Carcassone lautapeli

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Joulun vietimme veljeni luona, kuten varmaan olen jo maininnutkin. Sisareni perhe tuli joulupäivänä käymään ja jossain vaiheessa haluttiin pelata jotain. Veljeni ehdotti Carcassone peliä. Nimi ei ensin sanonut minulle mitään, mutta kun näin pelin, muistin heti että olen pelannut sitä täällä aikaisemminkin. Koukutuin siihen aivan täysin tällä pelikerralla.

Kotiin palattua oli pakko ryhtyä etsimään miten sellaisen saisi itselleen, koska tytärkin tykästyi peliin. Mukavampaa peli on...

Hauskoja lautapelejä: Eläinpyramidi

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Syksyn tullen on aika palata myös lautapelien pariin.

Tällä viikolla olemme pelanneet ensimmäistä kertaa Haban Eläinpyramidia, jonka löysin käytettynä netistä. Sain pelin kyllä jo joskus loppukeväästä, mutta kesällä ei sitten ollutkaan pahemmin innostusta pelata lautapelejä, kun mökilläkään ei tullut vietettyä aikaa.

Nimimerkki "Ei enää ikinä...

Hauskoja lautapelejä: Richard Scarry's Busytown

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Saimme tytön kummisedältä ja -tädiltä kassillisen lautapelejä, jotka olivat käyneet liian lapsellisiksi heidän pojilleen. Voi, miten onnellinen tyttö oli tästä yllätyksestä!

Pelasimme vappuna yhtä näistä peleistä: Richard Scarry's Busytownia eli suomalaisittan Touhulaa.

Peli on yksi isoimmista näkemistäni lautapeleistä: pelilaudan pituus on peräti kaksi...

Pienet taikurit: lautapeli 4-vuotiaalle

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Nyt, kun olemme pelanneet tytön kanssa melko monta kertaa Timanttiponeja ja riittävän monta peliä Haban suosittua Hedelmätarhaa, halusin jotain muuta pelattavaa. Tiedän, tiedän: ei lasten lautapelien ensisijainen tehtävä ole viihdyttää 38-vuotiasta isää, mutta kyllä nuo edellä mainitut pelit alkavat tuntua jo pian 4-vuotiaallekin melko yksinkertaisilta.

Katselin Lautapelit.fi:stä, millaisia lastenpelejä heillä olisi tarjolla, ja sitten etsiskelin hetkisen käytettyjä...

Lahja lapselle omasta lapsuudesta

Ladataan...
Uusi Alku Between the raindrops

Olen itseeni tyytyväinen. Melkolailla kaikki joululahjat on nyt hankittu ja edessä on enää paketointi. Olen iloinen, että selvisimme urakasta ilman isoja ryysiitä ja ihmistungoksia sekä kiireen- ja paniikintuntua. Tykkään ennakoida asioita ja onneksi se onnistui tänäkin vuonna!

Rakastan paketointia, joten aion suorittaa sen ajan kanssa nautiskellen - homma alkaa minun kohdallani jo hyvissä ajoin joulupapereiden valinnalla ja jatkuu joululaulujen säestyksellä, villasukat jalassa ja...

Lautapelejä lapsille

Ladataan...
Kahvittelija Kahvia, kiitos!

Olen aina tykännyt lautapeleistä. Lapsena omia lempipelejäni olivat ainakin Pekingin mysteerit ja Afrikan tähti, Monopoliakin tuli muistaakseni aika paljon pelattua. Vähän vanhempana sitten Aliasta (minä ja siskoni olemme muuten Aliaksessa aika lyömätön pari; toisen ei tarvitse sanoa kuin "se yks juttu silloin siellä yhessä paikassa" ja toinen tietää sanan heti), Pictionarya ja Trivial Pursuitia, jota on aina erityisen...

Rasti seinään.

Ladataan...
Milka Rantamo Olennaisuuksia

Miä vihaan lautapelejä. Niis on niin kauhee rupeaminen ja sit mua ärsyttää (joskus tuntuu et hälyttävästi muita enemmän) jos häviän. Lisäksi mun on jotenki vaikee omaksua sääntöjä ku ne luetaan mulle (tai vaikka lukisin ite!). Tulee idiootti-olo. 

Joskus aikoja sitten, jossain käsittämättömässä mielenhäiriössä menin ja ostin meille afrikantähden. Tänään sain yhtäkkiä vahvan fiiliksen, että nyt pelataan! Tuumasta toimeen:

...

Lautapelielämää

Ladataan...

Jos minulle olisi kuusi vuotta sitten kerrottu, että asun taloudessa, jossa kirjahyllyistä ei löydykään kirjoja, vaan lautapelejä ja ruokapöydän ääressä ei syödä, vaan pelataan, olisin saattanut suhtautua puhujaan hieman skeptisesti. Samaan ennusteeseen olisi voinut lisätä myös seuraavat väittämät:

-hyvään illanviettoon kuuluu herkullisen juoman ja ruoan lisäksi ainakin muutama lauta/seurapeli,

-viettäisin pääsiäisen, vapun, juhannuksen, pyhäinpäivän ja joulun lautapelien...

Pages