Trendi

Näin teet klassikkodrinkki margaritan

Näin teet klassikkodrinkki margaritan
Puhtaimmillaan margarita on vain kolmea raaka-ainetta: tequilaa, appelsiinilikööriä ja tuoreen limen mehua.
Julkaistu: 10.3.2016

The Good Wife -sarjassa vietetään suurinpiirtein yhtä paljon aikaa oikeussalissa, kuin baarissa. Jo sarjan pilottijakso päättyi baaritiskillä kumottuihin tequila-shotteihin. Ei siis ihme, että kun ajattelemme sarjan voimanaista, Alicia Florrickia (ihana Julianna Margulies), mieleemme tulee myös tequila – ja myönnetään, heti seuraavana se upea tukka (joka on itse asiassa peruukki, mutta se on jo aivan toinen juttu).

Vaikka tequilapaukuillekin on aikansa ja paikkansa, maistuu tequila parhaalta huurteisen viileän margaritan muodossa. Margaritaan sotketaan usein mukaan esimerkiksi mansikoita tai vesimelonia, mutta puhtaimmillaan margarita on vain kolmea raaka-ainetta: tequilaa, appelsiinilikööriä ja tuoreen limen mehua. Viimeinen silaus? Rouhea suolareunus.

Tequilana kannattaa käyttää laadukasta merkkiä, koska halvan ja terävän tequilan maku korostuu liikaa näin yksinkertaisessa drinkissä.

Ja jos et halua nähdä krapulaista mamacitaa aamulla peilistä, muista juoda vettä margaritojen välissä. Ay, Caramba!

Margarita

– 3 cl tequilaa

– 2 cl Cointreauta

– 1,5-2 cl limen mehua

– Tarjoiluun: suolaa ja limen lohkoja

Kaada raaka-aineet jäillä täytettyyn ravistimeen, ja sheikkaa kunnolla kylmäksi. Siivilöi drinkki jäähdytettyyn, suolareunuksella koristeltuun margarita- tai cocktail-lasiin, ja koristele limen lohkolla. Saat suolan pysymään reunassa pyyhkäisemällä lasin reunaa ensin limen palasella.

Psst! Voit muuttaa drinkin mittasuhteita oman makusi mukaiseksi: jos haluat enemmän limen makua, lisää limeä, jos haluat vähemmän tequilaa, nosta Cointreaun osaa.

Kommentoi »