Karu izakayan sushia ja muita herkkuja

Ladataan...

Meillä oli lauantai-illaksi varattuna pöytä Turun keskustassa sijaitsevaan japanilaiseen ruokaravintolaan Karu izakayaan. Tuossa ravintolassa ei oltu aiemmin käyty ja myös meidän molempien sushikokemus oli todella heikko. Ja koska meillä ei aiempaa kokemusta ollut, valitsimme Karun valmismenun Menu Karun sekä kylkeen juomamenun. Tämä valinta osoittautui onnistuneeksi, sillä luulen ettei tuota kaikkea olisi tullut maistettua jos sen olisi itse saanut listalta valita. Yllätyin positiivisesti...

Fugua ja shabu shabua

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kovin turvallisuushakuisena ihmisenä yllätyin itsekin siitä, miten huoletta popsin toissapäivänä illallisen alkupaloiksi fugua. Siis pallokalaa, joka on yksi maailman myrkyllisimmistä kaloista ja väärin käsiteltynä voi halvaannutta ja jopa tappaa. Yhdessä kalassa on riittävästi myrkkyä kaatamaan 30 ihmistä.

...

Tokio - kaikki nämä herkut ja niin vähän aikaa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kun kävimme Tokiossa edellisen kerran kymmenen vuotta sitten, teimme klassisen turistivirheen: etsimme ruoaksi lähinnä sushia ja olimme hieman ihmeissämme, kun sushi-paikkoja ei ollutkaan joka kadunkulmassa.

Nyt tiesin, että tietysti minun kannattaa käydä maistelemassa kaikkea muuta, ja otin tavoitteeksi sekä syödä mahdollisimman paljon että sen, etten söisi samaa ruokaa kahdesti. No sushia söin lopulta ensimmäisenä päivänä ja viimeisenä iltana, mutta sentään hieman erilaisissa...

Apua akuuteimpaan sushinälkään

Ladataan...
Katy Yksiössä

Jostain syystä himoitsen enimmäkseen sellaisia ruokia, joiden valmistaminen on työlästä, aikaa vievää ja vaatii ainakin jonkinlaista etukäteissuunnittelua. Ihan minä tahansa arki-iltana ei tulisi mieleen alkaa valmistaa esimerkiksi sushia, dumplingseja tai vietnamilaisia rullia.

Tämä nopean tonnikalasushin ohje on julkaistu...