Mitä minä teen pelastaakseni maailman?

Ladataan...
Jodelie Mama-mammutti

Olen monen muun äidin (ja isän!) tavoin hyvä syyllistymään ja tuntemaan huonoa omaatuntoa. Maailmantuskaa aiheuttaa niin hirvittävän moni asia, etten edes jaksa (tai halua, etenkään näin illalla) ruveta listaamaan kaikkia. Päätin kuitenkin omaa oloa huojentaakseni listata asiat, joita teen tai voisin tehdä maapallon tai maailman ihmisten hyväksi.

  1. Meillä kierrätetään jätteet. Olin ennen vähän tuurikierrättäjä, keräsin biojätteet jos jaksoin enkä...

Erilainen tammikuulakko

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Tammikuu on perinteisesti erilaisten ryhtiliikkeiden ja lakkojen aikaa. Tyypillisesti uudenvuodenlupaukset liityvät terveyden kohentamiseen. Kuka viettää tipantonta ja kuka sokeritonta tammikuuta, kuka päättää alkaa lenkkeillä tai pudottaa muutaman ylimääräisen kilon. En ole yleensä harrastanut tämäntyyppisiä uudenvuodenlupauksia, mutta tällä kertaa päätin pitää...

"Ole paras versio itsestäsi"

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Treenaa tavoitteellisesti. Syö terveellisesti. Aloita sokerilakko. Kuori ja kuivaharjaa ihosi. Käytä hiuksiisi ekoshampoota. Käy sokeroinnissa ja hanki ripsienpidennykset. Ajattele positiivisesti. Tee aarrekartta. Työskentele kohti tavoitteitasi. Suunnittele urasi ja etene sillä. Brändää osaamisesi ja erotu eduksesi. Opettele kääntämään vastoinkäymiset voimavaraksi.

Tule parhaaksi versioksi itsestäsi.

Tälläisen puheen keskellä me elämme jatkuvasti. Itsensä...

Tyylistä ja kohteliaisuudesta

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Ajauduin taannoin keskusteluun siitä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa oman ulkäkönsä puunaamiseen on aiheellista käyttää. Keskustelukumppanini oli sitä mieltä, että oma pukeutuminen on aina myös viesti muille ihmisille ja siisti asu kohteliaisuus kanssaihmisiä kohtaan. Hieman kärjistäen: rumalta näyttäminen on myös rumaa käytöstä.

Vaikka kiinnitän itsekin vaihtelevassa määrin huomiota ulkonäkööni ja tyyliini, ajatus siitä, että siistiltä näyttäminen olisi ihmisen velvollisuus,...

Lihaton lokakuu: kuinkas sitten kävikään

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Lihaton lokakuu päättyi eilen, ja lupasin raportoida teille, kuinka kävi. Osallistuin suhteellisen kevyellä panoksella: olin kuukauden syömättä punaista (=nisäkäseläinten) lihaa.

Tuliko nälkä? Ei. Menikö hermo? Ei. Kutistuiko ruokavalioni olemattoman suppeaksi? Vähän normaalia suppeammaksi, muttei olemattomaksi. Kaipasinko lihaa? Vähän, mutta söin sitten mm....

Lihaton lokakuu

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Muutaman viikon ajan Facebook-feediini on ilmestynyt säännöllisin väliajoin viestejä "henkilö X aikoo osallistua tapahtumaan Lihaton lokakuu". Ensin jätin viestit huomiotta. Sitten alkoi ärsyttää - ei kavereiden osallituminen vaan se, etten minä voi.

Sitten aloin miettiä, josko voisin sittenkin. Edes ihan vähän. Jättäisin punaisen lihan pois, tuskin se niin iso juttu olisi.

...

Auttamisesta, maailman pelastumisesta ja mustasukkaisuudesta

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Nyt astun vähän ulos omalta tontiltani, mutta tähän viime viikkojen maahanmuutto- ja pakolaiskeskusteluun ei voi olla ottamatta kantaa.

Kuten moni muukin on tuonut esille, suuri osa tästä keskustelusta ja aiheeseen liittyvästä uutisoinnista aiheuttaa lähinnä voimatonta raivoa. Ensinnäkin siitä, miten tällainen tilanne voi yleensäkin syntyä, ja toiseksi siitä, miten meillä asiaan suhtaudutaan.

Maahantulijoista ja heidän aiheuttamastaan "vaivasta" valittavat unohtavat,...

Pages