Vegaaninen minttu-milkshake

Ladataan...

Minttusuklaa on ihan parasta ja addiktoivaa. Tykkään toki suklaasta sellaisenaankin, mutta minttusuklaassa vain on se jokin. Tykkään myös minttusuklaan tuoksusta esimerkiksi kosmetiikassa. Melkein aina kun nään jossain uuden minttusuklaatuotteen, olen kärppänä paikalla testaamassa. :D Tapanani on myös tehdä minttuversioita pelkkää suklaan makua sisältävistä ruuista - olen lisännyt minttua esimerkiksi mutakakkuun ja avokado-suklaamousseen. 

Sain inspiraation tähän seuraavaan reseptiin...

Onnellisen naisen minttu-suklaa-smoothie

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

Kuopus herätti kello 04:48. Otin tyynyni mukaan ja ahtauduin lapsen viereen nukkumaan hänen omaan sänkyynsä. Kello 5:55 vierestäni kajahti iloinen laulu: "Ryhmä Hau, Ryhmä Hau, kakkaa siellä täällä!" Esikoisen piti myös herätä poikkeuksellisen aikaisin. Nousin ylös lasten kanssa. Kello 7:15, kun olin saanut lapset...

Pari raikasta keittoo

Ladataan...

Syksy tekee tuloaan (toivon mukaan, Berliinissä tänäkin viikonloppuna 30 astetta) ja alkaa tehdä mieli lämmittäviä keittoja. Tässä pari meikän tämänhetkistä suosikkia. Molemmat keitot ovat ihanan kepeitä ja raikkaita, mutta silti täyteläisiä ja luonteikkaita. Näitä tuli siis kesälläkin nautittua. 

Kesäkurpitsakeitto

Alkuperäinen resepti...

Minttuteetä kirvoille

Ladataan...

Järki lähtee! Sen pari vuotta mitä nuo marjapensaat ovat olleet tuossa pihalla, on yhdessä pensaassa asunut kirvoja. Ja ne sitten houkuttelevat muurahaisia. Tänä vuonna pensaat tekevät ensimmäisen kerran kunnolla marjoja, mutta taas joitakin lehtiä on mennyt kirvojen takia käppyrälle ja ns. punertuneet. Viime vuonna koitin mäntysuopaliuoksen suihkuttelua, joka ei erityisemmin auttanut. Nyt päätin kokeilla jotain muuta. Löysin Ulla Kervisen ja Ulla Paakkunaisen kirjoittamasta Puutarha...

minttu+leopardi= tosi söpö

Ladataan...
miuno hammer and nail

oho! olikin vähän liian kiirettä, että olis kynsiä ehtinyt värkkäillä.... No oon mie onneksi parit kynnet tehny! Tämmöset on mun mielestä just sopivan keväiset, eller hur? :)

Tein tällä kertaa leopardipilkut dotter toolilla ja tuloksena olikin vähän pienemmät pilkut! Toimii mun mielestä hyvin myös näin :)

Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

Ladataan...

Tämä annos syntyi vahingossa. Olin suunnitellut tekeväni mausteisia lihapullia ja olin jo löytänyt resepti-inspiraationkin, mutta kun ryhdyin tekemään lihapullia, oli lopputulos aivan eri.

Tässä esittelen siis kokillekin yllätyksenä tulleet, koemaistajan suosikkipullat.

Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

400 g jauhelihaa

1 puska...

Minttua ja suklaata

Ladataan...

Kuten joku saattaa muistaa, ostin keväällä jäätelökoneen johon olen ollut kovin tyytyväinen. Sitä käytettiin hurjaa tahtia koko kevään ajan, mutta kesällä se lähinnä lepäsi kaapissa. Sitten pakastimen täyttivät poikaystävän Norjasta tuomat kalatuliaiset, äidin keräämät marjat ja sienet, joten en ole saanut koneen patruunoita mahtumaan pakastimeen.

Olisi muuten aika läjä ihania jäätelöreseptejä odottelemassa to cook-listalla! no, ensin pitää herkutella pakastin väljemmäksi.

...

Pages