä on tullut ammattimaisempaa, kaupallisempaa ja tietyllä tapaa jopa kliinisempää. Suositut ammattibloggaajat ovat melko lailla vakiinnuttaneet asemansa ja samalla alkaneet pitää enemmän ja enemmän kiinni yksityisyydestään. Tästä syystä moni blogi on mielestäni muuttunut vähemmän lähestyttäväksi ja hieman naistenlehtimäiseksi. Toinen ääripää taas ovat ihmisiä kiinnostavat blogit, joissa jaetaan itsestä ihan valtavan paljon. Niinpä nykyään ollaan oikeastaan tosi jännän kahtiajaon äärellä, siinä missä ennen vähän jokainen bloggaaja antoi mielestäni enemmän kosketuspintaa itsestään.”

Lue Annan kymmenen rakkainta muistoa blogiajalta: Mungolife 10 v!

Millaisia ennakkoluuloja olet bloggaajana kohdannut?

”Jatkuvia ja mitä omituisimpia, jotain ilkeitäkin tietenkin. Jotkut ajattelevat, että olen pinnallinen ja turhamainen, eikä elämässäni ole mitään muuta sisältöä. Olen tuntemattomilta ihmisiltä saanut kuulla olevani huono ystävä ja huono äiti. Eniten kohtaan kuitenkin sitä ajatusta, että bloggaaminen on hirveän helppoa ja mukavaa ja on kummallista, että siitä saa rahaa, kun se on niin helppoa. Ja että bloggaajat ovat ihan pinnallisia bimboja. Kumpikaan ennakkoluulo ei voisi olla kauempana totuudesta.”

Lue lisää Annan kohtaamista ennakkoluuloista: Ystävyys ja ennakkoluulo

Puhut blogissasi avoimesti aiheista, jotka herättävät keskustelua. Miten pyrit käsittelemään aiheita ja ilmaisemaan oman mielipiteesi ilman, että loukkaat muita? Onko se haastavaa?

”Se on tosi haastavaa. Esimerkiksi taannoin vartalopositiivisuutta käsittelevässä postauksessa yritin esittää asian mahdollisimman nätisti, varovaisesti ja diplomaattisesti ja silti jouduin hirveään myllytykseen, missä sanojani vääristeltiin ja väänneltiin. Lisäksi moni henkilökohtaisesti loukkaantui sanomastani. Tuntuu, että suosittuna bloggaajana ei aina ole oikeutettu mielipiteeseen, sillä monilta tuntuu unohtuvan se, että kyseessä tosiaan on vain mielipide ja se mielipide ei ole mikään absoluuttinen totuus, eikä sen tarkoitus ole tuomita tai arvostella ketään. Se on vain minun tapani nähdä maailmaa.”

Lue koko vartalopositiivisuutta käsittelevä postaus: Mielipidemaanantai: Vartalopositiivisuus

Miten olet oppinut olemaan vertaamatta itseäsi muihin?

”En tiedä, olenko oikein ikinä verrannut itseäni kehenkään. Minä olen minä ja tällaisena tosi omalaatuinen ja mahtava yksilö. Jos vertaisin itseäni johonkin toiseen, se olisi loputon suo, ja en oikeastaan halua vaivata sellaisella päätäni.”

Lue Annan ajatuksia kehtaamisesta: Kehtaatko?

Kirjoitat blogissasi paljon pukeutumisesta. Millaisessa asussa viihdyt parhaiten?

”Tällä hetkellä jossain ihan järkyttävässä helleryysyssä, jossa vaan ei tule kuuma. Yleensä vietän arkeni trikoissa ja hupparissa, kun olen kotona. Kodin ulkopuolella tykkään sonnustautua mukavaan mekkoon ja kivoihin kenkiin tai farkkuihin ja neuleeseen. Sesongin mukaan joku suosikkitakkini on mukana matkassa: yleensä se on nahkatakkini tai ihanan muhkea ja pehmeä villakangastakkini.”

Katso, mitkä kesäasut kuuluvat Annan suosikkeihin: 11 x kesäasu

Käsittelet blogissasi myös terveyttä. Miten pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi?

”Ajoittain hyvin, ajoittain huonosti. Yritän aina muistaa perusasiat, terveellisyyden kulmakivet, mutta välillä minäkin lipsun: nukun liian vähän, syön huonosti ja epäsäännöllisesti, unohdan vitamiinit ja hivenaineet ja koko homma on vähän out of control. Enimmäkseen kuitenkin pyrin nukkumaan tarpeeksi ja pitämään kiinni arjen rutiineista, se on tärkein osa hyvinvointiani.”

