Ruusuisena janon sammuttajana itse tehty persikkalimsa

Ruusuisena janon sammuttajana itse tehty persikkalimsa
Ylikypsistä ja nahistuneista persikoista syntyy kesän paras juoma.
Julkaistu 14.7.2016

Persikat ja nektariinit ovat kesän must have. Jos et kuitenkaan ehdi syödä hedelmiäsi ajoissa, muuttuvat kiinteät ja hehkeät persikat silmänräpäyksessä ylikypsiksi ja veltoiksi. Mutta ei hätää, silloin ne ovat juuri täydellisiä tähän persikkalimonadiin. Persikoista ja ruusuista keitetään (vähällä vaivalla) tiivistemäinen, vaaleanpunainen juoma, jota pidennetään kuplavedellä — ja miksei myös skumpalla.

Jos käytät limuusi tuoreita ruusun terälehtiä, kerää tuoksuvien lajikkeiden, kuten perinteisten kurtturuusujen puhtaita, juuri auenneiden kukintojen terälehtiä. Älä kerää autoteiden varrelta, tai saat pakokaasut juomaasi.

Kiinnostaako pieni oikaisu? Voit käyttää ruusun terälehtien sijasta myös ruusuvettä, joka tuo saman, parfyymisen efektin. Annostele ruusuvettä kuitenkin varovasti, jotta et tunne juovasi hajuvesipullon sisältöä.

Juoma joka ei vain maistu, vaan myös tuoksuu hyvältä.

Ruusuinen persikkalimsa

  • 4-6 ylikypsää persikkaa tai nektariinia
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 dl tiukkana paineltuja kurtturuusun terälehtiä tai 1/2-1 tl ruusuvettä
  • 2 tl sitruunamehua

Tarjoiluun kuplavettä ja jääkuutioita

Poista hedelmistä kivet ja lohko ne muutamaan osaan kuorineen ja laita lohkot kattilaan yhdessä sokerin, veden ja ruusun terälehtien kanssa. Anna kiehahtaa ja porista keskilämmöllä 10 minuuttia, ota kattila pois levyltä ja kaada mukaan sitruunamehu, joka säilyttää ruusujen värin.

Anna seoksen jäähtyä rauhassa, jolloin kaikki maut imeytyvät nesteeseen. Siivilöi muhju ja painele kaikki neste talteen. Jos käytät ruusuvettä, lisää se jäähtyneeseen tiivisteeseen ja sekoita. Pullota tiiviste puhtaaseen pulloon ja säilytä jääkaapissa, jossa se säilyy noin viikon.

Tarjoile persikkalimsa pidennettynä kuplaveden tai skumpan kanssa, tai vaikka kylmäuutetun vihreän teen kanssa. Ai minkä kylmäuutetun teen? Lisää kannuun illalla joko irtoteetä tai 1-2 valmiita teepusseja, kaada päälle kylmää vettä ja laita kannu jääkaappiin. Aamulla tee on valmista nautittavaksi jääteen muodossa. Kylmäuutettu tee on maultaan pehmeää ja no, valmiiksi kylmää jääteen tekoon.

Kommentoi »