Tee brunssien kuningatar Bloody Mary

Tee brunssien kuningatar Bloody Mary
Mitä yhteistä on Hemingwaylla, edesmenneellä Englannin kuningattarella ja krapulalla? Terästetty tomaattimehu.
Julkaistu 18.2.2016

Vodkaa, tomaattimehua ja erilaisia mausteita yhdistelevään Bloody Mary -drinkkiin liittyy liuta legendaarisia tarinoita juoman nimestä, sen raaka-aineista ja krapulaan tehoavasta voimasta. Tomaattisen drinkin sanotaan olleen esimerkiksi kirjailija Ernest Hemingwayn suosikki, ja yksi nimen monista väitetyistä alkuperistä taas huhutaan olevan edesmennyt Englannin kuningatar, jota kutsuttiin Veriseksi Mariaksi.

Vihannespohjaisen juoman sanotaan rauhoittavan vatsaa, sen sisältämän suolan palauttavan kehon elektrolyytti-tasapainon ja alkoholin auttavan tärinään ja päänsärkyyn. Drinkin todellisesta tehosta voidaan olla montaa mieltä, mutta yksi asia on varma: se maistuu hyvältä. Ja aivan erityisen hyvältä pitkäksi venähtäneen illan jälkeen.

Bloody Maryn raaka-aineet eivät ole kiveen hakattuja, vaan reseptistä poikkeaminen on melkeinpä suotavaa. Käytä haluamaasi vodkaa, lisää koristeeksi pekonia tai katkarapuja, korvaa sitruuna limellä, tabasco cayenne-pippurilla ja sitruuna vaikka oliivipurkin liemellä. Cheers!

Bloody Mary

2 osaa vodkaa

4 osaa tomaattimehua

1 osa sitruunamehua (tai maun mukaan)

1 tl piparjuurta (purkista tai tuoretta raasteena)

muutama sheikkaus tabascoa

muutama sheikkaus Worcestershire-kastiketta

ripaus sormisuolaa

ripaus vastarouhittua mustapippuria

Tarjoiluun: jäitä, varsiselleriä, sitruunalohkoja, kurkkulohkoja, vihreitä oliiveja

Lisää korkeaan lasiin jäitä. Mittaa nestemäiset osat lasiin, mausta ja maista. Kun saat maun kohdalleen, koristele juoma ja tarjoa heti.

Voit tehdä drinkin lasiin tai sekoittaa kannullisen Bloody Maryja isommalle porukalle: mittaa ainekset vain kannukokoon, ja maistele tehdessäsi.

Pssst! Saat aasialaisen vivahteen drinkkiin, kun korvaat sitruunan limellä, piparjuuren wasbilla ja tabascon shichimi togarashi -chilimausteella.

Kommentoi »