Turkoosia – kudottu vauvanpeitto vol. 5

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Edellisten peittojen väri on ollut luonnonvalkoinen ja värin olen valinnut itse. Tällä kertaa päätinkin kysyä äidin väritoivetta tulevaan peittoon – väriksi tuli turkoosi ja lanka pysyi samana. Sopivaa mallia etsin tälle herkulliselle värille pölyynteistä käsityölehdistä tuloksetta. Onnekseni löysin Dropsin -sivuilta vinoneliön näköisen mallin, joka näytti kivalle. Pääsin jälleen opettelemaan uutta kuviota!

Tiedot

  • Ohje:...

Rakkaudella – kudottu vauvanpeitto vol. 4

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Huhheijaa - edellisen peiton tekemisessä oli hieman draamaa, joten saa nähdä miten tämän peiton kanssa käy. Tällä kertaa halusin kokeilla hieman yksinkertaisempaa mallia edelliseen peittoon verrattuna. Lanka pysyi samana, koska totesin langan todella hyväksi. Dropsin Muskat -puuvillalanka on vahvaa, joten tällä langalla kudottuna peitto tulee varmasti kestämään hyvin käyttöä...

Draamaa – kudottu vauvanpeitto vol. 3

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Helpomman peitto-projektin jälkeen kaipasin enemmän haastetta, joten päätin etsiä tällä kertaa vaikeamman mallin. Kahlasin läpi hyllyssäni pölyyntyneitä käsityölehtiä ja ihastuin valtavasti tähän pitsiseen kuvioon. Helppoa tämän peiton aloittamisessa oli se, ettei esimerkiksi aloitussilmukoita tarvinnut laskea - työ aloitettiin kutomaan keskeltä peittoa, kahdeksalla silmukalla.

Ennen työn aloitusta,  pohdin vielä vaihtaisinko tähän työhön uuden langan. Edellisissä peitoissa olin...

Helppoutta – kudottu vauvanpeitto vol. 2

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Ensimmäisen peitto oli aika haasteellinen, joten ajattelin tällä kertaa tehdä hieman helpomman peiton. Kahlasin läpi useita lehtiä kunnes törmäsin tähän ihanaan malliin. Peiton kuvio muodostuu pysty- ja vaakaraidoista. Muokkasin lehden ohjetta lankaan sopivaksi.

Tiedot

  • Ohje: MODA 10/2013, Lapsen peitto malli 32
  • Malli sopii aloittelijalle
  • Lanka: BC Garn Selba, 50 %...

Aaltoja – kudottu vauvanpeitto vol. 1

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Tämä peitto on ensimmäinen peitto, jonka olen koskaan kutonut. Peittoon sopivaa mallia etsin jonkin aikaa ja päätin kokeilla aaltokuviota, jolla tein aiemmin pipon itselleni. Piposta tuli ihan kivannäköinen ja ajattelin, että malli voisi toimia myös peitossa. Tekemäni mallitilkun pohjalta lanka ja kuvio näytti toimivan, joten ei muutakuin puikot heilumaan. Ihan helpolla en kuitenkaan heti päässyt vaan jonkin verran oli alkuhankaluuksia. 

Tiedot

  • Ohje:...

Lahjaidea vauvalle - blogisarja alkaa

Ladataan...
Piiperö Viherpiiperö

Mitä voisi antaa lahjaksi, kun ystäväperheeseen syntyy vauva? Usein olen ostanut jotain kivoja bodeja, kirjoja tai pieniä pehmoleluja. Muutaman vuoden aikana ystäväpiirissämme on syntynyt aika paljon vauvoja ja pohdin, että lahja voisi olla persoonallisempi, joka mahdollisesti säilyisi pitempääkin. Päätin alkaa kutomaan vauvoille peittoja. Jälkikäteen olen kuullut, että peitot ovat olleet mieluisia.

Ennen ensimmäisen peiton aloittamista päätin myös, että teen aina erilaisen peiton,...