Trendi

Vegaaniset tacot, joiden juju on kermainen cashewkastike

Vegaaniset tacot, joiden juju on kermainen cashewkastike
Vegaanisten tacojen juju on cashewkastike. Mutta huoli pois: ensin oikaistaan liotuksessa ja pian jo sohvalle, vinkkaa ruokatoimittaja Suvi Kesäläinen.
Julkaistu: 3.6.2020

"Kehittämäni reseptit ovat usein monen sattuman summa. Idea näihin tacoihin syntyi, kun Beanitin suikalemainokset pyörivät sosiaalisessa mediassa. Samoihin aikoihin näin vilauksen cashewsoosista, joka on Bon Appétit -sivuston kokki Andy Baraghanin vegaaninen versio perinteisestä meksikolaisesta cremasta. Sitä käytetään usein tacoihin. Voidaan siis puhua pääni sisällä tapahtuvasta 1+1 = taco -kaavasta.

Monet vegaaniset ohjeet alkavat pähkinöiden pitkällä liotuksella, jotta niistä saadaan erilaisia kermaisia kastikkeita. Minusta on nerokasta käyttää valmista pähkinävoita, jolloin ei tarvitse ennakoida. Cashewvoin voi vaihtaa vaikkapa mantelivoihin.

Omaan cremaani paahdan vielä jalapenon, jotta saan mausta savuisemman ja syvemmän. Kastike on niin hyvää, että sitä on vaikea olla lusikoimatta suoraan suuhun.

Metsästän kaupasta aina pieniä, pehmeitä tortillalettuja, jotka tuovat tacoihin aidon Meksiko-fiiliksen. En ole ikinä ymmärtänut niiden kaupassa myytävien murenevien tacokuorien merkitystä. Niitä ei voi syödä sotkematta, ja tortillan paahtaminen lämpimäksi ja mustapilkkuiseksi pannulla on melkeinpä puolet nautinnollisesta tacokokemuksesta.

Voit ajatella näitä reseptejä myös lounassalaattina. Valmista vain papusuikaleet ja höysteet, kiehauta annos riisiä tai kvinoaa, ja maailman paras tacosalaatti on syntynyt. Ehkä voit lisätä muutaman tortillasipsin.

Tacot maistuvat minusta parhailta perinteisen meksikolaisen oluen, kuten Solin tai Coronan, kanssa. Mahdollisimman kylmänä ja limelohkoilla, kiitos! "

Kasvistacot

(4 annosta)

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl savustettua (mietoa) paprika­jauhetta
  • (suolaa)
  • 250 g kasvisproteiinia (beanit-suikaleita, härkistä, nyhtökauraa tms.)
  • Tarjoiluun: paahdettuja tortilloja, cashewkastiketta, punakaalislaw’ta, tuoretta korianteria, avokadoa, retiisejä ja, limelohkoja

Kuumenna öljy ja mausteet paistinpannulla. Lisää kasvisproteiini ja paista 5–10 minuuttia, kunnes seos saa aavistuksen väriä. Mausta suolalla maun mukaan. Kokoa tacot: paahda tortillat kuivalla, kuumalla pannulla ja lisää niihin täytteitä. Nauti heti.

Cashewkastike

  • 1 jalapeno
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl cashewvoita (esim. Urtekram)
  • muutama lusikallinen vettä
  • 1 limen mehu
  • ½ tl suolaa

Paista jalapeno kuumalla, kuivalla pannulla mustapilkkuiseksi. Poista jäähtyneestä jalapenosta siemenet, jos haluat miedomman kastikkeen.

Hienonna jalapeno ja valkosipuli. Sekoita ne kulhossa cashewvoihin ja limen mehuun. Lisää lämmintä vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita voimakkaasti, jotta koostumus muuttuu kermaiseksi. Mausta suolalla. Kastike säilyy jääkaapissa ainakin viikon.

Punakaalislaw

  • 300 g punakaalia
  • ½ punasipuli
  • 1 ruukku korianteria (varret)
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ tl sokeria

Hienonna punakaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Siirrä suikaleet kulhoon ja lisää joukkoon hienonnetut korianterinvarret. (Käytä lehdet tacojen täytteenä, jolloin saat koko puskan hyötykäyttöön.)

Mausta etikalla, öljyllä, suolalla ja sokerilla. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon.

3 kommenttia