Dear Santa

Ladataan...
KaisaKoo Kahvia kiitos

Jos joku ei oo vielä huomannut niin talvi on tulossa (jipii!). Täällä pohjoisessa on poikkeuksetta pakkasta ollut jo jokunen viikko päivittäin (jipii!) ja viisas kun tuo pikkutyttöni on, sain myös kuulla että: "Kato äiti, maassa on kuuvaa (=kuuraa).". Kaikkea sitä päiväkodissa oppiikin, kertakaikkiaan. Saatiinpa tuossa toissailtana mahti-idea Martan kanssa kun meidän takapihalla köpsötteli tuttu porolauma kello kaulassa kilisten:

 

"Hys hys kuuletko Martta miten porojen kellot...

Kodin kavioeläimet

Ladataan...
Minna T. Lapin kesä

Sisustuslehtiä lukiessani aika nopeasti tälläiselle noviisillekin kävi selväksi, että skandinaaviseen tyyliin ja lappihenkeen kuuluu ehdottomasti poronsarvet kodin seinällä tunnelman luojina, siis jotenkin tähän tyyliin:

 

Keväällä pyörähdimme miehen kanssa eräällä antiikkimessulla...

Isin lihapatojen äärellä

Ladataan...

Tai no tällä kertaa isi toi lihapatansa meille, kun lihapadat konkreettisesti sijaitsee 1300 kilometrin päässä pohjoisessa. Ruokalistalla oli metsäsienikeittoa, poron ulko- ja sisäfilettä ja valkosipuliperunoita sekä tietysti suklaakakkua. 

On kyllä sanoinkuvailemattoman mukavaa, kun joku hoitaa kokkaamisen ja syömisen jälkeen voi vaan kellahtaa omalle sohvalle ihailemaan ...

Makkaraprojekti vol. 1

Ladataan...
Kardiina Keppo nurin

Päätin pitkän viikonlopun aikana toteuttaa yhden pitkäaikaisen projektini itsetehdystä makkarasta. Kun sain parhaan ystävän houkuteltua mukaan talkoisiin, piti homma oikeasti saattaa loppuun asti. Ystävältä löytyi pakkasesta peuraa ja multa poroa, joten päätimme tehdä yrteillä ja valkosipulilla maustettua peuramakkaraa sekä savuista poromakkaraa, jonka mausteina toimivat Pohjanpojan savujuusto, sekä savustettu paprikajauhe (se kuuluisa smoked paprika).

...

Lihaa lapista

Ladataan...
Kardiina Keppo nurin

Kerroin jo viime viikolla, että meille saapui viime perjantaina odotettu porolähetys. Olen viimeiset kolme vuotta tilannut kokonaisen poron lihat pientuottajalta. Meillä yksi poro kestää n. vuoden, kun syödään sitä silloin tällöin. Tilaus kannattaa tehdä aina näin syksyllä, kun on teurastusaika, mutta varmasti ympäri vuoden lihaa on saatavilla.

Parina vuonna olen tilannut poron suoraan Lohinivalta, Lapin Kaamoslihalta http://www.lapinkaamosliha...

Herra Lindström

Ladataan...
Kardiina Keppo nurin

Taikina on niin kivan väristä! :)

Pakkasesta löytyi vielä yksi pussi viime vuotista poron jauhelihaa. Oma versio Lindströmin pihveistä on pyörinyt mielessä viime viikosta lähtien. Punajuuri on mun yksi suosikkijuures ja sopii tosi hyvin riistan kanssa. Lisäkkeeseen ajattelin laittaa punajuuren toista kaveria, vuohenjuustoa.

Meidän tämän talven poro muuten...

Makoisa poronlihakeitto

Ladataan...
Kardiina Keppo nurin

Me syödään paljon poroa. Ensi viikolla pitäis tämän vuoden Petteri jolkotella tänne Turkuun. Kerron asiasta enemmän kunhan saapuu! Viime vuoden porosta on pakkasessa jäljellä lapa ja kylki. Hyvin ollaan siis saatu vuodessa herkku syötyä.

Ohje on nyt isommalle porukalle. Sanoisin, että tästä syö n. 12-15 hlö. Helppo ja maistuva ruoka vaikka koko perheen isänpäivälounaalle! Poron...

Savuporokeitto

Ladataan...
jennituulia I love food

Savuporokeitto

  • 1 sipuli hienonnettuna (+ valkosipulia jos haluat)
  • 1 pkt savuporoleikkelettä (n.100-150 g)
  • melkein koko paketti savuporosulatejuustoa (tämän voi jättää poiskin)
  • 1 prk ruokakermaa/ kuohukermaa
  • n. 3 dl maitoa
  • kourallinen (tuoretta) timjamia hienonnettuna
  • mustapippuria maun mukaan,...

Kermainen porosoppa

Ladataan...
LiisaMaalla Kivistössä

Joulun alla hankitun porosatsin viimeiset paketit päätyivät tähän kermaiseen keittoon. Soppa kaipasi pientä särmää, jota lapin ukon keitossa usein käytetty viherpippurisulatejuusto olisi varmasti antanut. Maistuvaa se toki oli näinkin ruisleivän ja kylmän piimän kanssa särvittynä.n. 800 gr poron niskaa (luineen)
laakerinlehtiä
kokonaisia...

Pages