Uusi pesti

Ladataan...
laurafree Laura loves

Aloitan tänään uudessa hommassa Imagen musiikkikolumnistina. Aivan mahtavaa! (Joo, toi oli Kingin K-Market -yrittäjän äänellä lausuttu. Joo joo, tykkään Kingistä. Miten voi samalla rivillä hankkia näin paljon cooliuspointseja ja saman tien kadottaa niistä jokaisen? Damn it!)

Takaisin asiaan: olen tuoreesta pestistäni äärimmäisen iloinen! Vuorottelen palstalla ikiaikaisen idolini & sittemmin ystäväni, maan parhaan musiikkitoimittajan ...

Luokan häiriköistä

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

Opettaja-aiheesta vielä. Näittekö tämän sunnuntain Hesarissa? Anna-Stina Nykäsen kolumni sivusi juttuani:

Uudessa Imagessa vanhemmat leimataan koulun häiriköiksi. He terrorisoivat Wilman kautta opettajia. 

Uskon sen. Vanhemmissa on outoja tyyppejä. Entä opettajissa? Mitä luulette, että opettajat Wilmaan kirjoittavat?

...

Yli miljoona suomalaista

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

Viimeistelen opettajajuttuani, joka on eräänkin Alppilan tapauksen jälkeen hieman ryöpsähtänyt käsiin. Hitto. Koulusta on puhuttu ja kirjoitettu jo niin paljon, ettei varmaan kukaan enää jaksa. Lomatkin alkamassa.

Mutta silti se on musta kiinnostavaa. Esimerkiksi se, että yli miljoonalla suomalaisella on Wilma-tunnukset. Se on valtavasti. Mietin, miten sitä suhteuttaisi johonkin. Facebookissa on valitettavasti yli kaksi miljoonaa suomalaista, joten ei, Wilma ei ole yhtä iso kuin...

Oleskelulupauutisia

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

Diop sai joulukuussa oleskeluluvan Espanjaan. En ihan tarkkaan tiedä, miten se lopulta kävi, sillä en aina ymmärrä, mitä Diop puhelimessa sanoo. Tai usko. Jotenkin kuitenkin. 

Pieni askel ihmiskunnalle, suuri yksilölle.

Enkä nyt väitä, että ihmiskunnan askel olisi jokin suuntaanäyttävä kehitysaskel – että olisi hyvä, jos kaikki paperittomat maahanmuuttajat saisivat kikkailemalla ja...

Opettajan tiivistys

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

Nimimerkki Vieraileva Ope tiivisti keskustelussa täällä hyvin (ja masentavasti) ajatuksia, joita tekeillä oleva opettajajuttuni herättää itsessäni ja ilmeisesti monessa osallisessakin.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on raunioina ja PISA-menestys on sokaissut monet. Koulut homehtuvat, resurssit niukkenevat ja oppilasaineksen heterogeenisyys kasvaa. Samaan aikaan...

Opettajat, miten te kestätte vanhempia?

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

No niin, tämä mua kiinnostaisi ihan erityisesti. Oppilaiden vanhemmat - uhka vai mahdollisuus? Miten vanhempien ja koulun yhteydet ovat viime vuosina tai vuosikymmeninä kehittyneet? Minkä verran on ongelmavanhempia ja millaisia ovat tyypilliset ongelmat? Pitääkö tuo Aamulehden uutinen paikkansa?

Tervetuloa keskustelemaan ja kertomaan Rönsyyn...

Opettajat, miten te kestätte?

Ladataan...
Joanna Palmén Rönsy

Ennen: 

Minulla oli yläasteella 90-luvulla kiltti matematiikan opettaja, sellainen ihan liian kiltti. Kouluni oli luultavasti verrattain rauhallinen ja ongelmaton, mutta olihan se silti yläaste. Kaikki olivat tunnilla pakosta, kaikki suhtautuivat opettajiin lähtökohtaisen vihamielisesti, kaikki käyttivät kaikin keksiminsä tavoin hyväksi sitä, että tällä opettajalla ei ollut keinoja rankaista teini-ikäistä uhmaa. 

Itse olin kiltinpuoleinen teini, mutta kyllä minäkin...

Pages