Tuulahdus Välimereltä

Ladataan...
Tiiachi Deliciousness

Pidän talvesta kun se alkaa, mutta kyllästyn siihen myös varsin nopeasti. Makoilisin mieluummin kaiket päivät auringon alla, nauraen ja nauttien. Viettäen aikaa ystävieni kanssa, grillaten keskellä yötä. Tästä kaipuusta syntyi ajatus tähän ateriaan; välimeren herkullisia makuja, joita nautitaan rauhassa, vaikka sitten myöhään illalla.

Ateriani sisältää herkullista kesäkurpitsa-perunapaistosta, fetatäytteisiä possurullia, tsatsikia, pippuridippiä sekä...

Rustiikkista Ranskaa - lihapiiras ranskalaisittain

Ladataan...
Tiiachi Deliciousness

Päivinä, jolloin on niin kylmä, että paksuinkaan talvitakki ei lämmitä ja kotisohvallakin on kääriydyttävä paksuimpiin viltteihin, haluan karata kauas pois kotoani Helsingistä: mielikuvistusmatkalle Ranskaan, pieneen mökkiin, joka on valaistu kynttilöin ja takassa palaa lämmittävä tuli. Tälle matkalle minut siivittää herkullinen ranskalainen lihapiiras: rapean lehtitaikinan sisältä paljastuva täyteläinen, lämmin lihakastike lämmittää kylmimmänkin päivän ja hivelee samalla...

Roskasta luksusta - maailman parhaat hampurilaiset sekä taivaalliset sipulirenkaat

Ladataan...
Tiiachi Deliciousness

En ole koskaan pitänyt sanasta "roskaruoka". Miksi kukaan haluaisi syödä roskaa? Minulle ruoka ei ole vain pakollista ravintoa, vaan jotain paljon enemmän: sen avulla välitetään tunteita, siitä nautitaan ja se jaetaan, usein elämiemme tärkeimpien ihmisten kanssa. Miksi kukaan haluaisi tarjota rakkailleen roskaa?

Tämän hirvittävän sanan ärsyttämänä päätin, että minun on pakko tehdä pieni kasvojenkohotus hampurilaisaterialle. Tehdä kaikki itse,...

Ahvenet ja tartarekastike

Ladataan...
Tiina Garvey Fanni ja Kaneli

Hello heinäkuu ja kesäisemmät lämpötilat! Meillä syötiin viikonloppuna kaikkea ihanaa suomalaista kesäruokaa - paljon kalaa ja uuden sadon perunoita ja vihanneksia. Pian ollaankin Amerikan ruokien äärellä, joten pitihän näistä pohjolan raaka-aineista nauttia vielä kun voi. Paras on annos on yksinkertainen - paistetut ahvenfileet, tartarekastike ja lasi valkoviiniä.

...

Tee-se-itse majoneesi

Ladataan...
Tiina Garvey Fanni ja Kaneli

Kaupan majoneesi kalpenee kun kerran pääsee omatekoisen majoneesin makuun. Majoneesin valmistaa kananmunasta ja öljystä muutamassa minuutissa eikä vispilää suurempaa apuvälinettä tarvita.

Kokeilin ihastuttavan (ja meillä tarkkaan luetun) Mondon Ruoka & Matka -lehden ohjetta. Parasta maun lisäksi on ylpeänä katsella miten kauniin majoneesin onkaan saanut aikaan!

Psst. Huomenna Fanni & Kanelissa tuunataan majoneesista kaveri katkaravuille. Vinkkinä tulevasta on kuvan...