Tee näin Old fashioned-drinkki

Tee näin Old fashioned-drinkki
Lyhyt oodi klassikkodrinkille (ja Don Draperille).
Julkaistu 21.4.2016

Aurinkoiset, kavalan lämpimät päivät houkuttelevat ottamaan kevättakin käyttöön ja paljastamaan nilkat. Mutta jo illalla tiedät karvaasti heiluneesi ulkona liian vähillä vaatteilla, ja nenän valuessa toivot lasiisi vain jotain lämmittävää.

Trendi ehdottaa kevätlenssun lääkkeeksi Old Fashioned -drinkkiä ja Mad Men -sarjaa (valitettavasti uusintana, sarja on jo tullut tiensä päähän), joka teki legendaarisen drinkin uudelleen suosituksi 2000-luvulla. Karismaattinen Jon Hamm Don Draperina ja viski auttavat taatusti pahempaankin köhään. Ja kaikkeen muuhunkin.

Old Fashioned on drinkkinä lyhyt ja tiukka, klassinen mutta silti aina ajankohtainen. Voit käyttää viskinä terävämmän makuista ruisviskiä, tai maultaan pyöreämpää ja makeampaa bourbonia. Jos haluat riisua drinkin mahdollisimman yksinkertaiseksi, leikkaa vain suikale appelsiininkuorta mukaan.

Old Fashioned-drinkki

  • 4,5 cl ruis- tai bourbonviskiä
  • 2 tippaa angostuura-katkeroa
  • 1 sokerikuutio
  • muutama tippa vettä
  • appelsiininkuorisuikale (ja cocktail-kirsikka)

Lisää matalaan lasiin sokerikuutio, katkero ja muutama tippa vettä, murskaa sokeri ja neste sekaisin. Täytä lasi jäillä, lisää mukaan viskiä ja koristele appelsiininkuorisuikaleella (tai appelsiininviipaleella) ja cocktail-kirsikalla. Nauti.

2 kommenttia