Ja sitten poikani sanoi, että...

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Lapsen kehityksessä on monia hauskoja vaiheita, mutta yksi hauskimmista on se, kun lapsi alkaa kommunikoida muutenkin kuin itkemällä.

Olemme jo usean kuukauden ajan ihastelleet, miten poika ymmärtää niin paljon asioita, ja hän esimerkiksi yllätti aiemmin syksyllä sillä, miten hän kävi etsimässä omat sukkansa keittiön lattialta, kun kyselimme: "Missä sukat on?"

Nyt olemme...

Ärrä tuli taloon

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Suuria uutisia!

Ärrä on siis löytynyt!

Emme olleet ärrästä varsinaisesti huolissamme, ja neuvolassakin kerrottiin, että äännevikoihin tartutaan vasta kuusivuotiaana, mutta tyttöä itseään alkoi häiritä, että hän ei osannut sanoa ärrää.

Viime viikolla tyttö...

Kootut selitykset

Ladataan...
LauraEm. Vau mikä vauva!

Viimeisimmät lapsen jutut taitaa sisältyä kuha-postaukseen (trendikästä! kuha on äiti!), joten heitetään tässä oikeita juttuja odotellessa ilmoille jo tovin muhinut koonti kolmevuotiaan tokaisuista..

Oltiin katsottu lasten "tiedeohjelmaa", ja sieltä oli jäänyt mieleen veden olomuodon muuttumista. Lapsi tiesi hyvin, miten jäästä sulaa vettä, vedestä kiehuu...

Se puhuu!

Ladataan...
Kristaliina Puutalobaby

Meidän "vauva" Seeluskainen (1v 4kk) on juuri nyt siinä mahtavassa vaiheessa, missä näkee pienen pään oikein pihisevän intoa imeä uusia sanoja ja niiden merkityksiä sisäänsä - ja muodostaa niistä itse omaan suuhunsa sanoja. Joel sen totesi yhtenä päivänä ihan ääneenkin: Seelasta ihan näkee, että hän on aivan valmis alkaa jutella meidän kanssa.

"Katsokaa, miten...

Miks miks miks miks miks? Ja mitä se tarkottaa?

Ladataan...
LauraEm. Vau mikä vauva!

Kun täyttää kolme vuotta, avautuu maailma aina vain lisää ja tuo mukanaan monia mietteitä ja kysymyksiä.

Kuten esimerkiksi...

Miks kissalla on häntä?
Miks perunat on keltasia?
Miks naiset on ihmisiä?
Miks tolla miehellä on tollaset kengät?
Miks vauvalle vaihdetaan vaippa?
Miks toi nainen on kiukkunen?
Miks noi pussaa?
Miks meille ei tullut tänään postia?
Miks sulla ei oo enää pullee maha? (!!!!!!!!!!!)
Miks toi auto käänty eri...

Elämänohje lapselta

Ladataan...
LauraEm. Vau mikä vauva!

Päiväuniaika lähestyi, ja notkuttiin lapsen huoneessa. M alkoi kasata sänkyynsä unikavereita ja päätyi tyhjentämään sinne pehmolelulaatikosta joka ikisen lelun. Sänky täyttyi kokolailla täyteen jo niistä, mutta hän jatkoi nostelemalla sinne lattialta "irtoleluja", vaatekappaleita ja mitä siellä sattuikaan lojumaan. Välillä kävi sängyssään möyrimässä tavaroiden seassa ja kihertämässä. Itse lojuin huvittuneena vieressä nojatuolissa. Sitten M siirtyi kirjahyllylleen ja alko nostella sänkyynsä...

"Äiti näyttää kuhalta" ja muuta taaperon sanomaa

Ladataan...
LauraEm. Vau mikä vauva!

Jeejeejee, vihdoinkin mäkin oon voinut kirjotella ylös kaikkia lapsen ilmoille heittämiä juttuja ja tokaisuja, jotka omasta mielestä on luonnollisesti kaikista hauskimpia ja ihanimpia ja osuvimpia! Harmi vaan, ettei kaikkea ehdi millään saamaan ylös, vaikka tarkoitukseen saatu muistikirjakin on jatkuvasti esillä. Monesti heitot on myös niin tilannekohtasia, että pitäis raapustaa koko selostus ylös, mutta iloksi myös niitä yksittäisiäkin tulee.

Muutamia poimintoja 2,5-vuotiaamme...

Pages