Lily

Tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn!

Tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn!
Mahtavaa, että olet täällä! <3 Lue tämä juttu ja tutustu uuteen blogikotiimme.
Teksti

Julkaistu 27.2.2019

Lilyn uudistus on nyt siinä pisteessä, että pääsemme vihdoin nauttimaan uudesta ilmeestä ja parannetusta alustasta. Olemme saaneet muutettua kaikki blogit uuteen, ihanaan kotiinsa, mutta osa postauksista, luonnoksista ja kommenteista on vielä matkalla. Muistutamme, että sivuston kehitys jatkuu vielä tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen. Siksi kuulemme erittäin mielellämme palautetta uudesta alustasta ja ideoita yhteisen blogikotimme parantamiseksi entisestään. Voit kertoa ajatuksiasi kommentoimalla tätä juttua tai ottaa meihin yhteyttä täällä. Ensimmäisenä kehitämme notifikaatioita ja seurattujen blogien listaa.

Koska haluamme tehdä uuteen sivustoon tutustumisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa, kokosimme tähän tärkeimpiä ohjeita, linkkejä ja muistutuksia.

Kirjautuminen ja rekisteröityminen

Minulla on ollut tunnus vanhassa Lilyssä. Miten saan sen uudestaan käyttööni?

Voit ottaa vanhan tunnuksesi käyttöön, mutta sinun täytyy ensin rekisteröidä se uudessa Lilyssä. Tarvitset sähköpostin, jolla olet rekisteröitynyt aikaisemmin vanhaan Lilyyn (huom. ei nimimerkki vaan sähköpostiosoite) ja salasanan, joka on ollut sinulla käytössä vanhassa Lilyssä. Syöttämällä ne rekisteröitymissivulle, saat lisäohjeita rekisteröitymistä varten.

Olen uusi käyttäjä. Miten voin rekisteröityä?

Tarvitset rekisteröitymiseen toiminnassa olevan sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Klikkaa sivuston oikeasta ylälaidasta tai mobiilissa oikeasta alalaidasta löytyvää rekisteröitymispainiketta. Täytettyäsi tarvittavat tiedot saat oman käyttäjätilin ja voit kommentoida omalla nimimerkillä tai perustaa oman blogin. Rekisteröityminen on ilmaista. Sähköpostisi tai puhelinnumerosi toimii myös A-lehdet-tunnuksena. Sitä voi tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi asiakaspalvelussa.

Oma Lily

Oma Lily on profiilisivusi uudistuneessa Lilyssä. Pääset sivulle joko navigaatiopalkista tai klikkaamalla profiilikuvapalloa. Oman Lilyn Ilmoitukset-välilehdelle tulevat notifikaatiot esimerkiksi uusista kommenteista ja tykkäyksistä.

Profiili-välilehdellä voit kirjoittaa maksimissaan 2 000 merkin esittelyn itsestäsi ja päivittää profiilikuvasi. Profiilisivulta pääset myös luomaan kokonaan uuden blogin ja olemassa olevan blogisi nimeä klikkaamalla siirryt suoraan blogisi hallintaan WordPressissä.

Profiilisivulta pääset myös tilisi asetuksiin, jossa voit halutessasi vaihtaa salasanasi tai poistaa käyttäjätunnuksesi.

Blogin hallinta

Sisällön hallinta ja blogipostausten kirjoittaminen tapahtuu WordPressissä. WordPressin mobiiliselainversio on näppärä ja helppokäyttöinen, mikä tekee puhelimella tai tabletilla bloggaamisesta mukavaa. WordPressissä on myös mahdollista hallita kommentointia aiempaa monipuolisemmin. Nyt bloggaajat voivat siis muun muassa bannata häiriköiviä käyttäjiä ja moderoida kommentteja ennen niiden julkaisua. Huomaathan, että postausten ja luonnosten sisältämät kuvat siirtyivät uudelle alustalle normaalisti, mutta mediakirjaston sisältämiä kuvia ei valitettavasti ole mahdollista saada näkyviin Wordpressin mediakirjastoon. Yllä olevasta ohjeesta löydät apua blogin perustamiseen, muokkaamiseen ja WordPressin käyttöön.

