Lily

Näin saat Lilystä enemmän irti – tutustu näihin ominaisuuksiin

Näin saat Lilystä enemmän irti – tutustu näihin ominaisuuksiin
Kokosimme vinkit, joilla saat mahdollisimman paljon irti uudistuneesta Lilystä – olitpa sitten bloggaaja tai blogeista nauttiva lukija.
Teksti

10.4.2019

Ihanaa, että olet Lilyssä <3 Nyt kun uudistukseen on totuteltu jo hetken verran, halusimme koota teille vinkkejä uuden Lilyn käyttöön. Tutustu ainakin näihin Lilyn ominaisuuksiin:

Seuraa suosikkiblogejasi

Blogien seuraamiseen tarkoitettu toiminto on saatu käyttöön. Voit seurata suosikkiblogejasi painamalla blogin postauksen lopussa näkyvää tähden muotoista painiketta. Samasta kohtaa voit myös lopettaa blogin seuraamisen. Mikäli olet seurannut blogeja vanhassa Lilyssä, ovat seuratut blogit päivittyneet automaattisesti profiiliisi. Oman profiilisivun ilmoitukset-listassa näkyy nyt ilmoitus, kun seuraamassasi blogissa on uusi postaus, ja kun blogillasi on uusi seuraaja.

Löydä helposti uutta luettavaa

Lilyn etusivulle päivittyvät aina uusimmat blogipostaukset. Se tarjoaa siis aina tuoretta luettavaa! Sivun yläosassa pyörivä story-mallinen karuselli poimii sen sijaan tämän hetken luetuimpia postauksia, mutta karusellin logiikkaan on tulossa lähiaikoina muutoksia, jotta se tarjoaisi entistä tehokkaammin tuoretta luettavaa.

Lisäksi etusivulta löydät jatkuvasti sinulle suositeltuja sisältöjä Suosittelemme sinulle -elementistä.

Haluatko löytää uutta luettavaa aihepiireittäin? Toimi näin:

Navigaatiossa näet palkin nimeltä aiheet. Se tarjoaa eri kategorioita, kuten muoti, kauneus, puheenaiheet jne. Näitä aiheita klikkaamalla pääset selaamaan kyseisen aihealueen uusimpia postauksia.

Luo navigaatio blogillesi

Voit luoda omia sivuja (esim. esittely, yhteystiedot), jotka näkyvät blogisi omassa navigaatiossa. Voit lisätä omia sivuja blogin hallinnasta kohdasta omat sivut --> lisää uusi. Kirjoita sivulle otsikko (esim. esittely) ja voit lisätä sisältöön kaikkia samoja asioita kuin blogipostaukseenkin. Julkaise oma sivu.

Sen jälkeen mene blogin hallinnasta kohtaan ulkoasu --> valikot. Valitse haluamasi sivut valikkoon ja paina lisää valikkoon. Voit vaihdella navigaatioelementtien sijainteja. Tallenna valikko. Nyt sivu näkyy blogisi omassa navigaatiossa. Kohdassa mukautetut linkit voit lisätä ulkoisen sivun (esimerkiksi YouTube-kanavan) suoraan blogisi navigaatioon. Lisää sivun osoite ja haluttu otsikko linkkiteksti-kohtaan --> lisää valikkoon.

Voit lisätä blogisi omaan navigaatioon postauksia myös niissä käytettyjen tägien avulla. Valitse tällöin Valikot-sivun pudotusvalikosta kohta Avainsanat ja pääset valitsemaan tägejä. Jos Avainsat-vaihtoehtoa ei jostain syystä näy, kannattaa kurkistaa oikeasta yläkulmasta löytyvistä Näyttöasetuksista, onko Avainsanat-vaihtoehto valittu aktiiviseksi. Huomaa, että tämän voi tehdä vain Lilyn desktop-versiossa, ei WP:n hieman karsitulla mobiilisivustolla. Jotta kategorian tai tägin voi nostaa blogin omaan navigaatioon, tulee sitä olla käytetty vähintään yhdessä postauksessa.

Lisää vinkkejä bloggaamiseen löydät täältä: Näin kirjoitat blogia Lilyssä

Eikö bloglovin’ päivitä blogipostauksiasi normaalisti? Kokeile näitä kikkoja!

Jostain syystä Bloglovin ei ole vielä onnistunut hakemaan päivitettyjä tietoja kaikista uudistuneen Lilyn blogeista. Olemme informoineet tästä asiasta Bloglovinia, mutta emme ole valitettavasti saaneet vielä vastausta. Bloggaajalla, jonka postaukset eivät näy oikein, on kaksi vaihtoehtoa:

1. Odottaa, että Bloglovin hakee tiedot ja alkaa toimia. Monella bloggaajalla palvelu toimiikin jo aivan normaalisti.

2. Joissain tapauksissa Bloglovin on saatu toimimaan niin, että bloggaaja merkitsee omakseen www.lily.fi/blogit/blogin-nimi/feed/ -rakennetta noudattavan osoitteen blogiinsa ja siirtää ”vanhaa” osoitetta seuranneet seuraajat tälle /feed/-loppuiselle tilille. Bloglovinin omat ohjeet blogin merkitsemisestä omakseen löytyvät täältä ja seuraajien siirtämisestä täältä.

Tulossa lisää ominaisuuksia

Kaipaatko tykätyimpien postausten listaa?

Vanhasta Lilystä tutut listat tykätyimmistä ja kommentoiduimmista jutuista tulevat pian myös uuteen Lilyyn, jotta uuden luettavan löytäminen olisi entistä helpompaa.

Blogin palstan leveyden muokkaaminen

Blogeihin on tulossa päivitys, joka mahdollistaa palstan leveyden muokkaamisen. Tämän avulla voit muun muassa valikoida blogiisi eri kuvakokoja.

Kohtasitko ongelman? Toimi näin!

Mikäli kohtaat Lilyssä teknisen ongelman, pyydämme lähettämään tietoja tilanteesta mahdollisimman kattavasti toimituksen sähköpostiin (toimitus.trendi@a-lehdet.fi), mieluiten kuvakaappauksen ja tarkan kuvauksen kanssa. Näin pääsemme helpommin ongelman jäljille. Jos kohtaat ongelman blogissa, meidän tulisi tietää, mistä blogista ja postauksesta on kyse. Ensihätään kannattaa myös kokeilla päivittää selain ja tyhjentää välimuisti. Joskus ongelma voi johtua käyttämästäsi mainonnanesto-ohjelmasta, selaimen incognito-tilasta tai vanhasta selainversiosta.

Jäikö jokin askarruttamaan? Kurkkaa usein kysytyt kysymykset tai lähteä kysymyksesi palautteen muodossa.

Kommentoi »