Matkalle

Ladataan...
kirsihannele Yhtä sirkusta!

Tuossa pari viikkoa sitten otimme/varasimme/maksoimme matkan Kreetalle lokakuun alkuun. Monta tuntia tutkimme netistä eri matkatoimistojen tarjontaa ja hintoja. Päädyimme jälleen ottamaan all inclusiven, koska onpahan perusruuat (aamupala, lounas, illallinen, välipalat ja jäätelöt) siellä ja muuallekin voi mennä syömään, kun siltä tuntuu. Iltaisin on vain kiva istuskella siinä hotellin baarissa, kun mikään ei maksa mitään.

Meidän hotelli on rakennettu terassityyliin ja sieltä...

Viimeinen mansikkakakku

Ladataan...
kirsihannele Yhtä sirkusta!

Taitaa olla tämän syksyn viimeinen kakku, siis mansikkakaukku kermavaahdolla. Kotimaisista, tuoreista mansikoista, tottakai. En usko, että syyskuussa enää...

En ole tainnut näinkään myöhään koskaan leipoa tuoreista mansikoista kakkua. Yleensä teen juhannukseksi ja sitten heinäkuussa, kun ostamme mansikat talveksi. Nyt tein, koska vanhoja bananneja oli muutama, jota kukaan ei enää syönyt. Soseutin banaanit ja levitin kakun kerrosten väliin mansikoiden kanssa. Halusin tehdä jonkun "...

Perjantaina, osa 2.

Ladataan...
kirsihannele Yhtä sirkusta!

Olimme siis perjantaina työyhteisön kanssa illan vietossa firman omistamassa saaressa. Kerroin eilisessä blogipostauksessa saaren rakennuksista ja laivamatkasta. Jos haluat, voit käydä lukemassa sen täältä, niin tiedät mistä puhutaan :D.

Saarella on siis muutama rakennus ja tänään esittelen päärakennuksen ja "takkahuoneen" sisältä päin ja niin ne ruuat (nam). Uskokaa...

Metsämansikka

Ladataan...
kirsihannele Yhtä sirkusta!

Minä olen siitä onnellisessa asemassa, että meidän pihalla on pieni (ehkä noin 5 x 5m) niitty, vaikka ihan kaupungissa asummekin. No, kaksi kilometria keskustaan. Kuitenkin, tällä niityllä kasvaa metsämansikoita, päivänkakkaroita ja kissankelloja. Ihana pieni pläntti :).

Täältä niityltä myös keräsin metsämansikat viime viikolla yhtenä iltana iltapalaani. Lisäksi laitoin banaanin ja persikan ja rahkaa kolme ruokalusikallista. Oli muuten niin herkku! Minun piti tehdä siitä ihan oma...

Juhannusostoksia ja -kakku

Ladataan...
kirsihannele Yhtä sirkusta!

Niin kauan kuin minä muistan, olen leiponut Juhannukseksi mansikkakakun. Tietysti niistä kotimaisista mansikoista. Vielähän ne ovat aina kalliita tähän aikaan, joten se rasiallinen riittää :). Niin leivoin myös täksi juhannukseksi. Tämä postaus on kyllä niin kuvavoittoinen. Laitan koristelun vaihe vaiheelta (kun nyt satuin ne kaikki kuvaamaan).

Alustaksi valikoin tuollaisen vanhaa Arabiaa olevan kukkalautasen.

...

Mansikoita, mansikoita

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Minä rakastan mansikoita. Ja sitä kun niitä saa itse kerätä. Vaikka se onkin niin raskasta, jalat väsyy, selkä väsyy, tulee hiki, mutta kylläpä on ihanaa kun ne täysinäiset mansikkasankot saa kantaa pellolta pois.

Ja onhan se kivaa kun ei sitä tarvitse tehdä yksin....

Mansikka-raparperisorbetti

Ladataan...

Juhannusviikonloppuna herkuteltiin paljon ja vielä sunnuntainakin teki mieli jotain hyvää, mutta raikasta. Kauppaan ei jaksanut lähteä, joten kaivoin kaappeja ja pakastinta. Mansikoita olin ostanut juhannusaaton jälkiruokaa varten, niitä oli laitettu smothieenkin, mutta silti niitä oli vielä vähän jäljellä. Pakastimesta löytyi raparperia, jota saatiin tuttavalta alkukesästä.

Mieheni on aina rakastanut sorbetteja, koska niistä tulee maut esille tavallista jäätelöä paremmin. Niinpä...

Mansikkatuorepuuro

Ladataan...
Hetti Hettinen

Pakastemansikoiden hyödyntäminen starttasi jo nyt, reilu viikko säilönnän jälkeen. Ei sillä, että olisin jäänyt koukkuun mansikoihin.

Otin toissailtana rasiallisen (n. 4 dl) mansikoita sulamaan jääkaappiin tarkoituksena syödä ne seuraavana päivänä eli eilen. Ja mitä sitten eilen teinkään? Ostin jälleen neljä kiloa mansikoita, kun kerran halvalla sai. Eivät...

Pages