Lily

Une Petite Life -blogin Niina: "Tuttavani halusi minun kertovan, onko hän psykopaatti."

Une Petite Life -blogin Niina: "Tuttavani halusi minun kertovan, onko hän psykopaatti."
Une Petite Life -blogin Niinan ajatusmaailma on muuttunut psykologian opintojen myötä hyväksyvämmäksi ja avoimemmaksi. Tulevasta psykologin tittelistä huolimatta hän ei tyrkytä apuaan tai neuvojaan.
Julkaistu 7.12.2017

Miten päädyit opiskelemaan psykologiaa?

”Mietin tulevia opintojani lukion pohjalta. Mikään ei oikein kiinnostanut yhtä paljon kuin psykologia. Pidin kyllä välivuoden ja pohdin eri vaihtoehtoja, mutta psykologia tuntui kaikista kutkuttavimmalta. Lisäksi yliopistokoulutuksista psykologia tuntui senkin takia parhaimmalta vaihtoehdolta, koska siitä valmistuu suoraan ammattiin. ”

Joudutko antamaan ystävillesi psykologisia neuvoja heidän pulmiinsa?

”Toisinaan, mutta en ala jakelemaan neuvoja, jos niitä ei erikseen kysytä. Autan kyllä mielelläni, jos vain pystyn. Useimmiten vinkkaan jotain lukemista, itsehoitomenetelmiä tai neuvon hakemaan ammattiapua.

Hauskin muisto on, kun eräs ystäväni avautui elämästään, ja pitkän syvällisen keskustelumme päätteeksi tokaisi, että tämähän on parempaa kuin seksi. Eräs henkilö taas epäili, että hänellä on psykopaattisia piirteitä. Hän halusi minun kertovan, onko hän psykopaatti vai ei. ”

Mistä idea bloggaamiseen lähti liikkeelle?

”Päätös blogista syntyi itseasiassa yhden illan aikana. Olin edeltävänä kesänä pohdiskellut unelmiani, ja miettinyt, miksi en ole toteuttanut niitä. Olen aina halunnut kirjoittaa ja olla kirjailija, ja se oli haave, jonka päätin toteuttaa. Lisäksi tuntui, että minulla on paljon vinkkejä eri aihepiireistä varastossa, joita halusin jakaa muiden kanssa. Alun perin blogin nimi olikin Ninnun niksit.

Nimi kuitenkin muuttui, kun huomasin, etten halua kirjoittaa vain vinkeistä vaan ylipäänsä elämästä. Lisäksi halusin kirjoittaa suomen lisäksi englanniksi, ja ajattelin, ettei suomenkielinen nimi vetoa ulkomaisiin lukijoihin. Sittemmin englanniksi kirjoittaminen on jäänyt ajan puutteen vuoksi. Une Petite Life nimeen on vaikuttanut rakkauteni Ranskaan ja une petite tarkoittaakin pientä.”

Lue täältä Niinan vinkit läheisen ilahduttamiseen.

Millaisia töitä olet tehnyt aikaisemmin?

”Ihan ensimmäinen työpaikkani oli huoltomiesharjoittelijana Vantaan kaupungilla. Sen jälkeen olen työskennellyt muun muassa henkilöarviointiassistenttina, osaston sihteerinä sairaalassa, promoottorina sekä myyjänä R-kioskilla, Stockmannilla ja Pariisin Disneyslandissa. Ranskan kielen opettajani kannusti hakemaan Disneylandiin töihin, kun on täyttänyt 18 vuotta. Se oli tosi siisti kokemus, mutta työnantajana ei ollut mikään paras mahdollinen. Itsenäistyin paljon, sillä olin ensimmäistä kertaa pitkään pois kotoa. Oli ihanaa asua Pariisissa. ”

Miten psykologian opiskelu on vaikuttanut elämääsi ja ajatteluusi?

”Olen aina ollut kiinnostunut ihmissuhteista ja vuorovaikutuksesta, ja se on vain korostunut opiskeluideni myötä. Eniten kuitenkin opinnot ovat vaikuttaneet kriittiseen ja tieteelliseen ajatteluuni. En ajattele kaikkea enää niin mustavalkoisesti. Luen esimerkiksi uutisia ja tilastoja ihan eri tavalla. Esimerkiksi raiskausten määrissä tai lasten pahoinpitelyissä näkyvä piikki tilastoissa voi johtua yksinkertaisesti viimeaikaisista lakimuutoksista tai uudesta rikosnimikkeestä eikä varsinaisten rikosten lisääntymisestä.

Lisäksi nykyään näkee klikkiotsikoita, joissa uutisoidaan vaikkapa, että suklaa onkin huipputerveellistä ja viitataan yhteen tutkimukseen. Yksi tutkimus ei muuta mitään tai kumoa kaikkia aiempia tutkimuksia. Suklaata on siis ihan okei nauttia silloin tällöin, mutta ei se mikään terveysruokakaan ole. Taustalla pitäisi olla kymmeniä tai satoja tutkimuksia, jotka osoittavat, että suklaa on terveellistä ennen kuin niin voidaan väittää. ”

Tätä et tiennyt Niinasta

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

"Katson tosi vähän mitään videoita tai meemejä, oikeastaan vain niitä, joita kaverit linkkailevat. Tämä Ylen video 4-vuotiaan Turon haastattelusta on kyllä ylitse kaiken! Olen katsonut sen varmaan jo neljä kertaa, ja naureskellut monesti jälkeenpäin."

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi?

"Unelmoi isommin! oli ihan ensimmäisiä postauksia blogiurallani. Muistan vieläkin, miten hauskaa ja inspiroivaa sitä oli kirjoittaa. En malttanut mennä nukkumaan, vaan kirjoitin aamuyöhön saakka. Postauksessa siteerattu Saku Tuomisen Hyvä elämä – Lyhyt oppimäärä -kirja on yksi syy, miksi ylipäätään aloitin bloggaamisen ja toteuttamaan muitakin unelmiani."

Mitä postausta et meinannut julkaista?

"Voi, näitä on monia! Olen stressannut ja menettänyt yöuneni niin monen postauksen takia etenkin blogiurani alkutaipaleella, mutta ehkä kaikista kuumottavinta oli julkaista Voiko psykologi pitää blogia? -postaus. Olen painiskellut tuon kysymyksen äärellä paljon. Lisäksi olin aika varma, että tuon postauksen myötä useita kollegoita eksyy blogiini, mikä jännitti paljon."

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi?

"Tämä on vaikea kysymys! Seuraan monia hyviä blogeja, joita tekisi mieli mainita tässä! Mutta eniten postauksia luen varmaankin Sarandalta, joka pitää Tyhjä Ajatus -blogia. Sarandan kirjoitustyyli ja blogin tunnelma viehättää ja aiheet ovat kiinnostavia."

Kommentoi »