Stop the press: uutta Nationalia!

Ladataan...

Ooh. Suuri rakkauteni The National julkaisi eilen ihan yllärinä uuden kappaleen, mukana vokaaleissa myös Sharon Van Etten. Sunshine On My Back on kuulemma ylijäämäbiisi edellisen Trouble Will Find Me -albumin (2013) sessioista ja jatkaa tyylillisesti samaa linjaa sen ja High Violetin (2010) kanssa: alakuloista ja sisäänpäinkääntynyttä, mutta silti lempeää. Tai niinkuin eräs Youtube-kommentoija sen osuvasti sanoi: The National - when you're excited to face your inner...

Mistaken for Strangers

Ladataan...
Helmi K sivulauseita

Minulla on elämässäni perheen ja läheisten ohella muutama Rakkauden kohde.

Tarkoitan taiteen äärellä koettuja hetkiä jotka ovat olleet valtavia, mullistavia.

Dostojevskin Rikos ja rangaistus, Woody Allenin Annie Hall, Sopranos, Reko Lundanin näytelmä Aina joku eksyy Kom-teatterissa ja Blue Valentine.

Monika Fagerholm ja Marguerite Duras.

Ja sitten on The...

Kymmenen kohtaa Ruisrockista (ja yksi Turusta)

Ladataan...

Ruisrock on lusittu, kauan eläköön Ruisrock. Toinen visiitti Turkuun sisälsi ison kasan hyviä juttuja ja pari ärsyttävää miinusta.

 

Elbow

Ruisrockista ei voi enää olla puhumatta mainitsematta Elbow'ta — eikä mikään parhaiden keikkojen top-listailu ilman Guy Garveya ja kumppaneita ole vakavasti otettava.

Elbow oli hieno. Vaikka en häpeäkseni tuotantoa muutamia kappaleita ja uusimman levyn pikakuuntelua lukuunottamatta vielä tunnekaan, oli settiin...

Ruissiin!

Ladataan...

Tänään lähdetään Turkuun!

Viimevuotinen neitsytmatka sekä vanhaan pääkaupunkiin että Ruisrockiin oli kaikin puolin positiivinen kokemus. Niinpä tällä kertaa nostetaan panoksia ja koitetaan festareita koko kolmen päivän ajan.

 

 

Ohjelma on mukavan täynnä, mutta välillä on tilaa levähtääkin. Harmittavia päällekäisyyksiä on vain pari.

...

Voi National

Ladataan...

Kun eksyin eilen ensimmäistä kertaa sekä Kultturitalolle että the Nationalin keikalle, hakkasi sydän pelottavan lujaa. Osin yhtyeen takia, osin yhden mahdollisen jälleennäkemisen pelkoa rummuttaen. Kun ajankohtakin tuntui vielä pirullisen tarkkaan mietityltä, oli mielessä monta asiaa.

 

...