Kirja, kertakäyttötuote?

Ladataan...

"Kirja on ihan erilainen tuote kuin mikään muu. Kirjat ovat ainoita esineitä, joita ostan, vaikka tiedän, että käytän niitä yleensä vain kerran."

Niin ympäristöasioiden kuin rahankäyttönsäkin suhteen tarkka tuttava virkkoi kommentin, johon ensin vastasin vain mumisemalla jotain myöntyvää kirjan erityisestä esinearvosta. Sittemmin kommentti alkoi häiritä. Voiko kirjaa luonnehtia esineeksi tai tavaraksi - tai tuotteeksi - ja onko se kertakäyttöinen?

Voi ja ei...

The Book Lovers' Companion - What to Read Next

Ladataan...

Menin ostamaan yhtä kovakantista kirjaa. Mukaan tarttui myös kaksi pokkaria. Sellaista on Akateemisessa kirjakaupassa, Helsingin keskustan houkuttelevimmassa paikassa.

Koen erityistä houkutusta vieraskielisiä pokkareita kohtaan, vaikken yleensä edes lue niitä. Ne ovat vain niin värikkäitä, kauniita, oivaltavia, usein hyvin herkullisen näköisiä... Ja tästä nyt...

Fifty Shades of Shame eli kertomus erään kirjan ostamisesta

Ladataan...

Elämä voi muuttua. Eilen luin Hesarin uutisen, josta ilmeni, että eräs eroottinen romaani on myynyt jopa enemmän kuin Da Vinci -koodi. "Mikä suositus", tuhahdin. Ihan kiinnostava ja vähän kummallinen ilmiö, mutta ei muuta. Ja oikeastiko tuo kohukirja on suomennetaankin?

Sitten menin kirjakauppaan A ja havaitsin: kohukirja on jo suomennettu ja se onkin...

Pages