Prinsessa Ruusunen palasi Kansallisbalettiin

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kulttuurisyksymme käynnistyi perjantaina Prinsessa Ruusunen -baletilla KansallisbaletissaJavier Torresin koreografioima sovitus Pjotr Tšaikovskin säveltämästä klassikkobaletista on saanut ensi-iltansa jo kymmenen vuotta sitten, ja se palasi Kansallisbaletin ohjelmistoon nyt, muutaman vuoden tauon jälkeen.

Satubalettia on...

Kalevalanmaa on suomalaisuuden ylistystanssi

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kansallisbaletin talven suurteos Kalevalanmaa sai ensi-iltansa viime viikolla. Pian Kansallisbaletin jättävä johtaja Kenneth Greve on luonut oopperatalon lavalle sellaisen ylistystanssin Suomelle ja suomalaisille, että sen vertaista saa hakea.

Aino (Terhi Talo) / © Suomen Kansallisbaletti, Mirka Kleemola

...

Ne kansallisbaletin miestanssijat

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

 

Lihaksikkaita jalkoja, korkeita hyppyjä, huimia syöksyjä, kohoilevia rintakehiä, vahvoja käsiä, kauniita linjoja, kiiltävää hikeä, herkkyyttä ja vahvuutta, eleitä ja elettömyyttä, väkevyyttä ja kauniita, tuntevia kasvoja ja kehoja.

Miehiä.

Ah, ne miestanssijat.

Näitä ja paljon muuta oli eilinen Liikkeen Legendat, neljän eri nykytanssiteoksen ilta Suomen...

Just make it, babe!

Ladataan...
Kimmo Ruokasuositus

Kävimme tiistaina katsomassa Deca Dance Helsingin kansallisbaletissa. Esitys oli aivan mahtava, tietysti. Voisin ylistää, purkaa ja tulkita teosta vaikka kuinka paljon, mutta tyydyn pelkästään suosittelemaan esitystä. Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikki kansallisbaletin esitykset ovat hintansa arvoisia ja paljon enemmänkin. Ovathan esimerkiksi opiskelijaliput aika edullisia. Nyt kun en ole enää opiskelija, niin joudun joko harkitsemaan mihin esityksiin roponi sijoitan, tai sitten...

Minulla on pomppufiilis

Ladataan...

Koska Munamiehen siteeraaminen sopii balettii, kuin Mertaranta jääkiekkoon, siteeraan seuraavaksi Mertarantaa. "Torilla tavataan", sanoi Mertarannan Antero kun balettia juonsi. Kansallisbaletti juhlistaa 90-vuotista taivaltaan ilmaisesitysten kiertueella. Ensimmäinen show oli eilen Senaatintorilla ja pakkohan sitä on myöntää, etten ihan odottanut Antero Mertarantaa, kun matkaan...