Hittipipo

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Facebookin käsityöryhmistä saa paljon ideoita. tämän hittipipon on kehittänyt Lämmin ilo bloggaaja. Hän jakoi ohjeen blogissaan ja niitä alkoi ilmestyä Facebookiin. Näytin kuvaa tyttärelle, hän tykästyi ja valitsi värin. Alkuperäinen malli oli tehty Novitan Eco Cotton langasta, mutta sitä ei enää saa. Vaihtoehtoiseksi langaksi mainittiin Novitan Wool Cotton jonka valitsimme. Sovelsin ohjetta sen verran että käytin pienempää koukkua. Ohjeessa suositeltiin Wool Cotton langalle koukkua nro 5,...

Pikkusukkia ja sytomyssyjä

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Hei taas,

Jo toinen kirjoitus, tämähän alkaa lupaavasti. Koska elämme Suomi 100 juhlavuotta, on siihen liittyen olemassa monenlaisia tapahtumia. Yksi niistä ovat sinivalkoiset villasukat jokaiselle tänä vuonna syntyvälle vauvalle. Projekti aloitettiin jo viime vuoden puolella, itse liityin mukaan vuodenvaihteessa. Sukkia kudottiin jokaiseen Suomen synnytyssairaalaan ja keräyspaikkoja oli monissa kaupungeissa. Mm. lankakaupat, kirjastot ja jopa apteekit vastaanottivat sukkia. Malli oli...

Pipo hyvin, kaikki hyvin

Ladataan...
saarah visual diary

 

 

Taas huutelen täältä etelästä: 

Sovitin eräänä päivänä tekokuituneuletta ja kun kiskoin sen pääni yli, tukka ritisi tutun kuuloisesti. Muistin yhtäkkiä selkeästi Suomen talvet: sen sähköisen tukan, jonka oikeastaan tunki ihan mieluusti sinne pipon alle piiloon. 

 

...

Nimeni on Ankka, Iines Ankka

Ladataan...
Faabeli #MOMFIE

Viime viikolla minulle iski akuutti kevätpipon tarve. Auringon paistaessa paksu villapipo on jo liikaa, mutta toisaalta 4mm sänki ei lämmitä juuri lainkaan. Kolusin kaapit, mutta tuloksetta. Ilmeisesti olen viime vuosina pärjännyt pelkällä isolla tukalla tämän vaiheen.

Viime lauantaina oli #momfien kevätkekkerit ja minä hoidin kätevästi myös vaatehankinnat siinä viinilasi kädessä heiluessani. Tämä sopii minulle. Ei kaupoissa kiertelyä, ei kymmeniä vaihtoehtoja, ei kassajonossa...

Kieliposkella räntäsateessa

Ladataan...
Muksu kuvioissa #MOMFIE

Sieltä se takatalvi tulla jyrähti vasten keskiviikko aamua. Mutta ei muuten haittaa, ei sitten yhtään. Tänään on ollut hymy herkässä. Kieliposkella ollaan painettu menemään ensin aamutuimaan muksun ja koiran kanssa lenkkiä ja myöhemmin keskustassa. Hymyynkin on hyvä syy nimittäin uuden asunnon paperit on nyt allekirjoitettu ja muutto on totista totta. Suuri kivi vierähti sydämeltä. Tätä on niin odotettu. Voisin hehkuttaa asiaa vaikka kuinka ja paljon, mutta mennään asiaan.

Päivän...

Talvityyli

Ladataan...
Nannannaa Pahinta Nannaa

Katsellessani eilen säätiedotusta tajuntaani iskeytyi aivan yhtäkkiä, että toppavaatteet olisi varmaan aika hyvä kaivella esille. Olemme tähän saakka pärjäilleet vallan hyvin vk-asu+fleece-yhdistelmällä pakkaskeleilläkin, mutta nyt ihanan valkeuden saapuessa päätin ottaa toppapuvun vihdoin käyttöön. Olin tänä vuonna tapojeni vastaisesti hiukan myöhässä toppavaatteiden etsimisen kanssa, yleensä kun olen hankkinut kaikki ulkovaatteet edellisen vuoden alennusmyynneistä. Tänä...

Pipo

Ladataan...
2 steps back Turn the page

Sattui (ihan sattumalta - ei vuodatettu tuskan hikeä) tuossa tekeytymään Veenikselle pipo. Herra itse valitsi tupsunsa värit joita sitten kiroiltiin paikoilleen nukkumaan menolta varastetuilla minuuteilla. Täytyihän se saada viimein valmiiksi kun päättelykin oli saatu tehtyä. 

 

...

DIY: pipo, jossa on vuori ja rusetti

Ladataan...
Ella F. Siperian Ella

Heikkolaatuiset kuvat mutta sitäkin monitulkinnaisemmat ohjeet pipojen rakennukseen jatkuvat! 

Tästä tulee peruspipo Deluxe, koska tässä on vuori. Eli vähän niinkuin pipo pipon sisällä. Kaiken kukkuraksi tähän tällätään vielä rusetti, eli piposta tulee mallia pyykkimuija.

Ohjeella saa aikaiseksi myös aivan tavallisen vuoritetun pipon ilman rusettia. Silloin kappaleet voi leikata samalla tavoin taitteelta kuin edellisessä pipopostauksessa.

Aloitetaan siitä että kaivellaan...

Pages