Lue, miksi Annan mielestä väsymystä pitäisi hoitaa samalla tavalla kuin flunssaa: Voihan väsymys

Miten äitiys on muuttanut sinua?

”Haluaisin ajatella, että olen pehmentynyt. En pelkästään fyysisesti (hah hah), vaan myös ajatus- ja arvomaailmaltani. Olen täysin menettänyt tietynlaisen pelottomuuden: pelkään monia asioita ja ikävöin poikaani aina, kun en näe häntä. Koen, että olen vähemmän itsekäs ja asetan itseni nykyään hyvin harvoin ykkössijalle. Äitiys on avannut ymmärrystä niin moneen eri asiaan, joista ajattelin ennen paljon jyrkemmin.”

Lue, mitkä asiat äitiydessä yllättivät Annan: 10 x yllättäviä asioita

Mitä ajattelet bloggaajan vastuusta?

”Kirjoitin tästä juuri vähän aikaa sitten. Minun mielestäni bloggaajan vastuulla on tuottaa laadukasta ja hyvää sisältöä tietyssä aikataulussa ja paneutua sen tekemiseen. Minusta bloggaajan on seisottava sanojensa takana, ja varsinkin kaupallisissa yhteistöissä mainostamiensa tuotteiden ja palveluiden takana. Koen bloggaajan olevan vastuussa näyttää normaalia, mutta hyvää esimerkkiä, joka ottaa huomioon yleisön keski-iän. En esimerkiksi jotenkin miellä tupakointia blogikuvissa hyväksi ideaksi. Mutta toisaalta koen, että bloggaajan vastuulla on vain pieni osuus siitä, mitä sille ulotetaan. Isompi vastuu on lukijalla, jolla täytyy olla mediakriittisyyttä ja medialukutaitoa, joilla luovia blogimaailmassa.”

Lisää ajatuksia bloggaajan vastuusta: Mielipidemaanantai: Bloggaajan vastuu

Tätä et tiennyt:

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

”Se, että voi soittaa videopuheluita lapselleen aina, jos ei ole hänen lähellään. Internet mahdollistaa yhteydenpidon niin eri tavalla. Juuri nyt parasta on myös The Crown Netflixissä.”

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi? Miksi?

”En oikeasti tiedä. En palaa lukemaan postauksiani sen kummemmin. Tietyllä tapaa kohua aiheuttanut vartalopositiivisuuspostaus (linkki postaukseen: http://www.lily.fi/blogit/mungolife/mielipidemaanantai-vartalopositiivisuus) tulee mieleen. Se osoitti minulle sen, että vaikka joku mielipide olisi julkisuudessa ”epäsuosittu”, on se silti oikeutettua esittää ja minä olen tarpeeksi vahva esittämään sen ja seisomaan sanojeni takana. Postauksen saama palaute oli niin järisyttävän positiivista ja sain satoja viestejä, joissa ihmiset kertoivat ajattelevansa samoin, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen.”

”Toisaalta myös postaukseni, jossa kerroin poikamme kielijänneleikkauksesta ja liian kireän kielijänteen aiheuttamista ongelmista, on yksi suosikeistani. Lähinnä sen takia, että olen saanut jo monelta lukijaltani pitkän yhteydenoton, jossa postausta on kiitelty, sillä se on auttanut pieniä vauvoja. On ihanaa, että on voinut auttaa tuntematonta asiassa, joka voi olla hänelle todella vaikea. Se on bloggaamisessa parasta!”

Mitä postausta et meinannut julkaista? Miksi?

”Meinasin jättää julkaisematta postauksen vartalopositiivisuudesta, koska osasin odottaa, että se herättää tunteita. Monia mielipidepostauksia olen pitänyt pidempään luonnoksissa ja osa on sinne jäänytkin. Katsotaan näkevätkö ne joskus vielä päivänvalon.”

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi? Miksi?

”Tykkään valtavasti Lilou´s Crushin Hertasta, joka on aivan mieletön roolimalli ja todella herttainen ja ihana ihminen. Olen tavannut Hertan ensimmäisen kerran jo kohta kymmenen vuotta sitten, ja edelleen pidän häntä yhtenä blogimaailman ihanimmista persoonista.”

Kommentoi »