Blogin ulkoasu

Sivupalkki poistui – tilalle blogin oma navigaatio

Vanhanaikaista sivupalkkia uudistuneessa Lilyssä korvaa navigaatiopalkki, joka löytyy sekä desktop- että mobiiliversiossa heti blogin ylälaidasta. Etusivun ja arkiston lisäksi navigaatioon on mahdollista lisätä omia sivuja ja koota esimerkiksi tiettyä aihetta käsitteleviä postauksia. Blogin hallinnan Sosiaalinen media -kohdassa voit lisätä omalle blogillesi somekanavia, jotka näkyvät navigaatiopalkissa sekä footerissa mustavalkoisina ikoneina.

Tarkista blogisi headerkuva

Uudistuksessa blogien ulkonäkö päivittyi, ja vanhat ulkoasuteemat poistuivat. Yksi muutoksista on se, että blogin nimeä ei voi enää valita näkymään headerkuvan päällä, vaan se pitää lisätä banneriin itse. Voit myös valita kolmesta eri tyylistä valmiin headerkuvan tai käyttää headerina pelkkää blogin nimeä.

Banneria pääset muokkaamaan WordPressissä blogin hallinnassa Headerkuva-kohdassa. Sen leveyden tulee olla 980px. mutta korkeus voi olla mitä tahansa. Koska suurin osa Lilyn käyttäjistä lukee blogeja mobiililaitteella, kannattaa suosia ennemmin korkeaa kuin matalaa bannerikuvaa.

Voit lisätä Instagram feedisi footeriin

Footer näkyy blogin etusivulla 20 postauksen jälkeen sekä omaan navigaatioon lisätyillä sivuilla. Footeriin voit muun muassa lisätä Instagram-kuvavirtasi.

Lisää ohjeita blogin ulkoasun muokkaamiseen löydät täältä.

Hienosäätöä

Tarkista ja päivitä blogin kuvaus

Miten kuvailisit blogiasi yhdellä lauseella? Tiivistä blogisi timanttisin ajatus 150 merkkiin ja päivitä se Kuvaus-kenttään WordPressin asetuksissa. Tämä teksti näkyy jatkossa blogien hakusivulla ja hakukoneissa, joten mieti huolellisesti, millaisia hakusanoja sisällytät kuvaustekstiisi.

Valitse blogillesi sisältöä kuvaava kategoria

Uudistuksen yhteydessä blogille valittiin automaattisesti kategoria. Voit itse muuttaa blogisi kategoriaa blogin hallinnan asetuksissa, mikäli koet jonkin toisen kategorian kuvaavan blogisi sisältöä paremmin.

Tarkista postausten teemat

Myös postauksille valikoitui uudistuksen yhteydessä automaattiset teemat. Mikäli postauksesi löytyy väärän teeman alta, kannattaa siis tarkistaa, että siinä on oikeat tagit. Niitä voi muokata postauskohtaisesti blogin hallinnasta. Huomaathan, että Lilyyn on tullut uudistuksen yhteydessä monta uutta ja kiinnostavaa teemaa, kuten vastuullisuus, tasa-arvo, sinkkuus, podcastit, ravintolat, tapahtumat ja juhlat sekä kirppislöydöt.

Muista lisätä Google Analytics -koodi

Jos haluat seurata blogisi analytiikkaa, muista käydä päivittämässä UA-alkuinen Google Analytics -koodi blogin hallinnassa, kohdasta asetukset. Näin pääset käsiksi analytiikkaan myös uudistuksen jälkeen.

Jäikö jokin mietityttämään?

Kaikki Lilyssä bloggaamista koskevat ohjeet on koottu tänne. Muista myös kurkata usein kysytyt kysymykset.

Toivottavasti viihdyt uudistuneessa Lilyssä!

Toimitus

33 kommenttia