Kuukauden mama: Personal trainer, bloggaaja ja yrittäjä Monna Pursiainen

Ladataan...
themammahood The Mammahood

The Mammahoodin kuukauden mama -osiossa nostetaan joka kuukausi joku inspiroiva äiti "kuukauden mamaksi" ja kuullaan heidän mietteitään vanhemmuuteen liittyviin kysymyksiin.

Syyskuun kuukauden mama on ihana energinen Monna Pursiainen. Pian 2 vuotta täyttävän hurmaavan Emma-tytön äiti on personal trainer ja yrittäjä. Lisäksi Monna pitää suosittua...

Ensimmäiset 3 kuukautta äitinä - ihanaa ja kamalaa

Ladataan...

August täytti kolme kuukautta, elokuu vaihtui syyskuuhun. Niin sanottu raskausajan jatkoaika on nyt päättynyt.

Vauvahan syntyy yhdeksän kuukauden jälkeen niin kovin kehittymättömänä. Yhtäkkiä hänet ponnistetaan kohdun kotoisasta täysihoidosta tähän karuun ja kirkkaaseen maailmaan. Ei ihme, että syöminen, nukkuminen ja ruuansulatus voivat tuottaa alussa hieman hankaluuksia.

Mä haluan takaisin mun lämpöiseen kotiin, se rääkyy.

Aika...

60% töitä + 100% äitiyttä

Ladataan...
LoviisaS KOTISMI

Kuukauteni kotimuijana ovat ohi. Huomenna koittaa uusi arki. Mamalla jatkuu työt ja taaperolla alkaa päiväkoti. Kun ei tiedä mitä odottaa, niin vähän pelottaa.

Hauska nähdä, millaiset jäljet 20 kotona vietettyä kuukautta ovat minuun jättäneet. Osaanko enää tehdä leipätyötäni ja kuinka paljon olenkaan muuttunut...

Äidin huijarisyndrooma: Mitä jos ne näkee, etten osaa mitään?

Ladataan...
Linnea Manner Mama Manner

En osaa avata leikkipuiston turvaporttia, kylläpä nyt hävettää. Ettei nyt yhtä ovea saa auki. Olemme menossa ekaa kertaa keinumaan, mutta se on nyt uhattuna. Kiinni tuosta Helvetinportista.

"Miten sinne oikein pääsee sisään?" huutelen tuntemattomalle isälle, joka leikkii lapsensa kanssa hiekkalaatikolla. 

"Siitä toisesta ovesta oikealla", kuuluu vastaus. 

...

Sydän syrjällään

Ladataan...
LoviisaS KOTISMI

 

Raskainta äitiydessä on huoli. Päättymätön ja vuolaasti ylitsepursuava huoli omasta lapsesta. Samaan huoleen sekoittuu huoli itsestä ja lapsen läheisistä. Ettei nyt vaan sattuis kellekään mitään!

Taapero sairasti, minkä seurauksena ennustin hautakiveni kirjoituksen: “kuoli huoleen nuorehkolla iällä”. Mieheni...

Parempi äiti vai ihan vain äiti?

Ladataan...
Daniella Ajatusleikki

Istun keittiössä ja tässä haisee pissa. Ihan selvästi. Totean vain mielessäni, että välinpitämättömässä huolimattomuudessani taisin heittää (ehkä eilen?) pesuun meneville kestotiskiräteille tarkoitettuun astiaan rätin, jolla pyyhin kuopuksen pissavahingon. Ei lähde haju muuten ihan vain huuhtelemalla rätistä. Eikä se ollut varsinaisesti edes vahinko, se kuopuksen pissa nimittäin. Vaikka hän on vasta kaksi ja sinänsä vahingot ovat ihan odotettavissa, tämän se mokoma teki aivan tahallaan. Oli...

Notes to self - vinkkilista 9 kuukauden odotukseen

Ladataan...

Usein asiat tuntuvat jälkikäteen menneen ihan hirvittävän nopeasti. Opiskeluaika, ensimmäinen vuosi uudessa työssä, remontti, ulkomailla vietetyt ajanjaksot. Elämä vain vilahtaa silmissä ja tahti sen kuin kiihtyy.

 

Paitsi raskausaika…

 

Ymmärrän, miksi siitä puhutaan odotusaikana. Onhan se ihan älyttömän pitkä odotus! Ensin neljä kuukautta jatkuvaa darraa, yököttelyä ja loputonta väsymystä. Sitten suorastaan...

Lopetin meikkaamisen (lähes kokonaan)

Ladataan...
Linnea Manner Mama Manner

Vauva oppii viiden-kuuden kuukauden iässä tarttumaan kaikkeen koko kämmenellään. Kun vauva istuu sylissä pöydän ääressä, on astioita kivaa vetää pöydän reunan yli. Kun vauvaa imettää, tämä kiskoo nahkaa kaikkialta, mistä se on riittävän löysää. Eli about kaikkialta. Kun vauvaa kantaa, saavat kyytiä avoimena olevat hiukset ja keikkuvat korut. 

 

Meidän Vanupallo on...

Elokuu on uuden aikaa

Ladataan...

August is like the Sunday of Summer.  

Juuri siltä se tuntuu, elokuu. Kesä on lopuillaan, mutta ei ihan vielä ohi. Kuitenkin jotain uutta on pian alkamassa.

Vielä voi nauttia lämpimistä illoista, terassilounaista, jääkahveista ja heittää huolettomasti kangaskassin olalle.

Samaan aikaan on valmistauduttava uuteen. Suunnitella syksyn menoja, pohtia uusia urheiluharrastuksia, tarkastaa finanssit, lakaista nurkista pois heinäkuun helteet.

Siispä: Goodbye...

Pages