Jännitystä maanantaiaamuun ja muita halpoja hupeja

Ladataan...
Laura G Kuvaputkessa

Viimeistään tänään on aika ryhtyä tärkeään perinteiseen puuhaan, nimittäin vuotuisen Oscar-veikkauksen tekoon. Voittaja saa jos ei muuta niin roppakaupalla kyseenalaista kunniaa. Itse gaala on vuosi vuoden jälkeen järkyttävän tylsä, ylipitkä ja pompöösin vaivaannuttava, ja esitetäänkin onneksi meillä niin epäinhimilliseen aikaan, että unen voi huoletta asettaa etusijalle. Samalla yleensä vähemmän ihanteelliseen maanantaiaamuun saa pikkuisen jännitystä. Halvat on huvit.

Halvoista...

5 + 1 kysymystä, jotka Oscar-gaala minussa herättää

Ladataan...

Jasshhoo. Tämä keväthän onkin hyvää aikaa olla täällä New Yorkissa, kun pääsee katsomaan töllöstä Super Bowlit ja palkintogaalat poikineen ihan ihmisten aikaan illalla. Ei tarvitse kukkua yömyöhään tai herätä kesken torkkujen.

Eilen siis jaettiin (ja jaetaan vielä tälläkin hetkellä) Oscar-pystejä, arvosteltiin kolttuja ja kohistiin juontojen vitseistä. (Oma suosikkihetkeni oli Shirley Basseyn Goldfinger-veto. Uh!)

...

Leffoja, leffoja, leffoja

Ladataan...

Viime päivät ovat olleet täynnä elokuvia. Ihan ensimmäisenä akuutein: kaikkien aikojen kohutuin suomalainen dokumenttielokuva — tai elokuva ylipäänsä — saa tänään televisioensi-iltansa. Reindeerspotting siis tänään TV2:lla kello 23.

 

 

Viime viikon vilpittömänä tavoitteena oli vahdata kaikki parhaan elokuvan Oscar-palkinnosta kamppailleet leffat, mutta turnausväsymys iski ja pari jäi...