Ihan oikeasti helppo marjapiirakka

Ladataan...

Ihan oikeasti helppo marjapiirakka siinä reseptissä taisi lukea ja se sai minut tarttumaan tähän ohjeeseen ensimmäisen kerran yli 10 vuotta sitten! Sittemmin on tullut pyöräytettyä samainen piirakka kerran jos toisenkin. Välillä olen unohtanut (?) leipoa tätä niin että vuosia on vierähtänyt ja sitten vastapainoksi tullut leivottua tätä harvase kuukausi. Aina...

Rouskuvan leivän rakastajille

Ladataan...
vilhelmiinah VILHELMIINA H.

On yksi leivän muoto, jota rakastan - kuivat leivät. Näkkärit, hapankorput, bruschetat, pellillä tai uunin pankolla kuivatut leivät, krutongit.., ​kaikki tuollaiset suussa rouskuvat. Olen todennut että tuore leipä ei sovi minulle, siksi sitä syön todella harvoin. Olen ollut jo pienen tovin rakastunut siemennäkkäriin, siitä lähtien kun ystäväni oli sitä minulle tehnyt tuliaisiksi kylään tullessa. Ei ainoastaan sen koostumus ja maku, vaan kuinka paljon se sisältää elimistölle...

Suppilovahvero Mac and Cheese

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Suppilovahvero on yksi lempisienistäni. Rakastan suppilovahveroita erityisesti piirakoissa ja risotossa, mutta tällä kertaa lisäsimme niitä amerikkalaistyyppiseen Mac and Cheese -vuokaan.

Minulle suppilovahvero on edelleen harvinaista herkkua. Isäni, isoisäni ja Rouvani ovat kaikki olleet innokkaita...

Juustokakku piparkakkupohjalla

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rouvan viikonloppuna tekemä juustokakku oli rehellisesti sanottuna parasta, jota olen koskaan syönyt! Mehevää eikä liian makeaa. Se on myös oiva tapa käyttää viimeiset joulupiparit, jos niitä on jäänyt jäljelle.

Mustikoista tehty kastike toimi kakun kanssa erittäin hyvin, mutta voisin hyvin nauttia kakkua ilman kastikettakin.

Kakun pohjalla on Rouvan työväenopiston...

Burgundinpataa muistuttava naudanlihapata

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Toisinaan on vaikea päättää, millä nimellä jotain ruokaa kutsuu. Jos olisin laittanut jutun otsikoksi "burgundinpata", olisin varmaan saanut kuulla, että kyseinen ruoka ei ole burgundinpataa, koska siitä puuttuu raaka-aineet X, Y ja Z.

Tässä jutussa näkyvä ruoka on siis naudanlihapata, joka on saanut inspiraationsa burgundinpadasta.

Tulimme järjestäneeksi sunnuntaina...

Tuliset suolakurkut

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Muutama viikko sitten Rouva intoutui säilömään kurkkuja.

Nämä chilillä ja valkosipulilla maustetut tuliset suolakurkut olivat niin herkullisia, että ne eivät ehtineet vanheta jääkaapissa montaa päivää. Siispä Rouva teki kurkkuja lisää - kaksinkertaisella annoksella. Ja kylläpä on hyvää!

Tarvitset säilömiseen lasipurkkeja, jotka on hyvä puhdistaa ennen kurkkujen...

Kesäkurpitsatortillat

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kesäkurpitsakauden ollessa vielä käynnissä on parasta antaa hyvät vinkit kyseisen, hyvin satoisan, vihanneksen käyttämiseen juuri nyt.

Rouvakin saa äitinsä kasvimaalta niin paljon kesäkurpitsaa kuin me vaan jaksamme Helsinkiin kantaa, ja Rouvan luovuus on koetuksella sen käyttämisessä.

Juuri kun luulin maistaneeni kaikkea, sain eteeni tämän. Se on raastetusta kesäkurpitsasta tehty tortilla.

...

Pages