Näin teet helpon tulppaaniasetelman

Näin teet helpon tulppaaniasetelman
Oikean maljakon avulla jokainen meistä voi olla oman elämänsä floristi.
Julkaistu 11.1.2016

Go big or go home. Tämä sanonta kannattaa pitää mielessä kukkaostoksilla, sillä pikkuruinen kimppu liian isossa vaasissa näyttää lähinnä anteeksipyytelevältä. Tulppaanikauden aikana ongelma korostuu: tulppaaneja myydään yleensä muutaman kappaleen nipuissa, joilla ei täytetä isoja maljakoita. Kukkia ei kuitenkaan ole pakko raahata kotiin selkä vääränä – riittää kun vaihdat maljakkoa.

Huoleton asetelma syntyy sekoittamalla eri lajikkeita. Nykyään kaupoista saa paljon erilaisia lajeja, kuten pionitulppaaneja, papukaijatulppaaneja ja ripsureunaisia tulppaaneja.

Sisustustrendit ovat tänä vuonna suotuisia pienille kimpuille. Pyöreät, kapeasuiset maljakot jylläävät ja saavat jo muutaman tulppaanin näyttämään veistokselliselta asetelmalta. Oman elämänsä floristina oleminen ei ole ikinä ollut helpompaa. Edullisia, pyöreitä lasimaljakoita löytyy perusmarketeista.

Myös käsintehdyt (tai ainakin sen näköiset) keraamiset maljakot ja kupit pääsevät tänä vuonna valokeilaan. Rosoinen pinta korostaa herkkää tulppaania täydellisesti. Kokeile pieniä yhden kukan maljakoita: ne todistavat, että välillä yksi tulppaani riittää.

Kommentoi »