Maailmaan todella mahtuu kaikenlaista

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Toisinaan sitä oikein yllättyy: Totta tosiaan, tuolla laillakin voi tehdä. Eipä ollut tullut mieleen.

Voi esimerkiksi kaataa jokaisesta vitamiinipurkista tabletit suolapurkkiin. Tai imeskellä kaksi viikkoa sitten vaihdettua tiskirättiä ja kikattaa ihastuksissaan. Tai laittaa pienen punaisen auton kahvinkeittimeen. 

Maailma on täynnä mahdollisuuksia, joista hyvin monet...

2000 nettotulojen elintaso riittää mainiosti

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Ihastuin kirjamessuilla Aino-Maija Leinoseen ja hänen meininkiinsä. Esiinnyimme samassa rahapaneelissa, Leinonen on kirjoittanut yhdessä Saara Henrikssonin kanssa Railakas rahakirja -nimisen rahaopuksen (Into Kustannus 2018). Molemmat ovat kovia feministimuijia, jotka ottavat ajattelussaan myös luokan huomioon. Leinonen tykitti eeppisiä one-linereitä:

"Jos sinulla on vanha ja kulunut...

Ulkopuolisuus suojaa ja turmelee

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Kirjamessuviikonloppu oli juhlia, hauskoja tapaamisia, esiintymisiä ja skoolauksia täynnä. Perjantain Ruotsin suurlähetystön kirjailijakutsut sekä lauantain Gummeruksen kirjamessukirjailijaillallinen olivat ihania tilaisuuksia, ja oli älyttömän kiva jutella hauskojen kirjailijoiden kanssa. Viikonlopusta jäi mieleen, että Pajtim Statovci, Vera Vala ja Minna Rytisalo ovat...

Smonday hiipii sieluun

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Opin uuden termin: smonday. Se hetki sunnuntaista, kun viikonlopun kepeä tunnelma alkaa väistyä ja ajatukset kääntyvät tulevaan suht raskaaseen työviikkoon. Suloisesta sunnuntaista tuleekin sunnuntain ja maanantain myrkyllinen yhdistelmä: Ei enää lomaa, muttei vielä tehokasta työtäkään, vaan sen ajattelemista - nihkeä välitila.

Sen jälkeen, kun lopetin...

Vanhemmuuden strategiani: empatia ja omahyväisyys

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Ollapa se äiti, joka ei menetä hermojaan, kun lapsi saa raivarit. Tällaista olen tässä viimeisten kuukausien aikana usein miettinyt. Ja mikä parasta: olen usein ollut se äiti!

Ottakaa tämä omahyväisenä lesoiluna, sillä juuri sitä se on. Viime aikoina Alppusella on ollut usein vähän vaikeaa. Kun se ei saanut katsoa illalla kolmatta jaksoa Pingua, se ulisi, potki lattiaa ja...

Olin unohtanut sen pelon

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Minulle tuli tässä yhtenä päivänä erään pitkän ajatusketjun kautta mieleen aika, jolloin Alppu oli juuri syntynyt. Nyt kun siitä on kaksi ja puoli vuotta aikaa, asiaa pystyy tarkastelemaan hyvältä etäisyydeltä. 

Osa minusta muistaa ensimmäisen ja sitä seuraavat viikot onnellisina aikoina, mutta myönnän myös, etten missään tapauksessa haluaisi elää niitä viikkoja uudestaan...

Pages