Henkinen jetlag

Ladataan...
saarah visual diary

 

 

Astun ulos lentokentältä ja aurinko paistaa niin kirkkaasti suoraa silmiin, että tekee mieli kaivaa aurinkolasit heti esille. Tosin ei minulla sellaisia ole mukana, olenhan juuri tulossa Suomesta. 

Joka kerta palatessani kotiin Suomesta, iskee jonkinlainen henkinen...

11 tuntia Helsingissä (ennen 530km automatkaa..)

Ladataan...
ginty gg and the moon

Saavuimme eilen Liettuaan, mutta uskokaa, ettei Kalifornian kertomukset ole lähelläkään loppua. Kaikki hiljalleen, ajallaan, pakottamatta.

Matka oli rankka ja toisaalta taas helpompi kuin voisi kuvitella.

Ajoimme lauantaina pari tuntia Grass Valleysta San Franciscoon, josta lensimme Kööpenhaminan ja monen aikavyöhykkeen...

Paluu todellisuuteen

Ladataan...
Raissi RetroPrinsessa

Siitä on kohta kuukausi, kun palasimme reissultamme kotiin. Oletteko ikinä kuulleet kuukauden mittaisesta jetlagista? No en minäkään, mutta olen juuri tainnut kokea sellaisen. Kulunut kuukausi on mennyt ihan jossain ihme horroksessa. Töissä ollaan käyty, mutta mitä muuta me olemme tehneet? Mulla ei oikeasti ole oikein mitään käsitystä. 

No, on parin edellisen viikon aikana jotakin heräämisen merkkejä tapahtunut. Parhaiten ravisutti hereille muutamat lomakuvat, jotka tupsahtivat...

Heippa Chicago

Ladataan...

Vihdoin kotona, tai siis Padovassa. Matka ei sujunut tietenkään ilman mutkia. Ensin Chicagossa oli ihan järkyttävä räntäsade jonka takia lähdettiin pari tuntia myöhässä, ja sen jälkeen Berliinissä 12 tuntia odottelua. Se ei olisi ollut niin paha jos lentokentällä olisi ollut jotain muutakin kun pari baaria joiden menuun kuului suurinpiirtein pelkkää kaljaa, bretzeleitä ja makkaraa....

Kotiäidin arkea opettelemassa

Ladataan...
chaura Misplaced

Tiedän, että tämä kuulostaa vähän hassulta. Äitiysloma tuli ja meni, vanhempainvapaa on rullannut jo kuukausia, lapsikin on jo lähes 5kk vanha ja tässä minä vaan vasta opettelen kotiäidin arkea?

Kas kun ei ole ollut varsinaista kotiäitiyttä, vaan vain enemmän tai vähemmän tasaisesti jaettua kotivanhemmuutta. Eikä ole ollut aikoihin sitä arkeakaan, on vain muuttoa muuton perään ja matkaa ja reissua ja valmistautumista milloin mihinkin. Niin että tuntuu vähän niin kuin olisin...

Vauvan jetlag

Ladataan...
chaura Misplaced

Ei mennessä, mutta nyt tullessa. Ajatuksena hauska, käytännössä ei niinkään! Väsyneenä kikatin asialle, vaikka tuleva yö pelottaa enemmän kuin synnytys.

Saavuimme Suomeen sunnuntaina illalla (ja miten parasta onkaan asua ihan lähellä lentokenttää!). Vauvaa ja aikuisia pidettiin hereillä normaaliin nukkumaanmenoaikaan asti ja sitten mentiin nukkumaan.

Mun vanhemmat nukkuivat. Mies nukkui yönsä (ja seuraavan) normaalisti, meni aamulla kouluun ja palasi heti Suomen rytmiin, samoin...

Perillä Brisbanessa

Ladataan...
Aniaa no delays

Good day from Brisbane!

Me ollaan oltu nyt jo muutaman päivän täällä Brisbanessa. Mitään järkevää ei olla saatu vielä aikaiseksi. 31 tunnin Helsinki-Pariisi-Hong Kong-Brisbane-matka meni yllättävän hyvin. Univaje alkoi näkymään kognitiivisen toiminnan hidastumisella ja esimerkiksi yhtäkkiä lentokoneen pöydän avaaminen tai vessan hanan toimimisen älyäminen vaati ulkopuolisten apua. Hong Kongiin päästyämme olimme ehtineet tehdä matkaa 18 tuntia, ja aloin varmaan hallusinoida, koska...

Voihan jetlag

Ladataan...
Laola Puikot kolmelle

Täällä ollaan taas! Tiistaina aamulla palasin pojan kanssa Shanghaihin ja olemme vähitellen palaamassa arkeemme täällä.

Lento tänne meni jälleen kerran hyvin. Kaverin äiti jopa tuli kanssamme samalla lennolla, joten minulla oli myös auttava käsipari matkassa mukana. Aivan ihanaa! Me emme "lento-mummin" kanssa nukkuneet räpäystäkään, Alvar onneksi hiukan enemmän.

...

Mikä maa? Mikä valuutta?

Ladataan...
Tyyne Sukat makkaralla

Terkut...täältä Helsingistä!

Voi lukijat hyvät, mikä matka minulla onkaan takana! Kuten arvata saattaa, olen vielä vähän pyörryksissä kaikesta matkustamisesta, kulttuurinvaihdoksesta ja arkirytmiin palaamisesta. Huh huh.

Mutta hengissä ollaan, ei huolta :) Ajattelin tulla ilmoittamaan tännekin pikaisesti elonmerkkejä, kun viime postauksesta on vierähtänyt jo tovi. Funday Monday jäi sitten viimeiseksi reissujutuksi. Olin suunnitellut kirjoittavani Texasista lisääkin kuulumisia,...

Jetlag

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Nämä jetlagit vain pahenevat iän myötä. Sen lisäksi, että nukuin koko viime viikon huonosti ja paluulennolla unta riitti vain tunniksi, olen nyt valvonut kolme yötä kotona katsellen telkkaria. Onneksi on Netflix. Nyt kuitenkin väsyttää niin, että luulen kuolevani. Lapsikin kuumeessa ja itsellä kurkku kipeä. Jotenkin pitäisi selvitä huomisesta laulukeikasta asiakastilaisuudessa. Miten ihmeessä jotkut voivat matkustella työnsä puolesta säännöllisesti Jenkkeihin tai Aasiaan?