Sisustusvinkki kesään: villikukkakimppu

Sisustusvinkki kesään: villikukkakimppu
Miksi ei? Luonnosta kerätty kimppu ei maksa mitään, mutta näyttää mielettömältä.
Julkaistu 19.1.2016

Vaikka sinulla ei lukisikaan kesän bucket-listassa kukkakimpun tekoa (tai sinulla ei ole koko listaa, spontaanius kunniaan), nyt on loistava aika tehdä Pinterestissä ja Instagramissa vilahtelevia rönsyileviä kimppuja, koska kaikkea ei tarvitse hankkia kukkakaupasta.

Voit rakentaa kimpun pelkästään luonnosta, kukkapenkistä ja tien pientareilta löytyvistä kukista, tai ostaa muutaman oksan jotain näyttävää lajiketta (pioni, iso ruusu, hortensia) ja yhdistellä luonnonkukkasia ostettuihin leikkokukkiin.

Näin onnistut:

1. Kimppusi voi rauhassa nuokkua, levitä ja valua, ja matkia kukkien luonnollista kasvutapaa. Helpointa on aloittaa isoista oksista ja vihreästä, josta rakennat kimpulle kehykset ja muodon, jonka haluat. Asettele sen jälkeen paikalleen kimpun "kasvot", eli näyttävimmät ja isoimmat kukintosi. Viimeistele hennoilla ja liehuvilla kukinnoilla. Kimpusta tulee näyttävä, jos et rakenna sitä tiukaksi palloksi, vaan ylösalaisen kolmion muotoon.

2. Jos haluat asetelmasi pysyvän tiukasti kasassa ja jokaisen varren olevan tietyssä paikassa, rakenna esimerkiksi kanaverkosta tai ohuista, tapuisista oksista pyöreä rakenne (joka istuu tiukasti maljakkoosi), johon tökkäät kukkavarret.

Psst! Jos tarvitset inspiraatiota kimpun muotoon, googlaa villien ja kekseliäiden kimppujen kruunaamaton kuningatar, brooklyniläinen kukkakauppa Saipua.

3. Villikin kimppu tarvitsee jonkinlaisen selkärangan: pidä väriskaala hillittynä, äläkä sekoita mukaan jokaista väriä, jonka löydät tienpientareelta. Erilaiset vihreät tuovat kimppuun yhtenäisyyttä.

4. Käytä kimpussasi esimerkiksi oksia, lehtiä, jo kuivuneita kukkia, omenapuun pieniä alkuja, marjapensaan oksia tai erilaisia heiniä. Ainut rajoite kukkakimpussasi on mielikuvituksen lisäksi se, että toisten istutuksia ei saa noukkia ilman lupaa. Kerää kukat joko aamulla tai illalla, jolloin niiden nestetasapaino on parhaimmillaan. Keskellä päivää kerätyt luonnonkukat nuukahtavat nopeasti.

5. Pidä vesi puhtaana. Irrota kaikki lehdet, jotka tulevat vedenpinnan alapuolelle, koska ne likaavat veden, jolloin kukat nuokahtavat. Leikkaa kukkien varsiin vinot imupinnat terävällä veitsellä.

Kommentoi »