Ruokaohje illanistujaisiin: tee söpöt herkkutikut

Ruokaohje illanistujaisiin: tee söpöt herkkutikut
Sarjassamme asioita, jotka ovat melkein liian söpöjä syötäviksi. Siis melkein.
Julkaistu 7.7.2016

Kun kävelet mihin tahansa baariin Etelä-Euroopassa, saat drinkkisi kanssa aina ilahduttavaa seuraa. Nyt emme puhu miehistä, vaan niistä ihanista pikkusyötävistä, joita saat aperitiivisi kylkiäisiksi. Suomessa saat drinkkisi seuraksi korkeintaan suolaisen hintaisia suolapähkinöitä, joten ota ohjat omiin käsiisi etkoilla, ja tee itse omat baari-snäksisi.

Aperitiivisnäksit ovat usein suolaisia pikkupaloja, joita pitää kasassa tikku, jotta syöminen onnistuisi sotkematta. Kokeile klassikkoyhdistelmää, joka parittaa suolaisen kinkun, makean melonin ja pehmoisen mozzarellan juuri sopivaksi makupalaksi.

Tarjoa herkkutikut aperitiivin seurana. Roseeviini toimii aina, mutta kokeile tikkujen kanssa myös esimerkiksi Negronia, Aprol Spritziä tai Hugoa.

Cheers!

Kinkku-mozzarella-melonitikut

  • 1 pieni cantaloupe-meloni
  • 1 paketti ilmakuivattua kinkkua
  • 1 paketti pieniä mozzarellapalloja
  • 1 dl öljyä
  • puska basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Surauta öljy ja basilika sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tipauta valutetut mozzarellat sekaan ja anna marinoitua hetken huoneenlämmössä. Leikkaa melonin hedelmäliha kuutioiksi, irrottele kinkut toisistaan ja pujottele ne yhdessä mozzarellan kanssa tikkuihin.

Varaa tarjoiluun pitkiä cocktail-tikkuja, kuvan tikut Nicholas Vahè.

Ohjeesta riittää 2 – 4 henkilölle, riippuen napostelunälän tasosta.

Pssst! Jotta homma toimii ja maut ovat kohdallaan, raaka-aineiden on hyvä olla tarjottaessa huoneenlämpöisiä – kylmänä ne eivät maistu miltään.

Kommentoi »