Tee halloweeniin: dekadentti kukkakimppu

Tee halloweeniin: dekadentti kukkakimppu
Unohda ketsuppiset nakkisormet, tyylikkääseen halloweeniin tarvitaan vain alkeistason viherpeukalo.
Julkaistu 23.10.2015

Trendi rakastaa Halloweenia, mutta ei turhaa muovikrääsää. Siispä somistamme kotimme kukkasin. Kierrä kaukaa perinteinen oranssi ja kokoa Halloween-kimppu sammuneista sävyistä edesmenneen muotisuunnittelijan Alexander McQueenin hengessä. Brittiläinen McQueen oli makaaberin dekadenssin mestari, joka näki kauneutta mitä synkimmissä asioissa.

Alexander McQueen ei kumarrellut vanhoja sääntöjä, älä sinäkään: Halloween-kimpun ei tarvitse olla hallittu tai symmetrinen ja voit käyttää kimpussa myös kuivahtaneita kukkia, oksia, hedelmiä tai marjoja. Kaunis, haalistunut väriskaala sopii pimeään vuodenaikaan. Sopiva dramatiikka syntyy haaleiden puuterisävyjen ja tummien veren- ja viininpunaisten kukkien yhdistelmästä.

Juuri nyt sesongissa olevat isot krysanteemit, hortensiat ja maksaruohot ovat väreiltään täydellisiä kimppuun. Krysanteemeilla on turhaan vanhahtava maine: jättimäiset kukinnot tuovat kimppuun helposti näyttävyyttä, kukat kestävät maljakossa pitkään ja värivaihtoehtoja on tummaakin tummemmista punaisista kaikkein herkimpiin pinkkeihin.

Tee näin:

1. Leikkaa kukkiin viistot imupinnat terävällä veitsellä. Putsaa kukkien varret lehdistä. Lehdet likaavat kukkien veden, jolloin ne lakastuvat nopeammin.

2. Aloita asettamalla kimpun kehykset, eli leikkovihreät (kokeile: peruukkipensaan ja eukalyptuksen lehdet) eri puolille maljakkoa. Osa pitkistä varsista voi pudota myös rennosti pöydälle.

3. Asettele pääkukat (kokeile: hortensiat, krysanteemit) maljakkoon esimerkiksi alaspäin osoittavan kolmion muotoon niin, että keskellä oleva kukka on alempana kuin sivuilla olevat. Näin kimpusta tulee kauniisti epäsymmetrinen. Mallaa kukkia maljakon edessä, niin näet mihin mittaan varsi pitää pätkäistä.

4. Täytä kimppua pienemmillä täytekukilla (kokeile: ruusut, proteat, jaloleinikit) ja viimeistele muotoa. Voit lopuksi lisätä erilaisia hentoja varsia (kokeile: lumimarja, erilaiset heinät) pistämään ulos kimpusta, jotta muoto ei ole liian täydellinen.

Psst! Kukat pysyvät tiukasti paikallaan, kun käytät esimerkiksi kanaverkosta tai oksista kyhättyä pyörylää, johon varret saa työnnettyä.

Kommentoi »