Yhdysvallat uudestaan - Itärannikon kierros

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Jo New Yorkista lähdettäessä on kuuma. Autoradiossa päivitellään epätavallista lämpöaaltoa, lämpötila ei laske öisinkään. Ihmisille on järjestetty ilmastoituja tiloja, radiohaastattelussa mies imeskelee jääpaloja terassillaan. Kuumuus on huipussaan Tennesseessä, Nashvillen 4th of July -bileissä kaduille on kannettu jättimäisiä tuulettimia ja sadettimet suihkuttavat jo ilmassa hetkessä lämpenevää vettä juhlijoiden päälle. Lurayssa makaamme mökin terassilla juomapaikalla ahkerasti käyviä...

Valoa Roomassa

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Etelä-Suomi oli syyslomasta jouluun yhtä mustaa pussia. Vaikka töissä vietän aikaa keskipäivällä ulkona, aurinko vilahti näkyvissä ehkä pari kertaa. Siksi ehkä ihaninta joululomareissulla Roomassa oli valo. Herätessä oli valoisaa ja sitä jatkui iltaan asti, niin kuin normaalissa maailmassa. Vietimme kaupungissa viisi yötä ja siinä ajassa ehti valosta nauttimisen lisäksi juhlia vuoden vaihtumista sekä syödä lukuisia pizzoja. 

...

Tunnelmia San Franciscosta

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Vaikka myös aloitimme Kalifornian kierroksemme San Franciscosta, jätimme varsinaisen tutustumisen kaupunkiin viimeisille päivälle. Saapuessa maahan oli vuokra-auto helpointa napata mukaan suoraan lentokentältä ja aloittaa matkanteko. Koska San Francisco on niitä harvoja Yhdysvaltojen kaupunkeja joissa pärjää myös julkisen liikenteen varassa, kävimme palauttamassa uskollisen ratsumme takaisin Alamolle. Jälkeenpäin ajatellen auton olisi voinut pitää. Meidän majapaikassa olikin parkkipaikka,...

Bakersfieldin mäkki ja preerian autius

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Matka Santa Monicasta Oakhurstiin oli reissun pisin yhtäjaksoinen ajomatka. Toki tällä välillä lämpötilat huitelivat yli 45 asteen ja tien varsilla seisoi savuavia autoja konepellit ylhäällä. Meidän Nissan onneksi selvisi ajosta halki Preerian.

Jonkin aikaa ajeltuamme hoksasimme saavuttavamme pian jonkin järven näköisen asian. Kyltti kertoi paikan olevan ...

Yllätysten Los Angeles osa 2

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, alkuperäinen reittisuunnitelmamme oli ajaa Nevadan kautta Yosemiten itäpuolelle ja sieltä puiston läpi takaisin San Fransiscoon. Vielä juhannuksenakin lumi peitti tämän tien eli Tioga Passin. Santa Monican rannalla tuumasimme, että mikäs tässä on hengaillessa ja päätimme viettää Los Angelesissa muutaman päivän pidempään ja ajaa Yosemiteen länsipuolelta. Koska lyhentynyt reitti säästi bensarahoja ja Vegasin väliinjättäminen on silkkaa säästöä, päätimme...

Yllätysten Los Angeles osa 1

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

En mä tiedä onko se ollenkaan meidän juttu, mutta käydään kun siellä päin ollaan, tuumasin ennen reissua. Lopulta viihdyimme Santa Monicassa melkein viikon. 

 

Santa Monican rantahuudit

Koska matkalla pysähdyttiin kivan näköisille rannoille ja näköalapaikoille, onnistuimme kuluttamaan parin sadan kilometrin matkaan melkein koko päivän....

Ravintolaopas Tallinnaan

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Tallinnan matkojen tärkein homma on yleensä syöminen, siellä kun hyviä ruokapaikkoja löytyy pieneltä alueelta useita. Tiheän reissaamisen vuoksi kaupungissa on suosikkipaikkoja, mutta usein uuden kokeileminen kiinnostaa. 

Kuvia etsiessä huomasin, että vaikka syöminen kiinnostaa, ruuan kuvaaminen ei. Allaoleva Kohvik Sesoonin (muistaakseni) täytetty munakoiso on ainoa Tallinnassa ikinä ottamani ruokakuva. Vaikka...

Jenkki retkeilee eli Yosemite -vinkit

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Nyt on luksusretkivarusteet, mietimme kun täytettiin kylmälaukku jäillä jääkahvijuomatölkkien kylmänä pysymiseksi. Oli salaattia, sipsiä, hedelmiä, vaikka mitä. Ensimmäisellä piknikpaikalla meidän pikkueväät jäivät jenkki-barbequen varjoon. Jengi tosiaan raahasi metsäretkelle lava-autoillaan kaasugrillit, pöydät ja tuolit. Paikalliseen retkikulttuuriin tutustumisen lisäksi Yosemitessa koettiin reissun upeimmat maisemat.

...

Vihdoin lämpöä Santa Barbarassa

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Suomen kesä -ilmasto jatkui vielä Morro Bayssa, joka valitiin yhden yön pit stopiksi sormi karttaan -menetelmällä. Kylän suurin nähtävyys on iso kivi meressä. Kyllä! Siellä se möllötti ja tuijotettiin sitä satamassa tuulen repiessä tukkaa päästä.

Lämpöä oli kuitenkin tulossa. Noustessa ilmastoidusta autosta Santa Barbarassa pizzerian parkkipaikalla, koki saman tunteen kuin saapuessa keskellä talvea jonnekin lämpimään. Kun laskeutui lentokoneen portaita alas ja olikin kesä. 

...

Maisemaöverit ja Suomen kesä Carmelissa

Ladataan...
Elina Johanna Karttakirja

Viime viikonlopun hesarissa sähköjäniksen oloinen taidekuraattori kertoi poukkoilustaan ympäri maailmaa ja mainitsi kuinka heti Yhdysvaltoihin lennettyään paineli pitämään luentoa. Tasan ei mene vireystilat, sillä me saavuttiin yölennon jäljiltä San Franciscoon ihan jäätävässä koomassa. Onneksi olotila oli ennakoitu, sillä ensimmäiseksi yöksi varattu perusmotelli (tämä) lentokentän lähellä lämmitti. 

Oltiin...

Pages