Tosca on yksi hienoimmista oopperoista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Jo kaksi vuotta kestänyt projektini tutustua oopperaan taidemuotona jatkuu yhä, ja tällä viikolla pääsin katsomaan Kansallisoopperan uuden tuotannon Giacomo Puccinin Toscasta, jonka on ohjannut Christof Loy.

Tarina sijoittuu vuoden 1800 Roomaan. Oopperalaulaja Floria Tosca (Aušrinè Stundytè)...

Hulvaton CircOpera Kansallisoopperassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tästä viikonlopusta tulikin varsinainen kulttuuriviikonloppu. Ostin nimittäin Rouvalle hääpäivälahjaksi liput tämän päivän Romeo ja Julia -balettiin Kansallisbaletissa, ja vain hieman myöhemmin sain kutsun Kansallisoopperan CircOperan ensi-tilaan, joka oli eilen.

CircOpera on täysin uudenlainen poikkitaiteellinen esitys, jossa...

Bachia tanssin keinoin

Ladataan...
Liina-Liina Lights & Music

Kuva: Kansallisooppera

Tiedätkö tunteen, kun istut katsomossa, ja jo esityksen ensimmäisillä minuuteille tajuat, että tulet juuri näkemään jotain aivan todella hienoa? Viime aikoina en ole kokenut tuota tunnetta useinkaan - kevään teatterielämyksissä on ollut jotain hieman nähdyn tuntuista ja ikävä "haluaisin tykätä...

Ne kansallisbaletin miestanssijat

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

 

Lihaksikkaita jalkoja, korkeita hyppyjä, huimia syöksyjä, kohoilevia rintakehiä, vahvoja käsiä, kauniita linjoja, kiiltävää hikeä, herkkyyttä ja vahvuutta, eleitä ja elettömyyttä, väkevyyttä ja kauniita, tuntevia kasvoja ja kehoja.

Miehiä.

Ah, ne miestanssijat.

Näitä ja paljon muuta oli eilinen Liikkeen Legendat, neljän eri nykytanssiteoksen ilta Suomen...

Kansallisoopperan kummitus

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Vuosi vaihtui Oopperan kummituksen tunnelmissa, sillä kävimme uuden vuoden aattona katsomassa Kansallisoopperan sovituksen Andrew Lloyd Webberin megamusikaalista.

Liput tähän näytökseen ostin jo viime maaliskuussa, kun kyseinen näytös tuli myyntiin. Muutenhan syksyn näytökset oli myyty loppuun jo vuoden 2014 puolella. Olin jotenkin onnistunut...