Onneksi pyörä on keksitty

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Luin tuossa taannoin Olli Jalosen Taivaanpalloa, ja tulin hevosvankkureita ja laivanrakennustekniikkaan liittyvissä kohdissa pohtineeksi elämää ennen autoja –ja polkupyöriä. Vaikka sitä ei tulisi välttämättä ajatelleeksi polkupyörän kohdalla, pyörät yleistyivät vasta 1800-luvun loppupuolella. Vaikka pyörään ei tarvita sähköä tai muutakaan kovin monimutkaista, rungosta pitää saada riittävän kestävä ja vakaa että ajaminen onnistuu. Jalosen Taivaanpallo sijoittuu 1500-luvun loppuun ja 1600-...

Kun pyöräsi varastetaan, osa 2

Ladataan...

Kirjotin elokuun lopussa tässä postauksessa siitä, miten pyöräni varastettiin ja miten asia tuolloin eteni (niin tunnetasolla kuin käytännössäkin). Ja voi luoja sentään, mikä jännitysnäytelmä koko pyöräkeissistä tuon jälkeen vielä kehkeytyikään! Tämä postaus olkoon ihan suoraa jatkoa tuolle aiemmalle postaukselle.

  • Vakuutusyhtiö antoi hyvin pian päätöksensä - kyllä, he korvaavat rahaa...

Kun pyöräsi varastetaan

Ladataan...
  • Ensin tulee itku. 
  • Asian surkuttelun jälkeen seuraavat itsesyytökset. Olisinko voinut tehdä jotain toisin? Olisiko pyörä pitänyt tuupata viikonlopun ajaksi tänne 36 m2 asuntoon sisään?
  • Alat etsiä syyllisiä. Syyllinen on kenties pihakansiremontti, jonka takia pyöriä ei voi tällä hetkellä säilyttää sisäpihalla. Vai onko se sittenkin rakennusliike, jonka rakentama väliaikainen pyöräsäilytystila oli niin heppoisesti rakennettu, että sinne voitiin murtautua? Ja...

Unelmia ja toimistotöitä

Ladataan...
TrainingBug Training Bug

Olen aina ollut kova haaveilemaan. Haaveita suorastaan putkahtelee, vaikka en edes yritä. Innostun herkästi ja sitten mennään jo 150 lasissa. Äidillä on ollut täysi työ pitää jalkani edes jokseenkin lähellä maanpintaa. Mutta silti, kaikista hulluista päähänpistoista huolimatta, olen myös vienyt haaveitani maaliin. Pieniä ja suuria.

Takanani on kolme ja puoli vuotta sairastamista. Masennus opetti minulle valtavasti, mutta en takerru siihen aiheeseen...

Miten saa ilmasen lapdancen

Ladataan...
Stefukingi Yks juttu vaan

Yhen jutun vaan haluisin kertoo. Siitä miten voi saa’a ilmasen lapdancen.
 
Mun ystävällä oli tossa joku aika sit polttarit. Mä siinä humussa laitoin semmosen valtavan rotan kokosen violetin salamatatskan mun kaulaan. Sellasen väliaikasen, tiiättekö. Mut se kyl näytti ihan oikeelta, sanosin. Plus sillee siistiltä ja coolilta.
 
Lähettiin sit yhelle klubille bailaa siitä. Meilloli törkeen kova meno ja oltiin et nyt muute räjähtää pankki.
 
No siel...

Entäs se pyöräily?

Ladataan...
TrainingBug Training Bug

Syyskuu 2017. Kello lähenee puoltayötä sunnuntai-iltana. Yhtäkkiä tuntuu siltä, että tekee mieleni pyöräilemään. Ensin ajattelen, etten voi lähteä, sillä aamulla täytyy jaksaa kouluun. Sitten muistan lupauksen, jonka tein itselleni noin kuukausi aikaisemmin: Mitä tahansa haluankin tehdä, joka parantaa omaa jaksamistani ja hyvinvointiani, se menee kaiken muun edelle. Koulu ei ole enää ykkönen. Ykkönen on pysyä hengissä syksy. Tarkoitan kirjaimellisesti. Sairastin vaikeaa...

Geneerinen eka postaus

Ladataan...
TrainingBug Training Bug

Mitenkäs tämän aloittaisi hienosti? Nyt joku elämää suurempi lause tähän alkuun. Esimerkiksi "Hei kaikki, tässä on blogini!"

Ei.

Liian geneeristä.

Tiedättekö mitä geneerinen tarkoittaa? Se on loistava sana, jota viljelen ehkä liiankin usein joka paikkaan. Geneerinen eli yleinen, yleistävä, alkuperäinen ja sellainen kaikenkattava äiti sille, mistä nyt yleensäkin on kyse. Pidän geneeristä asioista....

Sukupuoli ja muita määritelmiä

Ladataan...
Stefukingi Yks juttu vaan

Yhen jutun vaan haluisin kertoo. Miten ihmiset monesti kattoo asiakseen sanoa mua tytöksi tai pojaksi tai sitte joksku ihan muuksi. Siinä tulee sit semmosia erityisiä hetkiä joskus.

Ku mä olin 11-vuotias ni ope sano välkällä mulle ja mun kaverille et nyt loppu pojat, älkää tapelko. Vaikka ei me mitää tapeltu, me vaan vähä painittii. Ni ei me sit lopetettu.

Kerran aikuisena tuli vähän samanhenkine tilanne ku mä ajelin pyörällä Hesaria pitkin. Oli oikeen...

Mindfulness oikeesti auttaa

Ladataan...
Stefukingi Yks juttu vaan

Tämmösen yhen jutun haluisin tähän kohtaan kertoa.

Olin pari päivää sitte pyöräilemässä. Ajoin siinä pyörätiellä ja pidin huolta ihan vaan omista asioistani. Sitte ku ylitin tietä – oli pyörätien jatke ja kaikki niinku pitiki, kerranki en rikkonu mitää lakia – ni yhtäkkiä kolmion takaa meinasi auto ajaa mun yli.

Se saattaa olla sillä lailla että joskus liikenteessä hermostun. Mutta tossa joku aika sitte mulle suositeltiin mindfulnessia ja...

Lesbojen salainen tervehdys

Ladataan...
Stefukingi Yks juttu vaan

Tällasen yhen jutun vaan haluaisin kertoa.

Kun mä aloin tapailemaan muita ku miehiä, mä kohtasin semmosen erityisen ongelman. Että mistä sitä tietää, ketä voi sillä lailla lähestyä? Tai vilkutteleen silmää, niinku mun eno sanois.

Tää on kyllä vaikee homma, mä sanoin mun lesbolaiselle ystävälle sillon taannoin.
Nii, hän sano ja otti kahvia mukiin.
Onko siinä joku salanen käsimerkki mikä tehään ohimennen ku tavataan joku uus ihmine, mä...

Pages