Resepti talveen: kookosriisipuuro

Resepti talveen: kookosriisipuuro
Tätä haluat syödä myös joulun jälkeen.
Julkaistu 17.12.2015

Jouluna monet meistä pitävät perinteistä tiukemmin kiinni kuin hullu, no, puurosta. Välillä on silti hyvä irrotella, ainakin reseptien kanssa. Riisipuuron voi päivittää tälle vuosituhannelle korvaamalla täysmaidon kookosmaidolla, ja maustamalla puuron klementiininkuorella ja vaniljatangolla. Kermainen, vienosti kookokselta ja sitrukselta maistuva puuro on pehmeä startti aamuun. Lusikoi riisipuuron päälle vielä joulunektaria, eli voista, vaahterasiirapista ja paahdetuista hasselpähkinöistä tehtyä jumalaista, mutta nopeaa lisäkettä. Aivan kaikkia perinteitä ei kannata muuttaa, siispä lusikoimme kookospuuroamme samalla kun katsomme The Holiday -elokuvaa.

Kookosriisipuuro (kahdelle)

- 1,5 dl puuroriisiä

- 3 dl vettä

- 1/4 tl suolaa

- 1 klementiinin kuoret

- 1 vaniljatanko

- 1 prk kookosmaitoa

Joulunektari

- 2 rkl voita

- 1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä. Psst! Jos käytät kuorimattomia pähkinöitä, hiero niitä talouspaperin välissä paahtamisen jälkeen, jolloin kuori irtoaa pähkinästä helpommin.

- 1/2 dl vaahterasiirappia

- hyppysellinen kanelia

Valmista puuro mittaamalla riisit, vesi ja suola kattilaan. Kiehauta, ja anna porista pienellä lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kattilaan klementiinin kuoret, vaniljatanko ja kookosmaito. Sekoita kevyesti, ja anna puuron tekeytyä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, tai kunnes se on kermaista ja pehmeää.

Aloita nektarin valmistus paahtamalla hasselpähkinöihin kevyesti väriä kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Lämmitä voi pienessä kattilassa, ja tipauta kevyesti rouhitut hasselpähkinät sulan voin sekaan. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita. Annostele voi-pähkinäseosta puuron päälle ja lisää halutessasi tupsaus kanelia.

Kommentoi »